Како одабрати камени судопер

Као што сви знамо, судопери су обични судопери који се користе за свакодневну употребу у кухињи. Обично се налазе судопере од стандардних материјала за њих, као што су порцелан или исти нерђајући челик. Али не тако давно тржиште је објавило нови материјал - то је камен. Сматра се врло практичним!

Раст популарности шкољки из камена, због чињенице да људи желе да свој дом учине удобнијим за ову кухињску лабораторију, као и да је учине необичним. Али камен је веома озбиљан недостатак, осим тешке тежине, такође је одлична цена. Али овдје на страни љепоте и удобности једноставно немају једнакости.

Дакле, можда сте почели тражити одговоре на питање како одабрати прави умиваоник од умјетног камена? Сада ћемо вам пружити корисне информације које ће вам помоћи да изаберете судоперу.

материјали

У производњи кухињског судопера често се користе материјали као што су гранит, мермер, оникс, травертин и соапстоне. Такве шкољке "секу" из великог комада камена, као и понекад повезују појединачне плоче. Одмах постаје јасно да не може свако да купи такав судопер, па је његово стварање веома радно интензиван процес. Али за масовног купца, произвођач прави шкољке од вештачког камена, а називају се и "композитни". Појава разлика готово да и нема, у поређењу са природним каменом, а ако се упореде карактеристике, онда у неким параметрима превладава и вештачки камен над његовим панданом.

Какоматеријал за производњу шкољки се користи мјешавина мрвица кварца, гранита, као и стаклене вуне (80%), а како би се све везало и дало жељену чврстоћу, користити акрил (20%).

Предности камених судопера могу се приписати чињеници да су направљене од материјала који једноставно не проводе електричну струју. Ово је веома озбиљан аспект сигурности, јер се мора узети у обзир висока влажност просторије у којој ће се налазити штанд, као и имати на уму да постоји много електричних уређаја и агрегата. Поред свега наведеног, не заборавите на дробљење отпада у судоперу, који би такође требало да буде повезан са мрежом.

Такође, вештачки камен је веома поуздан у смислу удара и може издржати озбиљан стрес. Таква шкољка се не боји високих температура и наглих промена. Удубљења и завоја које никада нећете видети, поготово када су у питању целе шкољке. Међутим, овде је слаба тачка - то је киселина. Ако дође до површине, онда оставите прилично добре трагове, што може бити прилично напорно.

На исти начин, могуће је додати одличну апсорпцију звука у професионалце. Уосталом, престат ћете чути звук разбијене воде око дна шкољке, као и буку из жлице или ножа баченог у судопер.
Уклањање камених судопера је веома лако. Прво, зато што се једноставно не боје кућне хемије. Управо због своје глатке површине, не одгађа масноћу и прљавштину дуже вријеме, а чишћење такве шкољке неће трајати више од 1 минуте.

Не можете се бојати микроба, јер површина нијеконтаминиран Зато можете заменити камен за прање са лошим мирисом.
Такви судопери (вештачки камен) по снази надмашују шкољке од природног камена. Ако су у процесу употребе, постоје неке огреботине које се лако полирају, а ако је дошло до рецесије, лако се залијепи, љепило на акрилној основи.

Можда имате превелико питање, судопера из камена које друштво одабрати? На сајту везувдом.ру, постоје многи пристојни произвођачи, па изаберите своју финансијску позицију. Дајте вашој кухињи јединствен дизајн!