Висококвалитетни стропни премаз: 6 предности правог избора

Пре него што наставите са фарбањем стропа, потребно је извршити рад на земљишту. Правилно одабран темељни премаз за плафон - гаранција ефикасности грађевинских и инсталационих радова. Нажалост, али не обраћају пажњу на ову тачку. Чак и мала грешка може значајно компликовати процес бојења стропа. Избегавање грешака помоћи ће вам да упозорите у фази одабира примера и његове примене. Истовремено, његова вриједност није одлучујући фактор.

Зашто вам је потребан прајмер за плафон

За разлику од спуштених плафона, који не захтијевају припрему површине, прајмер то захтијева. Мора се имати на уму да је материјал одабран, узимајући у обзир физичке параметре плафона.

У зависности од састава, користе се различити прајмери. Они представљају скуп слојева слојева, од којих сваки извршава одређени задатак.

Довољно је направити само једну грешку са избором чак 1-2 слоја да би се криж ставио на квалитет обављеног посла.

Захваљујући прајмеру, могуће је значајно побољшати перформансе плафона

Када се ради о правилно изабраном прајмеру, он вам омогућава да решите неколико проблема одједном:

 1. Еколошка безбедност - правилан прајмер никада неће реаговати на околне материјале.
 2. Значајна бактерицидна својства - ова карактеристика ће се свидјети становницима старих зграда. Често у њима живе гљиве и влага, што може погоршати квалитет обављеног посла. У овом случају, морате се пријавити натемељни премаз са ознаком "бактерицидно".
 3. Висока чврстоћа добијеног премаза. Ако упоредите плафон са земљом са оним тамо где није, онда можете приметити повећање гарантованог трајања боје.
 4. Квалитет прекривања боје се побољшава. У дословном смислу, постаје све уједначенија. Ако се прајмер површине не изведе исправно, онда у овом случају постоје обојене тачке на површини.
 5. Боја умире брже.
 6. Отпад боје за зидове се смањује.

Последња тачка је последица способности супстанце да затвори све расположиве микроскопске пукотине. Као резултат, површина се изравнава, што осигурава уштеду боје.

Изабрати прави први слој за плафон

Пре него што уземљите површину, треба да се упознате са листом асортимана представљеном у продавници. Отвара ову листу композиција за појачавање које укључују компоненте лепка. Његова примена је прикладна у случајевима када се ради о старој и старој површини. На пример, ако строп падне, онда ће прајмер за лепак спасити главе људи од малтера.

У овом случају, градитељи са искуством уочили су важне карактеристике таквих складишта. Када је у питању потреба да се рукује са пахуљастом површином, у овом случају ће се прајмер савршено носити.

Када купујете прајмер за плафон, питајте продавца за сертификат који потврђује његов квалитет

То је компликованије када је у питању потреба за темељним премазом за густе површине. У овом случају, квалитет квачила ће бити изузетно низак.

Поред адхезивног прајмера, разликују се и његове друге врсте:

 1. Мешавина општег карактера - брзо се суши и најчешће се користи као завршни премаз у украсним радовима;
 2. Композитни ојачани одјељци - користе се само када је потребно обрадити материјале, изложени су много пута вањским утјецајима или с високим ступњем хабања.

У посебној категорији постоје прајмери, који могу продријети што дубље у структуру површине.

Карактеристике прајмера за дубоку пенетрацију

Користи се само на густим површинама, на којима нема порозне структуре. Овај захтјев је изузетно важан, иначе је бесмислено наносити темељни темељни премаз. Правилно израчунати његову количину помоћи ће ставити на ознаку информације. У зависности од тога који се материјал планира обрадити, одабрана је подврста материјала дубоког продирања.

Препоручује се употреба дубоког прајмера на плафонима са озбиљним повредама

Препоруке за почетнике које су развили професионални градитељи помоћи ће у спречавању грешака:

 1. Ако је у просторији стално висока влажност, треба изабрати прајмер са одговарајућом етикетом на етикети. У овом случају, резултат ће бити дужи да задовољи око.
 2. У случају када постоји снажан извор топлоте у просторији, препоручује се наношење 3 слоја премаза на плафон.
 3. Строго је забрањено пријављивањедебели слој боје на врху супстанце која продире дубоко. Ово је објашњено на следећи начин. Свака боја се састоји од већих, од прајмера, фракција. Што је дебљи слој већи, тежина ће морати да издржи плафон. Резултат таквог "преоптерећења" биће обложени строп и нове поправке.
 4. Без обзира на одабране прајмере, прије завршетка бетонских премаза, треба их "проћи" четком.

Није неопходно да се веома уморите од његових трошкова. Врло често одражава "апетите" продавца или произвођача, губећи реалне карактеристике. У већој мјери, пажња је усмјерена на карактеристике које произвођач наводи на етикети. Није сувишно читати рецензије оних који су већ искористили производ.

Препоруке: како применити прајмер на плафону

Одлучивши се да третира плафон својим рукама, требате купити ваљак и четку. У зависности од површине, требало би да размислите о томе колико су они потребни.

Треба имати на уму да је за зглобове боље користити танке четке. Слична препорука важи и за углове.

За наношење прајмера, најбоље је користити ваљке

После тога, потребно је да нађете лежиште за складиштење супстанце током рада.

Следва следната процедура:

 1. Претходно очистити површине од свих врста загађења;
 2. Пожељно је извршити мокро чишћење у просторији, ако су на њему изведени грађевински и инсталацијски радови испод прајмера;
 3. Замотајте ваљак у први слој;
 4. Не третирати површинуизрада прелаза;
 5. Чим се први слој заврши, потребно је дати му времена да се осуши;
 6. Чим прође 60 минута, можете применити други слој;
 7. Ова акција ствара потребан ниво чврстоће и приањања на површину.

Премаз за строп (видео)

Исправно изабрани прајмер за плафон повећава гарантни период сервисирања боја, елиминише потребу за честим поправкама и не утиче на здравље других. Да бисте у потпуности уживали у свим предностима, морате одабрати прави изглед. Ово се ради на основу својстава и параметара површине која се обрађује.