Како резати ЛЕД траку 12В и 220В: видео

Да бисте одсекли ЛЕД траку, само да имате оштре маказе и да знате где да сече. Маказе су уопште доступне, али ево где рез није све, хајде да схватимо.

На тржишту постоје нисконапонски - 12, 24, 36В и високонапонске ЛЕД траке - 220В. На првом месту су означене линије које треба резати. Приказани су у облику точкастих секвенци које носе ознаку - маказе. Принцип високонапонске секције се разликује, немају посебну гравуру.

У сваком случају, рез мора бити направљен између проводника од бакра. Резањем, сваком делу ЛЕД серије даје се пар прикључних контактних јастука.

За рад вам је потребно:

  1. Трака.
  2. Канцеларијски нож или оштре маказе.

Видео по теми

Обезбедити једноставност процеса резања ЛЕД траке у делове који су приказани у видео снимку:

Како резати ЛЕД траку 12В?

ЛЕД траке, као и други ЛЕД уређаји, имају електрични круг. У овом случају, нисконапонско освјетљење се разликује од високог напона у пројекту. Флексибилна и еластична трака 12В састоји се од одвојених сегмената. Сваки од њих има 3 ЛЕД диоде, које имају одређен број отпора - Р1-Р3. О томе можете бити сигурни тако што ћете уклонити са траке заштитни љепљиви филм и причврстити га на свјетло.

Напон је расподељен између сегмената дуж позадинског осветљења.

Танки премаз омогућава резањетраком на одвојеним деловима ножем или шкарама. У овом случају, корак раздвајања мора бити 3 ЛЕД диоде. Ако га прекршите, дио позадинског освјетљења неће радити.

Места за искључивање већине произвођача означена су точкастим линијама.

Како резати ЛЕД траку 220 волти?

За разлику од ниског напона, 220В трака има круту љуску. Можете га поделити на сегменте само у посебно одређеним просторима за то. У носачу плоче за резање произвођач обезбеђује гуме за провођење празнина. Њихова дужина може да варира у опсегу од 1,5-2 цм, а фреквенција специјалних зазора у силикону зависи од произвођача и може варирати у вредности од 0,5-2 метра. На примјер, у ЛЕД тракама ецола 220в секције за рез се налазе на удаљености од 1 метра.

Рез је строго у средини руптуре са оштрим маказама.

Као резултат тога, добијате неколико независних извора светлости. Између ове две гуме може бити од 30 до 120 ЛЕД диода.

Ако направите секцију која није у подручју пукнућа, дио лед-траке неће радити, или ће доћи до кратког споја.

Како повезати резану ЛЕД траку?

Ако имате два сегмента, можете се међусобно повезати без много напора. Постоје два начина фузионисаног осветљења:

  1. Лемљење.
  2. Примена лед-конектора.

У првом случају, могуће је повезати одвојене сегменте помоћу додатних жица, илиДиректним контактирањем локација сваког сегмента. Размотрите бежични начин спајања.

Пре наношења колофоније на контакте, мора се осигурати да се не оксидирају.

Могуће је нанети колофонијум на неоксидиране контактне плоче. У том случају, третман треба бити изложен као подручје на којем се налазе ЛЕД диоде, а површина испод заштитног филма нанесена на полеђину траке. За висококвалитетно спајање, дебљина лемљења мора бити најмање 3 мм у сваком сегменту осветљења.

Укупна дужина каљене траке не смије прелазити 5 метара.

Улазни напон произвођач израчунава само за осветљење ограничених параметара. Његова вредност ће се смањити када се формирају штампане траке веће дужине до краја траке.

Ово ће проузроковати да ЛЕД-ови изгоре на крају осветљења мање од оних у близини напајања.

Најједноставнији начин повезивања је употреба посебног конектора. Да бисте додали додатни сегмент, мора се извршити следећи алгоритам:

  1. Отворите поклопац уређаја.
  2. Повежите контакте осветљења, поштујући поларитет.
  3. Затворите поклопац конектора.

Сумминг уп

Као што видите, поседовање одређеног пртљага знања, резање ЛЕД траке није тешко. Да бисте се осветлили код куће, препоручљиво је да користите светла са ледомВолт. Не изазивају компликације током инсталације и сигурније су, за разлику од високонапонских.