Барски носач сухозида

Сталак за шанк је одавно престао бити елемент луксуза. Данас је скоро сваки може изградити у свом стану. Ово не захтева посебне вештине. Шанк од сухозида властитим рукама је најекономичнија и једноставнија опција, што неће представљати велику потешкоћу.

Барски сталак у ентеријеру стана: ознака и њене сорте

Барски сталак, иако није обавезан елемент унутрашњости, али се још увијек прилично често користи за одржавање интегритета. Већина модерних стилова означава његову употребу као граничника за просторни простор или као декоративни елемент. Свеједно, доступност шанка чини стан префињенијим и истиче модерне погледе његових становника. Фотографија пулта у унутрашњости се може видјети испод:

Локација, облик и димензије шипки су различити. Њихови главни параметри се одређују на основу намјене регала, расположивог намјештаја и укупне површине стана.

Није увек могуће поставити сталак у кухињу. Постоје такве опције интеријера, у којима се користи за одвајање балкона или одвајање дневне собе.

Ова мултифункционалност је утицала на главне параметре објекта, који је стекао многе модификације. Данас се могу сусрести барски сталци различитих типова и величина, међу којима су најпопуларнији сљедећи:

 • зидни
 • детацхед
 • полуострво
 • Мобиле

Барски регалиразликују се не само по мјесту гдје се налазе, већ иу облику. Може бити потпуно различит, од традиционалног правоугаоника до валовитог дизајна.

Довођење шалтера са сопственим рукама: главне фазе инсталације

Направите одличну шипку за готово сваки материјал за предење. Најједноставнија и најефикаснија опција је употреба сувог зида. Такво решење је оптимално, јер омогућава не само да се обезбеди било који облик конструкције, већ и да буде што функционалнији.

Барски ормарићи од сухозида у кухињи или у дневној соби увек су постављени по једној шеми, иста за све системе оквира. Састоји се од следећих фаза:

 1. сакупљање и припрема материјала;
 2. Обележавање;
 3. Постављање мреже;
 4. фолије са сухозидом;
 5. Завршна обрада.

Свака од ових фаза има своје особености, које се морају узети у обзир у току инсталације.

Прије непосредног почетка изградње потребно је одредити главне параметре објекта и његову локацију. У унутрашњости мале кухиње најбоља опција је да се подигне мала зидна структура, а да би се побољшао дизајн пространог дневног боравка помоћи ће стајати бар.

Важно! Оптималне димензије шипке - висине 70-90 цм са ширином стола у распону од 30-60 цм.утичу на изглед целог ентеријера.

Потребни алати и материјали

Како направити бар на сувом зиду? Прва фаза, која означава почетак грађевинских радова, је прикупљање алата и припрема потребног материјала. Листа потребних инвентара је следећа:

 • Рулет
 • пенцил
 • нагиб
 • левел
 • 43 \ т
 • него
 • одвијач
 • Сет одвијача
 • спатула
 • Капацитет за мешање раствора

Колико је то могуће за универзализацију процеса инсталације, ова листа се може проширити једним или два алата. Он може да дода металне маказе, крижни секач за профил или бугарску. Листа материјала је нешто мања и има сљедећи облик:

 • валлбоард дривалл
 • Метални вијци
 • типле
 • Профил од ЦД, ЦВ и УВ\ т
 • Десктоп (или материјал за њега)

У зависности од карактеристика дизајна шипке, листа материјала се може проширити. Међутим, такви елементи ће увек бити његова основа, јер се користе за креирање носећег дела структуре.

Означавање и монтажа система оквира

Након одабира мјеста за будућу изградњу, врши се обиљежавање простора. Његова сврха је да тачно дистрибуира све конструктивне детаље и да добије комплетну слику структуре објекта. У зависности од врсте објекта, може се наносити на под, зид или чак на плафон. Нанесите га почевши од угла зграде, стално означавајући све детаље и указујући на локацију рекова. Свиелемент мора бити наведен и означен. Под постојећим маркупом, израда шипке сухозидом властитим рукама неће бити велика потешкоћа.

Инсталација трупа се врши према следећем плану:

 1. Водени профил ЦВ или УВ причвршћен је за под (приликом инсталације потребно је пратити јасно означене ознаке);
 2. Вертикални регали се убацују у профил воде, направљен од ЦД профила (размак између њих мора бити најмање 30-40 цм);
 3. Први профил се пажљиво проверава нагибом и нивоом конструкције, а затим фиксира вијцима (фокусира се на друге вертикалне елементе);
 4. Следећа водила су монтирана на сличан начин, претходно изложена у складу са првим профилом;
 5. Да би се повећала носивост конструкције, вертикални профили причвршћују се за попречни пресјек (могу се израђивати властитим рукама из нормалног ЦД профила);
 6. Изнад профила намеће се друго ЦВ или УВ, дизајнирано да додатно повеже структуру (ако је потребно, регали су додатно фиксни уздужни профили, који пролазе са једне стране система на другу).

Добијени оквир мора бити јак и потпуно непомичан. Због тога је неопходно да се то уради веома пажљиво, да се сваки профил добро фиксира и да се попречни носачи фиксирају. Монтажа сухозида ће повећати карактеристике ношења система, али се посебно ослања на овај фактор и не исплати се.

Инсталација обраде сухозидом и завршном обрадом површине

Инсталација сухозидних плоча (ГКЛ) на мрежу почиње означавањемслова Најбоља опција за покривање правоугаоне шипке у кухињи или дневној соби је уградња једног цијелог комада материјала. Изводи се према следећим правилима:

 1. Гипсана плоча се наноси у складу са карактеристикама система оквира;
 2. Обавезни дио писма је одрезан;
 3. Резани дио се наноси директно на површину оквира и причвршћује завртњима (размак између причвршћења не смије бити мањи од 30-40 цм, а на мјестима пријелаза - 15-30 цм);
 4. Стол је потпуно прекривен сухозидом (идеално, 4 интегрална дијела ГКЛ-а причвршћена на правокутни оквир);
 5. Приликом уградње саморезног вијка лагано се увлачи на површину материјала тако да не омета процес завршне обраде;
 6. Сви спојеви и спојеви су опремљени ојачаном мрежом, након чега су положени са завршним китом;
 7. Тачке за причвршћивање су такође заптивене китом;
 8. Након сушења гела, остатак раствора се уклони са завршне површине лопатицом.

Барски сталак од сухозида, израђен властитим рукама, потпуно је спреман за било какву декоративну декорацију. Може бити потпуно разноврсна, а њен избор се заснива на постојећем ентеријеру стана. Дизајн дневне собе са шанком од сухозида може се видети на фотографијама:

Стварање шипке за суву градњу није посебно компликован процес, који се може извести без икакве помоћи. Такав објекат има прилично декоративну улогу и сведен је наподржавање постојећег дизајна стана или демаркација његовог простора. Креирање шанка у кухињи или дневном боравку одвија се на сличном принципу, који се састоји од неколико фаза. Свака од њих има своје особине и јасну структуру коју је пожељно слиједити. Завршена конструкција сухозида је погодна за било који тип декоративне завршне обраде, што даје могућност да се жељени интеријер усклади што је више могуће.