Како резати судопер у радној површини својим рукама?

Инсталирање судопера у десктоп је прилично напоран и прилично тежак процес. Ако не поштујете све услове за инсталацију, можете не само да одбаците скупи санитарни уређај, већ и озбиљно покварите површину радног стола. Судопер у кухињи је један од стратешки важних објеката, тако да када бирате и постављате себе, морате слушати препоруке професионалаца, како се изрезати судопер у кабинету, и учинити све јасно према правилима.

Врсте кухињских судопера

Самоинсталирање кухињског прања може се вршити узимајући у обзир различите технологије. Потребно је изабрати тип инсталације, у зависности од дизајна љуске:

 1. Режије су вероватно најповољније и најлакше се инсталирају. Морате ставити судопер на посебан чеп, тако да овдје морате знати како да причврстите судопер на ормар. Недостатак ове опције су празнине које остају између судопера и постоља.
 2. Монтирани судопери се монтирају директно на саму радну површину, за то је потребно умочити одговарајућу рупу и јасно разумјети како се изрезује радни сто испод самога судопера.
 3. Подземни базени су најскупља опција, причвршћени су испод радне плоче и захваљујући томе пружају лијеп изглед и изврсно бртвљење.

Пре него што поставите судоперу у кухињу и размислите о начину постављања судопера у шалтер, морате сами да изаберете производ. Идеално, ово је повезивање дубоког судопера и не баш високог миксера - у овом случају, током прања судоваће створити мање прскања. Судопер треба да буде довољно дубок да би се избегла нелагодност приликом прања посуђа и прављења посуђа након велике гозбе.

Материјал такође игра важну улогу - најуспешније решење је избор судопера од нерђајућег челика. Добра опција је уградња судопера у кухињу од емајлираног челика.

Како поставити одређени тип љуске?

Независни уметак судопера у шалтеру захтева следеће материјале и алате:

 • заптивач;
 • оловка;
 • вијци и одвијачи;
 • јигсав;
 • причвршћивачи (по правилу су укључени у производ).

Савет! Пре него што причврстите судопер на радну површину, потребно је темељито третирати сва седишта са заптивном масом. То ће омогућити одличну хидроизолацију и осигурати заштиту ДСП-а од оштећења због високе влажности.

Много је лакше поставити судопер својим рукама изнад стола, али груби модел изгледа атрактивно на плочнику са заједничким радним столом, а поред тога обезбеђује висок ниво непропусности. Питање како инсталирати судопер у кухињи, то је врло лако ријешити - само требате правилно изрезати рупу за судопер на радној површини.

Уградња кухињског прања у кабинету слиједи сљедећи алгоритам:

 1. На столу морате одредити локацију инсталације љуске и облик будућег отварања. Да бисте то урадили, морате сами да окренете судопер и заокружите га на картон или директно на његацоунтертопс Ако је ваш избор пао на производ сложеног облика, онда је вероватно да ће имати посебан шаблон, потребно је да бисте имали прилику да исечете жељену рупу.
 2. Затим се повлачимо са ивице око 7 цм, наносимо шаблон на пулт и тестере. Да би се то урадило, потребно је од ивице обрасца да се повуче око 1.8 цм дубоко, да би остао ослонац за стране шкољке и бушилицу.
 3. На линији сечења потребно је започети са бушотином, а затим исећи контуру електричним апаратом за бријање. Дно стола треба да буде осигурано тако да не падне за време бушења и да не поквари ивицу преостале површине.
 4. Потребно је нанети заптивач преко контуре сечења. Они такође морају да покрију дно зглобова судопера, пре него што фиксирају судопер, он се инсталира у отвор на заптивачу.
 5. Могуће је покренути фиксирање судопера - он се притисне уз помоћ улаза у стезаљке комплета.
 6. Након уклањања вишка заптивача, можете започети повезивање комуникације.

Уклопни судопер може бити фиксиран на једном нивоу са радном површином, али мора се имати на уму да је уградња навоја с радним столом прилично напоран процес који захтијева искуство, јер је за ову операцију потребно уклонити столну плочу са стране. Дубина уклањања једнака је висини стране са слојем заптивача.

У случају да желите да инсталирате и поправите судопер на радној површини рукама на такав начин да се налази исподтабеле, а затим помоћу потребу да се обрате стручњацима. Јер овај метод је изабран за уградњу скупљих модела - не израђена од челика и са природним или вештачким каменом. Инсталација судопера од вештачког камена је такође посао за професионалце.

за фиксирање у овом случају и треба посебне алате као што су тестере и машинска са дијамантским слојем. Будући да ове гранате не може имати рупе намењене за одвод воде - пуна спреј производе у индустријским условима се не ради. Фиксирање судопера од природних материјала помоћу посебног лепка монтажу.

Шта је умиваоника необичним обликом, они су завршили папира шаблон преко којих можете да смањи оснивачкој отварање. Често је додао шаблон под угаоне или округлог судопери који показује како смањити рупу и инсталирати хладњака Поџбукни.

Важно! Монтажа судопера на радну плоху или модул помоћу вијака врши се само ручно. Када користите алат, можете створити веома јаког притиска, јер можете оштетити структуру.

Карактеристике резања округлих, угаоних и камених шкољки

Иако облика прања, цео поступак уградње апсолутно идентичан са горе описаним поступцима. Међутим, опције округлог и угла имају неке карактеристике које треба истражити пре инсталирања производа.

Како исећи столњак за округли судопер:

 • Потребно је да направимо неке рупе секу у реду на растојању од другогоко 7-10 цм, што је неопходно да би се олакшао процес резања;
 • Неки модели имају шаблон за изрезивање. Ако перилица није опремљена шаблоном, можете сами направити овај предложак.

Резани круг се може прилагодити тако да се направи мали стол за дацху.

Површина резања за угаони судопер се изводи према следећем принципу:

 • услед чињенице да је угао одсечених линија мањи од 90о, онда је за лакши пролаз тестере потребно направити неколико отвора - директно у угловном споју водова на удаљености од 2-3 мм од ње.

Уградња гранитног или каменог умиваоника треба да се обавља само од стране професионалаца и уз употребу модерног алата. Тада ће производи бити исправно инсталирани и повезани.

Цјелокупна процедура се потпуно разликује од уградње судопера од нехрђајућег челика и укључује сљедеће кораке:

 • распоред радне површине;
 • отвори за сечење;
 • уградња судопера у радни сто. Спајање стола и судопера такође треба да буде затворено.

Елементи за причвршћивање су исти као у горе описаним стандардним варијантама.
Значајка инсталације је да нема отвора за кран и одводни сифон на гранитном судоперу.

Израђују се помоћу бушилице са посебним прикључком. Ако нема искуства са вештачким каменом, онда чак и мала грешка може довести до дефекта у судоперу и њеног брака.

Повезивање судопера са комуникацијама

Чим се инсталација заврши, можете наставити доприкључак судопера. Да би се то постигло, црева кроз која треба да прође хладна и топла вода треба да се прикључе на заједнички водовод.

Тип! Веза захтева употребу гумене подлоге за боље заптивање споја.

Након што су црева фиксирана, прикључак се мора извршити у следећем редоследу:

 • у љусци морате извести сифон (оптимално решење је да користите дизајн у облику слова С, пошто је тамно зелена зачепљена прилично брзо);
 • до сифона треба додати цев (флексибилна ребраста или угаона крута);
 • из сифонске цеви се уводи у канализацију;
 • проверава све везе за недостатак трагова цурења.

Може се испоставити да се промјери канализационе цијеви и цијеви која долази из сифона јако разликују. У овом случају морате користити адаптер - заптивну манжетну. Тако се инсталација судопера може сматрати комплетном.

Инсталирање јединственог кухињског судопера је прилично одговорна ствар. Недовољна инсталација, може не само да поквари унутрашњост кухиње, већ и довести до брзог квара на самој радној површини због продора у судопер воде на резаном столу. Најважнија ствар коју треба посветити озбиљну пажњу је бртвљење споја судопера-радног стола и не очекује се квалитетна завршна обрада.