Како резати краставце у стакленику: 3 разлога у потреби

Обрезивање је једна од најважнијих фаза у узгоју краставаца у стакленику Ако се краставци не прате и не допусте да расту природно, они могу расти тако да ће се тешко просути кроз њих. Да не спомињем да је једноставно немогуће урадити одговарајућу бригу. Правилно формирање грма - приоритетни задатак за оне који теже да добију здраву, богату и висококвалитетну културу. "Како резати краставце у стакленику" - реците искусним вртларима. Они знају како да ослободе грм из вишка лишћа тако да се осећа слободно и правилно расте.

Узроци резања краставаца у стакленику

Формирање грмља краставца омогућава не само да се кревети држе у пуном реду, већ и да утиче на потпуни и здрави развој грма. Резидба краставаца директно утиче на ниво болести биљака. Правилна формација омогућава биљкама потпуни приступ свјетлу и зраку.

Краставци који расту у отвореном тлу на великој површини не могу штипати, тако да су засађени на довољној удаљености један од другог.

Захваљујући обрезивању, можете побољшати квалитет и повећати број краставаца

Међутим, када је у питању садња у стакленику, постоји више разлога зашто је резидба једноставно неопходна да би биљке биле здраве и формирале квалитетне плодове. Игнорисање тако важне процедуре може довести до чињенице да ће све храњиве материје ићи како би се осигурао живот грмља. Стварање вештачког "истовара" обезбедиће пуну исхрану плодова.

Разлози за обрезивање краставаца:

 1. Неконтролисани раст и формирање јајника могу довести до преоптерећења кореновог система. То ће довести до чињенице да плодови неће добити довољно хране, немају времена да расту и сазревају.
 2. Квалитет плодова зависи од пуног приступа ваздуху. Нормална измјена зрака је могућа само ако се додатни листови не ометају. Недостатак ваздуха доводи до формирања плодова лошег квалитета.
 3. Квалитетна култура олакшава његу биљака, побољшава квалитет наводњавања, отпуштања, тресења, прскања, жетве.

Краставци захтевају обавезну подвезицу, јер ће без ње једноставно бити заробљени на земљи. А то може довести до болести биљака. Начин формирања грмља зависи од разноликости биљака и начина њиховог садње и узгоја.

Како правилно одрезати краставце у стакленику

Начин резања зависи од тога која сорта укључује биљке: сортне, хибридне, високе или грмље. Важно је унапријед размишљати о томе како ће се узгајати краставци: на тапетама или директно на кревету. Преурањене сорте парадајза захтевају обавезну подвезицу - то ће омогућити најефикасније коришћење простора у стакленику.

Препоручује се краставац од краставаца, користећи маказе

Гомила краставаца може се омотати око хоризонтално испружене жице у смјеру казаљке на сату, која ће бити везана, мекаужад

Важно је да се започне формирање грмља што је прије могуће, умјесто да се чека док биљке не постану велике. Поступак формирања треба да се одвија редовно - то ће вам омогућити да не започнете процес и не дозволите да густине расту. Ако се систематски одржава (једном или два пута недељно), биљке ће увек бити добро неговане и здраве.

Упутство за формирање грма:

 1. После садње не би требало да траје више од 10 дана. Саднице треба везати конопцем.
 2. Обратите пажњу на доњи део биљке. Уклоните избојке и цветове у осовинама првих четири до пет листова. Пратите поступак оштрим маказама.
 3. Причекајте док се на бичеве не појаве три или пет листова. У својим осема, овај пут, цвеће и јајник не морају да се додирују, али бочне избојке треба уклонити.
 4. Сљедећи локалитет, који има исти састав, оставља не дира. Али са изгледом првих листова, избојци који се појављују изнад њих, обавезно стегните.

Поступак се понавља како бич расте и развија се. Важно је напоменути да се врхови не могу раздвојити рукама: потребно их је пажљиво скратити маказама. Не можете оставити пањеве, аи боље је да проведете процедуру сунчаног времена, тако да се секције резова брзо осуше и одгоде.

Схема осветљења за обрезивање краставаца у стакленику

Да би раст биљака био активан и трајан, потребно је с времена на време вршити уситњавање. Бочни листови и изданци низбрдо су немилосрдниделете Истовремено, јајник мора остати за два комада.

Да би се повећали приноси, многи остављају бочне стабљике које су у првим чворовима. Бочни избојци требају бити постављени на тло у облику вентилатора.

Проналажење шеме украшавања краставаца на Интернету и за погодност штампања на штампачу

Таква шема ће зауставити раст стабљике, што ће промовисати излијевање воћа. Листове треба пажљиво очистити како се биљка не би оштетила. Правила и савјети стручњака помоћи ће вам да схватите схему украшавања краставаца и да то урадите исправно.

Правила за разјашњавање обрезивања:

 • Бичевање треба извршити строго до точке раста. Повреда изданака ће довести до њиховог исушивања.
 • Ако постоји велики број празних цвијећа, тло треба темељито осушити. Тада се уклањају тачке раста и празни цветови.
 • Сваких 10 дана треба уклонити суво лишће. Ова слова треба да се налазе ниже од плодова биљке.

Немогуће је усмерити бркове биљака, које се налазе на врху бекства. Такве акције могу да доведу до тога да биљка почне да се везује, што ће створити сенку за воће. Када скупљате плодове, важно је да не додирујете јајник бича и бркова.

Могу ли да сечем краставце у стакленику без кравате

Краставци који не морају бити везани лакше се формирају него грмови који захтијевају подвезицу. Начин формирања ће зависити од сорте којој припада биљка: хибридне или ћелијске. Разликовати га је прилично једноставно.

БасицСтабљике висококвалитетних биљака које опрашују пчеле прекривене су мушким цветовима - цветним цветовима. Они не формирају сову.

Женски цветови се налазе са стране - они формирају усјев. Тачка раста у таквим биљкама се формира након четвртог формираног листа. На бочним изданцима, тачка раста се формира након другог или четвртог правог листа.

Трим краставци у стакленику могу бити везани и лежати на земљи

Опћи савјети:

 • Суви листови захтевају редовно уклањање, иначе се повећава вероватноћа болести биљке.
 • Бркови морају бити уклоњени како се појављују, јер заузимају пуно хранљивих материја.
 • Болесно знојење и бичеви без јајника морају бити трајно уклоњени.

Правилно формирање и подрезивање грмља омогућиће узгој здравих биљака, добијање квалитетних и великих усјева чак и на малој површини. Обрезане нежељене листове и јајнике треба уредно обрадити. Важно је редовно обављати процедуру обрезивања - тек тада ће се биљке нормално развијати, а плодови - у вријеме сазријевања.

Упутства: како секу краставци у стакленику (видео)

Обрезати краставце обавезно, посебно ако расту у стакленику. Раст грмља доприноси чињеници да биљке не добијају довољно светла, одлажу влагу, што доводи до појаве разних болести. Важно је напоменути да је уклањање непотребних листова и јајника неопходно, поштујући правила препорука стручњака, јер постоји вероватноћакршење структуре целог стабла, што може довести до смрти биљке.

Примери: Како резати краставце у стакленику (фото)

)