Како монтирати гипсану плочу на плафон на профилу

Причврстите сухи зид на плафон сам, јер нема посебних потешкоћа у овом процесу.Да бисте брзо схватили како имплементирати монтажу сухозида на плафон профила, прво треба пажљиво проучити препоруке о овом питању. Тешкоће у овом послу нису посебне, али ако особа није професионалац у овом послу, онда још увијек мора радити на томе да научи нову вјештину.

Решетка за суви зид на плафону: инсталација

Решетка на плафону, према опште прихваћеном стандарду, причвршћује се у кораку од 60 центиметара. Није неопходно да се тачно придржава овај ниво, јер је фиксирање једноставно потребно да издржи статичко оптерећење (пожељно са резервом од 20-30 процената за динамику). Директно вијци су причвршћени изнутра према профилу. Дозвољено је монтирати и извана, али уз употребу такозваних "буха" - вијака са шеширима на једном нивоу. Наравно, ова опција је погодна само ако се врх сухозида додатно обрађује гипсом, раствором или барем облогом, а сва мјеста повезивања ће бити једноставно скривена.

Рестаурација на стропу се састоји од профила који служе за причвршћивање плоча сухозида

Решетка се съдържа:

 • профили, причвршћени дуж периметра, односно на зидовима;
 • из попречних и уздужних профила, који су спојени крстовима или раковима;
 • из суспензија;
 • снопове снаге.

Описује најједноставнију шему једног нивоафром дривалл Постоје и сложенији пројекти, где је корак много мањи.

Да ли вам је потребан профил за гипсане плоче на стропу

Да би се осигурали лимови од сувог зида, потребан је метални профил. Направљен је од алуминијума да би се минимизирала тежина конструкције. Могуће је међусобно повезивање металних профила помоћу адаптера, али то се не препоручује.

Ако је могуће, потребно је изабрати профиле дужине који ће покривати једну страну просторије (максимална дужина профила је 3 метра).

Греде имају сличан узорак као и профили који су причвршћени дуж периметра (али без жљебова, наравно). Али летва је направљена мало мање.

Најбоље је користити метални оквир за причвршћивање сухозида јер је поуздан и издржљив

Његова главна функција је:

 • подршка летцима под суспензијом;
 • спречавање отклона интегралних слова;
 • заштита ожичења (и постављена је кроз профил).

Који је профил потребан за строп од сухозида: избор

Са избором профила за проблеме сухозида не би требало да настане. Има их неколико врста, али по правилу се већ продају у сетовима. Сви се разликују само у облику савијања, али и ширине.

Основни типови профили:

 • ПНП (стандардна величина - 28 к 27 милиметара);
 • ПП-профил (60 к 27 мм);
 • ПС профил - има један стандард;
 • ПН-профил;
 • ПУ профил (31 к 31 милиметар).

Постоје различити типовипрофила за креирање костура стропа од сухозида, тако да тешкоће са њиховим избором не би требало

Ради се о профилима који се користе за висећи плафон као њихов сухозид и од гипса (имају тежину приближно исту). На основу датих величина можете направити и израчунати потребну количину металних профила за сваку просторију. Не треба заборавити да вијци који причвршћују лимове треба да буду постављени на удаљености од 10-15 милиметара од руба како би се спријечило пуцање картонског слоја обраде.

Савети о томе како направити роштиљ испод сувог зида на плафону

Стандардни размак између профила је 60 центиметара. То је управо за суви зид на стропу чак и уз додатно оптерећење - идеалну опцију. Ако се убудуће планира уградња другог и додатног нивоа, најбоље је да се корак смањи на 40-50 центиметара.

Греда је постављена у средишту просторије (могуће је - криж за укрштање). То значи да ће на 1м2 у просјеку бити потребно 4 метра профила испод решетке.

Да ли је важно како ће се налазити листови сухозида? У принципу, мрежа ће остати иста. Требало би узети у обзир само мјеста причвршћења листова.

Приликом монтаже набора, оптимална удаљеност између профила ће бити 60-70 цм

На пример:

 1. Ако је маргина од 2-5 центиметара (на пример, под осветљењем) направљена од ивице, онда ће бити потребно померити почетак траке на истој удаљености.
 2. Дубина "причвршћивања" вијака на профил - од 10 до 15 милиметара. Наравно, морате одабрати профилтаква да приликом причвршћивања и лима сухозида није дошло кроз рупе.
 3. Дубина водилице - 40 милиметара. Затим слиједи основни ниво.

Како израчунати профил за суву градњу на стропу

Најкорисније је израчунати трошкове уз помоћ специјалних калкулатора, који су често доступни на градилиштима или онима који су посвећени теми поправке. Тамо је довољно да унесете параметре просторије, врсту сухозида, који се планира причврстити, а излаз може добити не само цену метала, већ и његову приближну вредност.

Ако радите ручно израчунавање, биће вам потребан калкулатор и претходно креирана скица.

Вклучва възможност за следните податоци:

 • укупну ширину подручја које заузимају профили;
 • периметар просторије;
 • корак мреже.

Да би се израчунао потребан материјал на стропу сухозида препоручује се израда скице стропа

Како монтирати профил испод плафона за суву градњу

За причвршћивање завршног слоја сухозида на профил боље је користити вијке дубине бушења до 15 милиметара. Више - сувишно. Причвршћивање се врши изнутра. Могуће је и напољу, онда ће се сви шешири морати затворити, на примјер, са жбуком.

И могу ли користити љепило?По правилу, таква технологија је одавно напуштена, пошто:

 • полиуретанска база може бити оштећена влагом;
 • гранично статичко оптерећење ће бити знатно ниже;
 • када је поплављен или погођенвлажне плоче сувог зида само се савијају;
 • коначни дизајн уопште није стабилан.

Још је боље користити традиционални начин монтаже. То значи да свако слово треба да се причврсти на профил са навојним навојем. Удубљење између спојева треба подесити у распону од 20 до 40 милиметара. Мање не би требало да буде, јер ће се суви зид уз ивицу пукнути, а ако буде више, онда ће се временом савити.

Профил и суви зид на плафону (видео)

И тако, описани метод је погодан за уградњу сухозида властитим рукама. Али постоје и модерније варијанте причвршћивача, на пример, под упорним конопцем. Главна предност ове опције - константна напетост, због које ће и благо испружени лист и даље бити гладак и без опуштања.