Спуштени строп од сухозида

Мало грађевинског материјала за унутрашњу декорацију може се похвалити таквом популарношћу као што је суви зид. Користи се за уградњу унутрашњих преграда или за обраду зидова и плафона. Спуштени плафон сухозида је класик овог жанра. У исто вријеме, сватко може направити овакав дизајн властитим рукама код куће. Знајући како направити једноставан плафон на једном нивоу са ГЦЛ, можете експериментисати са сложенијим структурама на више нивоа.

Зашто популарни суви зидови

Спуштени плафони од сухозида су веома популарни, јер у таквим конструкцијама има доста позитивних карактеристика. Многи су волели следеће карактеристике:

 • мала тежина;
 • способност да се сакрију каблови и вентилационе кутије;
 • додатна могућност изолације или изолације стропа;
 • једноставност инсталације;
 • једнака површина;
 • прихватљиве трошкове;
 • атрактиван дизајн и способност да дају вољу своје маште.

Опције за спуштене плафоне, заиста, утичу на разноликост облика. За разлику од једноставних стропних конструкција које се састоје од једног нивоа, сложени вишеслојни плафони изгледају елегантно и обилно. Други ниво може бити правоугаони, квадратни, округли, овални или имати било коју другу сложену конфигурацију. Гипс картон помаже у реализацији чак и најлучнијих дизајнерских измишљотина. Осветљени плафони изгледају посебно импресивно и оригинално.

Потребни алати и материјали

Да не радиДа би вас ометали аутсајдери, морате одмах набавити материјал у потребном износу:

 1. Овјес фиксиран на плафону и којим се регулира висина причвршћивања профила.
 2. Спојни елементи - чавли (као опција - сидрени клинови) и вијци.
 3. ширина ЦПЦ не већа од 1,25 цм
 4. Ракови за фиксирање попречних и уздужних профила.
 5. Водичи и основни профили.

Из алата је потребно припремити одвијач са бушачем, рулетом, воденим нивоом, сидром и шкарама на металу.

Редослед уградње оквира

Възстановаване на конвенционален строп с ГКЛ не е комплициран. Прво, потребно је означити линију на жељеној висини, која ће водити стражаре. Ово је најбољи начин да се поднесе ниво воде. Прво, потребно је да пронађете најнижи угао и ставите га на тачку са које ћете наставити даље. Све ознаке у угловима и на зидовима треба повезати уз помоћ одбојног кабла.

Након тога треба да причврстите водилице користећи типле, а размак између спојних елемената треба да буде 40-50 цм. У том случају, није их потребно пажљиво уметати, пожељно је оставити неколико додатних милиметара како би се избјегла деформација оквира због температурних разлика. Профили се причвршћују завртњима на привјеске на два дијела са сваке стране. Обавезно проверите једнакост ласерске инсталације или нивоа мехурића.

Следећи корак је уметање попречних елемената. Обично су кратки, песник је одрезан од дугог профила специјалним металним маказама. Број се израчунава на основу површине плафона и степенице између попречне греде (унутар 50 цм). Уздужни и попречни профили су погодно причвршћени помоћу ракова, специјалних конструкција у облику крста са пет рупа за причвршћиваче. Видеос:

фиксација сувог зида

Поправити ГКЛ боље заједно са асистентом. Тешко је одржавати саму зидну површину, али је потребно је чак и заврнути вијцима. Повремено стручњаци препоручују да се листови додатно обраде са премазом за побољшање хидроизолације. Приликом уградње потребно је запамтити да је пожељно оставити неколико милиметара слободног простора између сухозида и зида. Посебну пажњу треба обратити на спојеве - они морају бити на металним профилима.

Корак причвршћивача треба да варира у опсегу од 15-20 цм. Самонарезање не треба да потпуно утрапивује, али тако шешири не би требало да делују. Шавове треба пажљиво одложити. Да би их учинили трајнијим, за ојачање спојева користи се танка ојачана мрежа. Након тога, плафон је у потпуности загарантован, посипајте неколико пута и млевените до идеалних услова. Остаје само фарбати завршену стропну боју са жељеном нијансом.

Да би се јасније замислила разноликост стропних конструкција из сухозида, довољно је погледати десетак или двије фотографије у ходнику, дневној соби или спаваћој соби. Кухиња такође није изузетак од ове листе. РазноликостМогућности дизајна ће вам јасно показати да ћете и код куће моћи да направите сличну лепоту. Знајући како направити елементарни плафон, можете створити сложеније дизајне.