Како опрати вез са крижем: 6 исправних врхова

Пре него што почнете са прањем, препоручује се резање или причвршћивање свих конаца који се налазе на извезеном извезеном леђима, јер се они уклањају крстом, вероватно искусни вешти мајстори. Али шта да радимо онима који су први пут ступили на стазу рукотворина и вероватно не желе да направе грешку? Да ли би се за овај или неки други начин користио једноставан детерџент, да ли је машина за прање веша била погодна или само ручно ... много проблема. Прво и најважније правило - не жури. Рукотворина не подноси таштину, јер је усмерена на смиривање навијача.

Како опрати вез са крижем: почетак стазе

Примарни и главни задатак - детаљно проучити информације о платну које нуди произвођач. По правилу, он даје максималне савете како производ не би трпио током прања. У исто време можете ићи на мали трик. Када почнете да радите, пожељно је да доделите мало платнено платно и да на њему зашијете одабране нити. У случајном редослиједу, без икаквих цртежа. Прво треба опрати овај ревер. Ако му се ништа не догоди, могуће је опрати сам вез.

У присуству јаке контаминације везење је потребно намочити у води водом за прање неколико сати

Пре почетка третмана воде, пожељно је да се осигура да су сви навоји чврсто причвршћени и да не прсну од малог механичког удара. Ако постоје грубе ивице, треба их и осигурати. У супротном, оне ће постати жедне и потпуно неупотребљиве. Наравно, можете то порећиапсолутно све, али зашто, ако се проблеми могу успјешно избјећи.

Ништа компликовано или немогуће урадити при раду са везом. Најважније је разумети да се деликатна тканина мора опрати, што захтева повећану пажњу. Онда ће све изаћи, а ажурирани вез ће дуго бити задовољан очима свима около.

Главне компоненте успеха су:

 • Пажња;
 • марљивост;
 • Марљивост.

Сличан приступ питању је једноставно осуђен на успјех.

Фазни радови

Наравно, везење трпи само ручно прање, а на температури воде не више од 95 степени. Међутим, вреди напоменути да неке, чак и најквалитетније боје имају способност да избледе на високим температурама. Стога, како би се избјегли неспоразуми, боље је одабрати температуру не већу од 50 ступњева. Добро, и рад са њим ће бити пријатнији него покушати опрати у кипућој води.

Забрањено је истискивање воде из веза, треба је једноставно исушити

Даље, процес се изводи у следећем редоследу:

 1. Ако су рубови причвршћени љепљивом жбуком, боље је отворити. Иначе, слој љепила може лако оштетити рад.
 2. Ако је платно обележено посебним треперавим маркерима, прво га треба испрати хладном, буквално леденом водом. Ако се вез одмах урони у кипућу воду, практично је немогуће опрати мастило.
 3. Ако постоје сумње као нити, боље је пре-откупити рад у 7% -тној отопини оцтене киселине разријеђене с 2 литре воде. Ради без прекида.
 4. Ако се боја постепено креће по платну, неопходно је да се хитно поступа. Тканину треба испрати под млазом ледене воде. Овај метод није дао резултате? Дакле, платно треба једноставно натопити у хладну воду, мијењати га свака 2 сата. Материјал ни у ком случају не треба пресушити.
 5. Ако није било проблема у припремним фазама, могуће је разриједити меки детерџент у води и уронити га у платно. Потопите га не више од 5 минута, а затим једноставно исперите под млазом хладне воде.

Након што се вез очисти, мора се пажљиво разложити и осушити на равној површини. Строго је забрањено да се одврне или стисне. А ако је све урађено исправно, робот ће након неколико сати бити потпуно сух.

Саветовање мајстора

Искусни мајстори који су већ извршили десетине радова, често занемарују општеприхваћена правила и производе свој властити стил. Дакле, уместо благог детерџента, користе обичан раствор сапуна. То је економично и ефикасно.

Неки долазе и обрнуто: бришите платно пре него што посао почне, и онда се бавите њиме врло уредно. Такав метод има право да постоји, али нико неће дати гаранцију да тканина неће бити прљава током процеса рада. Дакле, за почетнике овај метод није прикладан.

Да кажем како правилно опрати платно, али ако није, готово је немогуће.

Немојте користити топлу воду за прање везова, јер се нити могу поломити

Всезависи од следећих фактора:

 • квалитет тканине;
 • Врста навоја;
 • степен контаминације материјала;
 • Тип средства за чишћење.

Већ дуже време, радећи рукотворине, можете бирати и вашу најбољу опцију, која ради да би криж за везивање светле новим бојама.

Да ли постоји алтернатива

Сваки вез са крстом не смије се само опрати, него и очистити другим сусједним средствима:

 • Хемијско чишћење;
 • Чистач паре;
 • Средства за хемијско чишћење;
 • Усисивач који се пере.

Са спољним парадоксом неких техника, они су прилично успешни у употреби рукописа. Зашто је изабран на овај или онај начин - питање индивидуалне природе, вероватно има своје логично објашњење. Међутим, почетницима се препоручује да почну са најједноставнијим начином - прањем. И ако из неког разлога не пристане, онда ће тражити алтернативу њему.

Како опрати вез са крстом (видео)

Вез за прање је дефинитивно прилично замишљен, али апсолутно не компликован процес. Концентрација пажње, штедљивост и недостатак журбе дефинитивно ће се играти на рукама обртника и учинит ће њен рад заиста беспријекорним.