Како одабрати бушилицу за дом

Модерни хост без минималног скупа електричних алата неће успјети. Међу мултифункционалним алатима једно од водећих мјеста је бушилица. Најновији модели имају широк спектар функција: уз помоћ прибора произвођача не само да можете бушити рупе у зидовима, дрвету и металу, већ и увијати вијке, брусити и мешати вискозне и повлачне масе. Међу таквим различитостима тешко је направити прави избор бушилице.

критеријуми за избор

На тржници или грађевинској радњи, изаберите бушилицу према следећим критеријумима:

 1. номинална снага . Овај индикатор мора бити познат да би случајно преоптеретио кућну мрежу и разумио како уређај може да ради са својим радом.
 2. Брзина ротације . Ова бројка се израчунава у окретајима у минути. Добијена цифра указује на могућност бушења са различитим млазницама у процесу рада са материјалима различите тврдоће.
 3. регулација брзине . То је веома погодно на послу. Специјални регулатор се може подесити или глатко променити потребну брзину у зависности од густине материјала.
 4. Максимални пречник бушилице . Ова бројка мора бити позната како би се спријечило да уређај постане непогодан одмах након куповине, прекорачивши дозвољену норму (варира од 6 до 250 мм).
 5. мод напајања . Бежичне бежичне бушилице воде на тржишту. Са њима је лако и практично радити, веома су тешки и широкисет функција. Мрежни уређаји везани су за напајање.

Пнеуматске бушилице

Спецификације

Многи људи су заинтересовани за избор вјежбе за дом. Да бисте започели, морате се упознати са техничким параметрима наведеним у пасошу инструмента.

Снага инструмента варира од 300-400 до 1400 В. Што је већа снага, шире су могућности уређаја (лако можете избушити широке и дубоке рупе у чврстим материјалима). Ако купите бушилицу за рад са дрветом, снага од 400 вати ће бити довољна са главом. Треба имати на уму да што су већи индикатори снаге, већа је тежина уређаја.

Брзине обртања у конвенционалним моделима достижу 3.000 окретаја у минути, али у професионалној опреми могу премашити ту вриједност. Што је више окретаја у минути, више додатних опција је доступно. Велика брзина обезбеђује глатку површину зидова избушених рупа. Код полирања или брушења врховима, велика брзина ротације игра велику улогу.

Приликом одабира акумулаторске бушилице, обратите пажњу на минимални капацитет батерије. Што је цифра виша, батерија се дуже задржава. У зависности од сврхе уређаја (за професионалну или кућну употребу), време пуњења варира од 1 сата до 6-7. Често, два бубња за пуњење су укључена у бушилицу како би задржала мирно: док једна батерија ради, друга је повезана на мрежу.

Разлика између професионалних вјежбииз домаћинства

Професионални модели се разликују од кућних показатеља граничних оптерећења (то је када бушилица може радити без значајних оштећења на мотору). Професионалне бушилице:

 • су дизајнирани за интензивну употребу сваки дан;
 • имају високе перформансе;
 • су склони трошењу;
 • од висококвалитетних материјала;
 • су скупи.

Такви модели су погодни за олакшавање рада професионалаца у грађевинским професијама, јер имају прилично уски опсег. Кућански апарати имају следеће разлике:

 • компактност и ергономија;
 • мала тежина;
 • мале перформансе;
 • свестраност и мултифункционалност;
 • демократска цена.

Такви модели су одлични за домаће задаће, али треба имати на уму да је у процесу рада потребно направити мале (али редовне) паузе за четврт сата. Укупно сати рада - не више од 4.

Карактеристике дизајна

Важну улогу играју карактеристике дизајна ручке. У основи, бушилица има ручку "пиштоља" на полеђини, али у таквом положају рука се брзо умара. Ако се руке налазе стриктно у центру гравитације, тада ће бити потребно мање напора и повећава се тачност рада.

цартридгес

Модерни модели опремљени су са два типа кертриџа:

 1. цогс . Ово су традиционални кертриџи. Њихова изведба је таква да је бушилица неко вријеме причвршћена посебним кључем, којим овај кључ може бити у сваком тренуткуто лосе Али они их чврсто стисну.
 2. брзо ослобађање . Постоје два типа: Сингле-Цилиндер (врло једноставан за употребу) и Доубле-Цицле (прстен за стезање и отпуштање). Фиксирање бушилице у таквом кертриџу се врши у једној руци. Истина, њихов радни вијек је краћи.

Типс

Пре куповине пожељно је држати бушилицу у рукама и проверити да ли је погодно радити са њом. Материјал и локација ручке, тежина инструмента, глаткоћа пребацивања тастера је такође важна. Боље бушилицу је боље купити одмах са прибором (бушилице, патроне, констрикторе).