Како припремити кревет за краставце на отвореном терену?

У првим данима маја улијте слој плодног тла (најбоље је користити хумус). Распоредите и затегните филм или не-ткани материјал за облагање. Неколико дана касније моћи ћете почети са садњом краставаца. Стајњак ће "пухати", наглашавајући топлоту, што ће резултирати да ће краставци бити врло угодни за раст и плодове.

Како припремити тло за краставце

Приликом садње краставаца, добро осветљене површине земљишта треба уклонити. Треба их хранити органским ђубривима. У јесен, након што је берба обављена, потребно је захватити земљиште. У пролеће, површина земљишта се поравнава уз помоћ грабље.

Која земља је потребна за краставац

Љубитељ влаге - краставац не подноси лагана пешчана тла која га не могу задржати. Али тврдо тло, тамо где је довољно времена, а не за њега. Уз високу киселост тла, мораће се борити и калцизацијом.

Припрема земљишта за садњу краставаца

Приликом уређења парцеле за узгој краставаца, оптимално је могуће направити неколико слојева висине 20-30 цм, у зависности од врсте тла: ако је тешка, већа је висина кревета. Ширина која се формира између слојева пруга треба да буде најмање 0,5 метара. Поред тога, када се користи вертикални тип култивације, у којем се краставци уткују на решетку причвршћену за посебан оквир, потребно је поставити кревете тако да решетке не ометају једна другу.

Правила за увођење ђубрива за краставце

Најважније за нормалан раст,развој и формирање и самих биљака и плодова таквих минерала као:

 • азот;
 • фосфор;
 • калијум.

Избор земљишта и садња краставаца

Положај краставаца може се одредити на основу следећих индикатора:

 • добро осветљење;
 • заштита од ветра,
 • "Дебелиус" је плодни слој.

Према томе, земљиште за краставце мора бити влажно, лабаво и добро оплођено.

Разноврсност кревета од краставца

Кревет од краставца "Леаф Цаке". Могуће је припремити кревете под поврћем методом "Леаф Пие". Према многим искусним вртларима, ово је врло практичан и сврсисходан начин за узгој краставаца.

Слагање ровова у јарак:

 • 1 слој. Црвени лапел или ситно исјецкано.
 • 2 слоја. Компост
 • 3 слој. Тресет
 • 4 слој. Тирса или Страв.
 • 5 слој. Благо гној, могуће га је замијенити с метом пепела.
 • 6 слој. Плодно земљиште висине 20 цм

Како посадити краставце на отвореном тлу

Методе садње краставаца су подељене у две врсте:

 • семена;
 • саднице.

Краставци се могу садити и на отвореном иу затвореном тлу. На други начин, постоје разни стакленици, пластеници и филмови. Слетање краставаца у тло не захтева никакву комплексну припрему, али први краставци на отвореном простору појављују се касније него у стакленику.

Припрема семена краставаца пре садње

Потребно је почети са избором празних семена. Дакле, у врећици је често могуће наћи их у количини од само 10-12 комада. Алии међу таквим безначајним бројем, постоје празна, недовршена сјемена, и стога их треба сортирати.

1. Додати кашику соли по литру воде, промешати.

2. Семе краставца спушта се у раствор.

3. Спајамо оне који су се појавили: они су непотпуни и непогодни за садњу.

4. Оперите остатак и осушите на убрусу.

Како узгајати саднице краставаца

Да би се узгајали саднице краставаца за стакленик, потребно је одабрати такозване Партенокарпске или самопратујуће сорте које не захтијевају помоћ пчела и других инсеката. Ако је садница намењена за отворено земљиште, уклопит ће се пчеларске сорте овог поврћа.

Трансплантација садница краставаца у земљишту

Саднице краставца могу се садити 20-25 дана након садница: 15-20. Априла у стакленику (и стаклу и филму), 10-15. Маја на отвореном терену испод филма, 2-10. склониште Припремите бунаре унапред - сипајте, додајте компост или покварени стајњак и лагано сипајте преко земље. Саднице засађене на густоћи од 3-4 високе биљке или 5-6 грмова биљке по 1 квадратном метру. Субмамилијално колено се не удави. Садјене биљке се поново сипају, мокра мјеста око њих се посипају сухим земљиштем - тако да вода испари и кора се не формира

Заливање краставаца у отвореном тлу

Како залистити краставце - савјете за вртларе. Краставац - тропска биљка, осим високе влажности, и даље воли топлину. Стога, у хладном времену краставце не треба залијевати. Ово може изазвати процес каопропадање корена који слабо упијају влагу. У различитим периодима узгоја краставца потребно је наводњавање различитог интензитета. Залијевање краставаца након садње уопће није потребно, чак и ако су саднице засађене. Прво залијевање садница проводи два до три дана са топлом водом. Младе биљке на кревету прије почетка периода цвјетања је прилично умјерена количина влаге. Потребно их је заливати отприлике сваких 4-5 дана. Повећано заливање ће довести до снажног раста лишћа и спречити почетак цветања. Када се јајашце појави, потребно је чешће залијевати. Најраспрострањенији је током плодоношења, отприлике сваких 2-3 дана.

Пест краставаца у отвореном тлу

Купина уши. Најштетнија је лисна уш, јер је способна да удари цијелу биљку, од цвијећа, а завршава изданцима. У процесу свог развоја на краставцима, биљка умире.

Паук. Ајкула је посебно упечатљива у краставцима који расту у затвореном тлу. Број гриња се повећава са порастом температуре када се ваздух загреје до 20 степени и више. Једе гриње и одрасле биљке и саднице краставаца.

Стаклена бели крилати. Шишмиша штети биљкама које расту у затвореном тлу. Посебна штета од штеточина узрокује краставце. Поставља јаја на лишће на доњој страни.

Спроут мухе. Лутке мува током зимске сезоне зимују на житарицама и поврћу, као и детелина. У прољеће, када бреза цвјета, мухе одлазе.

Галова нематода. Главни показатељ поразаПодаци о биљкама су штетни појави на коренима надутости и нодула. Ако приметите такво образовање, онда треба да погледате корене микроскопом, јер није лако детектовати женку.

Пужеви. Сваки вртлар је на својој земљи видио шкрипац, али нису сви сумњали да би те шкољке могле изазвати велику штету: приноси су смањени, квалитетни производи се погоршавају, поврће није погодно за складиштење, брзо почињу трулити.

Капелини. Капуцини су велики инсекти који у дужини могу достићи и до 5 цм, а краставци могу патити не само од самог штеточина, већ и од личинки. Капуцини сјаје као дебло биљке и њен коријен.

Краставци на отвореном тлу

Ово је веома важан процес за добијање богате жетве у узгоју краставаца. Постоје самооплодне сорте поврћа које се самостално баве овим задатком. Углавном се узгајају у стакленицима. Врсте пчелињег полена опрашују се инсектима. Али понекад морам прибјећи ручном опрашивању. Лако је то урадити.

Народни знаци повезани са краставцима

15. мај (Борис и Хлиб-сиву), засијане сувим сјеменкама. Да би расли јаки краставци, са њима су закопали прстен.

19. мај (Иов краставац), веш је већ лепршао са сјеменкама. Јер прихватите, ако је тога дана била богата роса - сачекајте одличну жетву краставаца.

27. мај (Сидор-Краставац). Дан је био јасан до богате жетве, а хладноћа и тмурност нису показали ништа добро у смислу потомства краставаца.

1и 2. јун (Иван Довгии и Филарет-Огурецхник). У овом тренутку, обично сије краставци становници сјеверних регија.

5 уни (Левон Цуцумбер). Овај датум се такође сматра повољним за раст Огуртсова. Нарочито ако је 5. јуна у ваздуху било много водених путева.