Вадите од сухозида на плафону

Захваљујући сухозиду можете додати апсолутно било које врсте. Данас је популарно украшавати плафон различитим облицима таласа. Такви једноставни облици ће му дати необичан и пријатан изглед, резултат ће свакога изненадити. Да видимо како направити талас сувог зида на стропу - вертикално или хоризонтално.

Стварање вертикалног таласа

Стварање вертикалног таласа сухозида није лак задатак, тако да је погодније замијенити овај материјал с погоднијом, на примјер, затезном мрежом. Са њом ће бити много лакше и лакше радити.

Једно се мора схватити: ако је оквир за вертикалну линију оквира асиметричан, онда неће бити могуће равномерно наносити плоче сувог зида.

цртежи

Као и сваки други рад, стварање вертикалног таласа почиње цртежом. Извршени цртежи ће бити у кругу, мора нужно поновити управо све карактеристике и нијансе собе. У ту сврху на цртеж се примјењују посебне ознаке, чиме ће се лакше контролирати радови на појединим дијеловима оквира.

Сви параметри морају бити испоштовани без икакве грешке, тако да се сви делови кривог оквира могу правилно поставити без закошења. Препоручљиво је користити специјалне флексибилне материјале за рад.

оквир за причвршћивање

У овом раду, важно је имати партнера, једна особа треба да задржи слободну ивицу слова, а друга да је фиксира са супротне стране. Савијање лима сухозида је лако, али да се постигне истосиметрија и униформност неће бити лако. Да би се поједноставио задатак, боље је радити са елементима мале величине.

Тапетарство и китови

Гипсане картонске плоче су причвршћене једна за другу, оне се савршено уклапају. Ако је све исправно подешено, онда ће кити бити бржи и за то ће бити потребно мање ресурса. Ако су празнине више него што се очекује, потребно је користити гипсану мјешавину, али је боље и апсолутно избјегавати такве грешке од самог почетка рада.

Али процес стварања хоризонталног таласа је много лакши.

Како направити хоризонтални талас

маркуп

Потребно је започети рад са једноставног - са цртежа, који ће затим бити пребачен на први ниво спуштеног плафонског оквира са гипсаном плочом.

За почетак, морате смислити и пренијети нацрт дизајна на папир. Главна ствар - соба на слици треба бити приказана око периметра, након чега можете додати жељене облике и ознаке на слици. Коначно, означавање се може применити на слова првог нивоа.

Важно је запамтити да је кривоцински плафон увек неколико нивоа, између којих се формира разлика у висини. Стога, за прецизније инсталирање, означавање се примјењује два пута.

У правилу, разлика у висини не би требала прелазити површину од 10-15 центиметара, простор више има смисла учинити када се планира постављање додатних структура, на примјер, за суспензију уређаја. Али не свуда висина стропа ће омогућити да се то уради. Минимална разлика је 10-12 мм. Формира сежигом листова сухозида један по један. Чак и мала промена чини плафон обимним.

Пре наношења претходног цртежа на суве плоче, потребно је нацртати скицу на преклапању. Тако можете приметити надолазећи пад висине, а то ће вам омогућити да планирате позиције слова првог нивоа.

Закривљена површина ће најлакше бити састављена од лукова, који су, пак, делови круга. Најбоља ствар за ове сврхе је опремљена компасима, али вам требају велики компаси које је лако направити за себе.

Најчешћа верзија компаса самопроизвода - повезивање самотискања на стропу, оловком и ужетом. Кабел, када је растегнут, је радијус круга.

Ознака места се такође може направити на други начин, према обрасцу. Пожељно је, на овај начин, користити компас и узети лист картона који ће бити материјал за шаблон. У овом случају, могуће је одмах применити таласну линију два пута, на плафон и плафон првог нивоа.

Најновија метода означавања је означавање ока. Пошто талас сухозида има асиметрични облик, савијена ручно нацртана је савршено прилагођена таквом стању, а разне грешке се касније могу елиминисати употребом кита.

Након што су образовани лукови спојени директно, биће могуће наставити са постављањем профила.

монтажни оквир

Како направити вал сухозида на плафону? За почетак, припремите секције профила одговарајуће дужине и помоћу вијака их причврстите дуж периметра. Уместо ознака на плафону причврстити ипоправи металне вешалице. Након тога, морате одрезати водилице, подесити их дуж дуљине оквира и причврстити их на вијцима помоћу овјеса. У овом раду, прецизност је веома важна за савршено осигуравање потребних делова, препоручљиво је користити ласерски ниво.

Да бисте започели монтажу основног кривуљног профила, морате почети са означавањем и измерити профил жељене дужине. После тога, посебно на нивоима завоја применити зарубки, удаљеност између њих треба да износи око 50 центиметара. Када је ознака завршена, профил треба правилно преклопити. Ако немате довољно дужина, можете додати сегментиране дијелове основног профила.

Последњи корак је да се закривљени профил причврсти за водиче. Након тога треба да се формира јасна линија где ће талас на плафону проћи.

Прочитајте такође: Како савити профил за суву градњу

гипс-картон

Следећа фаза је гипсана плоча првог нивоа плафона. Важно је узети у обзир да сухозид мора бити наслаган не од зида, као што се обично покушава, већ од почетног профила, који треба да прође граничне нивое.

Савијени профил се буша помоћу вијака кроз лим од гипсаног картона првог нивоа, и причвршћен је за плафонски профил. Када је савијен профил осигуран, можете почети монтирати главни, висећи оквир већ у другом нивоу.

Размак између суспензија и профила је стандардан ако је плафон двослојни. Важно је да приликом резања плоча има додатних центиметара,око 1-2, и коначно прилагодите величину лакше након што се закривљена крива површина зашије.

На нивоу другог до другог нивоа, без померања, доњи профил је фиксиран. Ако је у конструкцији разлика у висини већа од 20 центиметара, потребно је везати два профила вертикалним регалима.

Након поступка, вертикалне површине морају бити гипсане плоче. За закривљене површине, лист треба изрезати са вањске стране савијања. Приликом рада са стропом од сувог зида, валови добијају кривине радијуса од 2-3 метра. Пожељно је добро навлажити лим водом, пустити да се осуши, а након 3-4 сата га причврстити у чврсто, без икаквих резова.

Како савијати суву градњу код куће

Завршна фаза рада се приближава, кит. Нема разлике између гипса и акрилног кита за ову процедуру, оба се могу користити. Након апсолутног сушења потребно је само обојити површину валовитог плафона.

Сумирајући, можемо закључити да је инсталација, инсталација и рад уопште са укривљеним спуштеним строповима - процес је прилично напоран, компликован и одговоран. Међутим, резултат је заиста невероватан. Ако пратите упутства и једноставна правила, задатак уградње таквог плафона је знатно поједностављен, али унутрашњост након такве промјене свакако ће изгледати не тако једноставно, јединствено и угодно за очи ће бити угодно свима около.