Како припремити кревете за зиму

Приближава се седам минута корака од хладноће, али још има времена, иако крај љетне сезоне није сутра, али сада је вредно размишљати о припреми наших кревета до зиме. У не-свесни и почетници вртлари, сва припрема кревета се своди само на копање земље, што може бити истина, ако се земља не исцрпи од вишегодишњих засада, али шта они који кажу, управо су купили сеоску кућу, где су дуги низ година претходни власници узгајали све врсте усева? Или је опет купила парцелу иако је била невина, али са веома сиромашним земљиштем? О томе како припремити кревете од јесени ми заправо желимо данас разговарати с вама, драги земљопосједници, и подијелит ћемо своје дугогодишње особно искуство. О овој теми постоји много различитих информација и разматрања, али овде ћемо говорити о два једноставна али ефикасна начина - како припремити кревете за зиму.

Чишћење града у јесен

У циљу осигурања бербе поврћа идуће године, припрема кревета у јесен - неопходан и важан догађај. Радови у башти треба да почну са сакупљањем клинова и корова са кревета. Стара трава је омиљено место за штеточине и глодаре у зимским вртовима, тако да припрема кревета за зиму почиње њиховим темељним чишћењем.

Ветрењача биљних биљака, биљног смећа и корова може се уништити на два начина:

  1. Спаљивање - када се спаљују биљни остаци, уништавају се узрочници заразних болести и штеточина. Пепео се може користити за гнојива и вртна стабла.
  2. Припремите компост - на овај начинКоришћење корова је дуже у поређењу са сагоревањем, али ће резултујући хранљиви супстрат помоћи јефтиније и квалитативно повећати плодност баштенских кревета.

Ђубриво за град у јесен

Пракса природне пољопривреде од стране хора позива све да не копају кревете на било који начин. И још више, није неопходно да се на јесен појави његова област, доносећи ђубриво и друга ђубрива - бескорисну ствар. Сва ђубрива се боље шире по површини земље, ништа се не спотиче. Ако држиш животиње и имаш гнојиво, добро. Може се декомпоновати на пресавијене кревете расуте са просјаком, лишћем или пиљевином. Ако нема гноја, не морате потрошити на његову куповину (са много купљених корњаша често се на сајт појављују многе болести). Боље је да се распада око кревета пепела: што више, то боље. Не избацујте гране док сечите дрвеће и грмље које не зачепљују смеће на поквареним даскама које не бацају новине, папир и картон. Запалите све и сакупите пепео - једно од најбољих органских ђубрива.

малчирање града у јесен

Још једна заповест природне пољопривреде: на земљу вратити све што је апсорбовало култивисане биљке. Тако да тло није завршено, али је остало живо и плодно, потребно је обезбедити велику количину органске материје. А када има доста органске материје, ако не у јесен? Оставите кревете на креветима, заспите их дебелим слојем лишћа, иглама, травом и другим материјалима за малчирање, а са врха можете покрити сав картон. Такво малчирање не само да обогаћује тло хранљивим материјама, већ иштити је од смрзавања. Не заборавите на неравне кругове стабала. И они морају да буду натопљени да загреју корење. Сви материјали се прихватају, осим сламе и сена: воле да се смире миш.

Седација у јесен

"Сидерате" се сије биљке како би се повећала плодност тла, заштитила од корова, и ослободила их болести и штеточина.

Како сидерати раде у јесен? Неки од њих добијају добру зелену масу до новембра (сенф, силовање, зоб, грашак) и, замрзавајући зими, делују као малч, тј. Прекривају земљу меким тепихом, ротирају у пролеће и доводе у земљу додатну органску материју, минерале које су носили сидерати из дубине обрадивог слоја.

Остале трајнице (раж, луцерка, шафран, лупина) такође служе као заштитни тепих, али у пролеће настављају да се развијају, продиру у корене земље, стварајући систем капилара, пролаза који омогућавају да ваздух слободно продире у земљу, влагу. Због тога, микроорганизми у земљи, црви, бактерије и гљиве расту насилно. Сви они стварају хумус, што повећава плодност земљишта. Изворска вода тече слободно у дубину. Нема ерозије у уму. Густа зелена маса сидерата у пролеће даје велику количину органског малча, који покрива кревете. Супстанце изоловане неким сидератима, уклањају штеточине, спречавају развој болести.

Припрема кревета за зиму у стакленику

Након жетве у стакленику, морате се очистити овдје, тј. Очистити земљу од свих отпада -сјеменке, коријени, остаци стабљика и лишћа, штеточине. Ово друго је, иначе, најтеже и непријатније. Да би се уништиле ларве разних вртних инсеката, земљиште у стакленику треба дезинфицирати.

Постоји неколико уобичајених метода за ово:

  • сагоревање сумпором;
  • наводњавање са раствором од 40% карбатона и карбофоса;
  • копање;
  • ручно сакупљање ларви.

Надаље, кревети у стакленику морају бити оплођени. Да бисте то урадили, у процесу копања у тло увести хумус, гној, тресет, суперфосфат или калијум сулфат. Пропорције ђубрива се израчунавају у зависности од тога шта ће бити засађено у стакленику следеће године.
Како се припремају поправке за зимске малине за поправку
Како припремити брескву за зиму?
Како расту грашак на отвореном терену?

Са врха морате посипати кревете песком или пепелом и покрити сламом. Још једна добра опција је да задржите топлоту са Земље - да покријете стакленику снегом. У пролеће расте и оживљава влажним сувим тереном.

Припрема цвећа за зиму

Правило је познато дуго времена: цвеће остаје без лишћа током зиме. Наравно, ово се не односи на касне цветне грмове, али ред је ред, а сви надземни делови цветних култура морају се сећи. Ово је посебно тачно за љиљане. Чим се листови трзну, омекшају, па чак и покваре - треба их одмах одрезати. Обично се усјеви изводе на нивоу од 10 цм, а за стругање користимо маказе или стругач, али ни у ком случају не можемо ломити лишће! После подрезивања, мулчимо земљу. Чудно, али лилиникси су веома осетљивиза малчирање излеченог копра. Дакле, не бацам стабљике копра на своју локацију, и једноставно га доведем до времена малчирања луђака. Неопходно је одрезати и стабљике флокса, чак и ако се цвет настави. Иначе, флокси се могу пресадити на ново место са грудвом земље чак иу овом касном времену.

Флокси веома воле влагу, а јесењи пресадци, посебно након кише, су само корисни за њих. Могуће је у овом тренутку проширити сјемење флокса како би се претходно очистило тло, чак ни прскало, ау прољеће ћете добити велики садни материјал.

Да би се наставило цветање јесенске грмље (то се назива и "октоберринки"), можете их сипати топлом водом са додатком шећера: 1 чајна жличица по литру. Астере ће процветати чак и под првим снегом.

Крајем јесени почињемо да склањамо руже и љиљане. Зима је непредвидива, тако да не морамо претјерати са сувишним загријавањем. Ако ће зима бити прилично мека, руже у превеликом склоништу ће једноставно пропасти, љиљани омекшати и изгубити способност да подсећају. Због тога је довољно да се под грмљем ружа нагиње тло и покрију их иглама, са што је могуће мањим резовима од смрекових шапа. Сама игла ће пружити топлину, мишеви неће стићи до корена, а након пада снијега, само требате сипати сновбоардс у облику конуса преко сваког ружичастог грма. Уопштено говорећи, љиљани не смију дирати снијег, а затим обавити исту процедуру као и руже.

Тло у цвјетном врту, по правилу, треба да буде плодније него у врту. Стога је у јесен потребно оплеменити га.

И заиста, сва мудрост припреме земље од јесени, остаје само у пролеће да држи дрљање, изравнавање наших лежајева и засађивање њихових омиљених биљака на њих, добри и обилни усјеви су вам обезбеђени. Не покушавајте припремити тло за зиму у једном налету на цијелом подручју, немојте журити, два или три кревета дневно, у супротном ваш рад у граду ће се претворити у хобије и радост, а не напорног рада.

Како припремити кревете за зиму