Како одабрати нож

Сваки мајстор у кући треба да има мултифункционалну и најудобнију електричну пилу. Међутим, постоје такви случајеви када је потребно брзо отпиливат дио стабла или направити малу количину посла, али да бисте добили електрични алат једноставно нема времена, а не желите.вртни ножје одличан излаз из ове ситуације. И ево како да изаберете да би алатка задовољила све ваше захтеве, размотрићемо у детаље.

За почетак, испитат ћемо типове ножева . У зависности од зуба, уобичајено је разликовати ове типове:

1. За уздужно пиљење. Алат има акутне трокутасте зубе који су врло слични кукама. Нож је дизајниран да плови дрво дуж влакана.

2. За попречно сечење. Алат има зубе једнакокрачног троугла. Овај тип ножа омогућава вам да радите само на сувом дрвету.

3. За комбиновано пиљење. Зуби формирају троуглове комбиноване са полукружним чворовима.

Ове врсте ножева ће вам помоћи у одређеном раду.

Савети за избор алата.Дакле, алгоритам за избор ножа за рад у земљи је врло једноставан:

1. Постављање циља - за штаће се користити вртни нож . Алат са малим зубима за столарски рад, са великим - за столарију.

2. Број пута у употреби. Мешани зуби - за наношење течности. Такав алат је веома погодан и популаран код мајстора и не захтева честооштрење

3. Структура платна. Када нежно одабирете нож, покушајте да савијете платно негде 40-45 степени, а затим га полако отпустите. Након тога, пажљиво прегледајте алат, ако је барем мали савијени или пукотина, онда је метална тканина врло ниског квалитета.

4. Цена ножа у врту. Никоме није тајна да је алат са вишом цијеном бољи од алата за "пени". Таква преплата за нож је гаранција њене трајности. Али у овом случају потребно је обратити се на 1. тачку - "постављање циља", ако је ваш задатак да користите нож пар пута, онда не треба трошити новац на скуп алат. Најједноставнији ножеви су од пластике. У таквим алатима и пластичним ручкама, али нису баш удобне. Ради лакшег рада, они раде са ручком са чврстим хватом са ноктом. Специјални гумени уметак спречава појаву кукуруза на рукама.

5. Облик ручке. Пожељно је да вам то одговара и да све напоре пренесете на платно. У продавницама можете пронаћи овај алат са флип-флопс или стандардним ручкама. Прва верзија је веома погодна, јер се стара ручка може уклонити и заменити новом. Имајте на уму да сви ножеви нису већ у продаји и да су спремни за употребу. Од таквих, на први поглед, ситница, зависи од тога колико брзо можете почети.

Много фирми, ки произведу ножове, на пазара на пазара. Најпопуларнији су руски инструмент "Зубр", кинеско-немачка бруто пирана,Американац Ирвин Ксперт - одликује се одличним квалитетом и ниском ценом.