Повежите утичницу Легранд рачунара са сопственом снагом

Утичнице рачунара Легранд

Захваљујући Легранд-у, конекција на рачунарима постаје све једноставнија. Овај лидер у производњи ожичења и енергетске опреме нуди широк спектар прикључака за повезивање на мрежу.

Због тога, можете организовати приступну тачку за водећи интернет на сваком месту које вам одговара, а атрактиван изглед таквих утичница ће им омогућити да се уклопе у дизајн било које просторије органски.

Легранд мрежне утичнице

Због великог асортимана производа које производи Легранд, утичница за рачунар и схема повезивања могу се незнатно разликовати. Много тога зависи од типа утичнице, неких карактеристика инсталације, прикључка и његовог прикључка.

И ако овдје додате разноврсна дизајнерска рјешења у дизајну, богатој палети боја и врстама материјала који се користе за израду утичница, асортиман постаје истински свеобухватан. Покушајмо да почнемо са испитивањем барем главних критеријума за избор компјутерске утичнице.

 • Прво, обратите пажњу на категорију информационог простора. Компанија Легранд производи утичнице категорије 5е и 6. Тренутно је најављено лансирање утичница категорије 6а, али још нису представљене на нашем тржишту.
 • Погледајмо разлике између ових категорија. Утичнице категорије 5е намењене су за пренос података са фреквенцијом до 100 МХз и категорије 6 до 250 МХз. Ако говоримо о брзини преноса података, онда и утичницекатегорије 5е могу преносити до 1 Гбит /с, а категорија 6 - до 10 Гбит /с. Имајући у виду брзину развоја информационих технологија, препоручљиво је користити пословнице категорије 6, упркос чињеници да је њихова цијена нешто већа.

Типови каблова уплетених парица

 • Следећи веома важан параметар је тип кабла за који је предвиђена утичница. У већини случајева ово је тип УТП кабла, али Легранд прикључак за рачунар и шема за повезивање могу се користити и за СТП или ФТП каблове. Овај тип кабла се може користити само за утичнице категорије 6.

Обратите пажњу! Ознака кабла се може извршити у складу са ИСО /ИЕЦ 11801. У овом случају, кабл ће бити означен као У /УТП, Ф /УТП или С /УТП. Поред тога, могу се користити разне додатне модификације ових каблова.

 • УТП кабл је обичан кабл са упреденим паровима, без заштите. Ако је екран у облику плетенице, кабл је означен као СТП, а ако екран користи обичну фолију, онда је кабл означен са ФТП. Поред тога, постоје разне модификације са везивом и фолијом као каблом у целини, као и појединачним животом.
 • Још један фактор, који се препоручује да се обрати пажња на нашу инструкцију, је начин монтаже и монтаже директно на конектор. Поред конвенционалних конектора, све више и више модела се испоручује са конекторима за брзо монтирање. У наставку ћемо описати карактеристике прикључака овог типа и моћи ћете да изаберете прикладнији модел за вас.

Обратите пажњу! Сада расположиве утичницеса ЛЦС2 конекторима. Представљене су само у утичницама од 6 категорија и намењене су за оптичке мреже. По плану, исти конектори ће бити инсталирани на моделима категорије 6а.

 • Још једна опција на коју се препоручује да обратите пажњу приликом одабира је начин монтаже конектора директно на кутију. Може се причврстити и причврстити вијком. Својим рукама, наравно, лакше је монтирати моделе са стезачима, али њихова поузданост и трајност лично сумњам. Зато препоручујем да користите утичнице са вијком.


Конектори за повезивање

 • И последњи параметри су број конектора инсталираних у једној монтажној кутији. Ово може бити производ на 1 или 2 конектору. Овдје можете одабрати модел који најбоље одговара вашим потребама.

Повезивање продајних места Легранд

Сада долазимо до најважнијег питања. Како је прикључена Леграндова компјутерска утичница и прикључци на рачунару уопште?

Да бисмо то урадили, прво ћемо разумети опште принципе повезивања информационих каблова, а затим карактеристику повезивања са конекторима различитих типова.

Општи принципи за повезивање информационих утичница

Готово све модерне локалне мреже користе конектор РЈ-45 за повезивање, мада је службени назив овог конектора 8П8Ц, то значи 8 позиција, 8 контаката у скраћеници скраћенице.

За повезивање утичница и утичница овог типаКористи се уплетени пар каблова који има стриктно нормализовани симбол боје за сваку од линија. На основу ове шеме боја, и веза се извршава.


На слици су приказани заједнички стандарди за повезивање каблова с упреденом парицом

 • Тренутно постоје два најчешће кориштена стандарда за повезивање: ТИА /ЕИА-568А и ТИА /ЕИА-568Б. Разлика између њих је локација жица.
 • За стандард ТИА /ЕИА-568А, зелена и бела жица се затим повезује са првим контактом конектора и затим се диже: зелена, наранџасто-бела, плава, плаво-бела, наранџаста, смеђе-бела и браон. Ова метода повезивања је добила нешто мање дистрибуције.
 • За стандард ТИА /ЕИА-568Б, наизменичне жице су следеће: наранџасто-бела, наранџаста, зелено-бела, плава, плаво-бела, наранџаста, браон-бела, браон. Ова врста везе се користи много чешће.

Повезивање Легранд излазног прикључка

Схема за повезивање компјутерске утичнице Легранд се не разликује од општеприхваћених норми. У том случају, свака утичница се може спојити у складу са оба стандарда. Одговарајуће кодирање боја је на површини конектора.


Повезивање на конвенционални Легранд конектор

 • Прије свега, требали бисмо доћи до конектора. Различити модели ће можда морати да растављају утичницу, али се већина конектора може постићи без додатног напора.
 • Проширите поклопац који прекрива контактни део. Да бисте то урадили, користите одвијач да бисте га уметнули у отвор за кабли стави поклопац.
 • Сада обрађујемо кабл и постављамо каблове кабла који одговарају ознаци боје на поклопцу конектора.
 • Уз напор затворимо горњи поклопац. Током тога, кабл се намотава и контакт се осигурава. Након тога можете одрезати вишак каблова кабла који стрше изнад поклопца.
 • Након тога, потребно је уградити информациону утичницу у седиште и причврстити је вијцима. Утичница је спремна за рад.

Повезивање конектора: брза монтажа

Повезивање компјутерске утичнице Леганд са конектором - брза монтажа - нешто другачије. Али ова карактеристика је само у начину инсталације, а шема везе остаје стандардна. У овом случају, конектор има ознаку боје за оба типа везе, што му омогућава да ради без посебног знања.


Повезивање брзе монтаже конектора

 • На полеђини утичнице Легранд рачунара налазе се два бијела држача, која се окрећу у смјеру супротном од казаљке на сату.
 • Конектор је обучен на каблу. Након тога, кабл треба обрадити и повезати са бојом према боји. Дијелови под напоном се могу обрезати.
 • Сада поставите конектор на место и ротирајте га у смеру казаљке на сату са мало напора. Током тога, кабл се стисне и сигурно закључава.
 • Сада поставите утичницу у седиште и причврстите је вијцима. Све, утичница је спремна за употребу.

закључак

Сада знате како направити избор и спојити утичницу на рачунару. Као што видите, лако је то урадити. А видео на нашем сајту ће овај задатак учинити још лакшим. Уосталом, таква једноставна процедура увелико ће олакшати повезивање са ожиченим интернетом и максимизирати скривање и обједињавање ожичења у цијелој кући.