Како поправити прекидач за светло

Неактивни прекидач је проблем који се икада суочио са скоро сваким власником. То се може ријешити, узрокујући струју, али ако не желите да проведете вријеме чекајући стручњака и платите новац за елиминацију једноставног квара, онда можете поправити прекидач и себе. Ако је тест показао да је поправка уређаја бескорисна, морат ће се замијенити, али у већини случајева може се вратити. Разлог за такве грешке је обично лош контакт између плоча прекидача због њиховог накупљања на њима. У овом чланку ћемо детаљно одговорити на питање како поправити прекидач за светло, и такође дати неке корисне препоруке које ће помоћи да се избегне овај квар.

Припрема за рад

Пре него што почнете да поправљате прекинути прекидач, морате се заложити са следећим алатима и прибором:

 • Мултиметар или индикаторски одвијач.
 • Одвртач са шупљином жељене величине.
 • Маркер.
 • Шмиргл папир фино зрнатог папира.

Препоручује се да се током рада фотографишу резултати сваке фазе растављања - то ће помоћи да се не збуњује приликом прикупљања дизајна у обрнутом редослиједу. Стога ће вам требати и камера или мобилни телефон с камером.

поступак поправке

Дакле, немате прекидач, одлучите га поправити својим рукама и већ сте припремили неопходан алат. Сада идите директно на поправке, које ће вам бити лакше пратити, вођене овимкорак по корак:

 • Како би се спријечио удар тијеком рада, прије свега, стан се мора испразнити увијањем електричног чепа или искључивањем ножа.
 • Увјерите се да нема напона провјером било које кућне утичнице помоћу било којег одвијача.
 • Раставите прекидач светла. Да бисте то урадили, уклоните декоративни поклопац, додатно проверите са индикатором одвијача да нема струје на уређају, а затим одврните бочне завртње на носачу. Сада се случај уређаја може извући из под-носача.
 • Одвојите електричне каблове од прекидача светла. Ако уређај има два кључа, пожељно је забележити маркер уводне вене, иначе се могу збунити када се прикључе уназад.
 • Раставити случај. Отворени приступ контактима, што обично узрокује пребацивање на пут. Они се налазе испод пластичног кључа са вијком.
 • Визуални преглед контаката. Ако су пронашли олош, уклоните га пеленом да бисте вратили металик сјај.

Понекад није могуће потпуно очистити олош са кожом. У овом случају, потребно је уклонити остатке клизног одвијача.

Поступак поправке је завршен. Сада бисте требали покупити прекидач обрнутим редослиједом. Да бисте избегли забуну, можете да користите фотографије снимљене током растављања производа.

подешавање прекидача

После сакупљања уређаја идемо на његову инсталацију на бившем месту. Пре свегаприбор треба да буде повезан са заједничким терминалом, означен маркером, а затим другим кабловима. Након тога уређај треба да буде фиксиран у под-носиоцима. На крају су уграђени оквир каросерије и поклопац.

Понекад поклопац на дну прекидача не ради. Разлог је, у правилу, нетачна позиција тела уређаја унутар под-носиоца. Вијке за причвршћивање треба олабавити помоћу којих се прекидач држи у пластичној кутији и, стављајући кућиште уређаја у жељени положај, поново га затегнути. Ако је производ у исправном положају, поклопац ће се лако уклопити у његово мјесто.

Затим морате напајати електричну енергију у просторији и провјерити рад уређаја неколико пута тако да га укључите и искључите. Ако се светло пали нормално, кретање кључа није тешко, тело се не испушта - поправка се извршава исправно.

У супротном, прекидач ће морати бити уклоњен и поново довршити све радове.

практичне препоруке

Ови савети ће вам помоћи да продужите век трајања прекидача, а ако се поквари, избегавајте преоптерећење:

 • Ако је уређај који је сломљен инсталиран дуже вријеме, а још више се односи на старе узорке, није га вриједно поправити. Прво, то неће бити лако због природног трошења његових елемената, а друго - стари електрични апарати који се користе непожељно у циљу заштите од пожара.
 • Често су контакти прекидача испаљени због употребе прејаких електричних сијалица. Препоручујемо да их замените производима мање снаге,и најбоље од свега - на модерним ЛЕД диодама. Осветљеност њихове осветљености није мања од светлости обичних сијалица, а потрошена снага је много нижа.
 • Немојте журити да уклоните и раставите кућиште прекидача. Понекад је узрок квара лоша фиксна жица, а подизање вијка је довољно да се уређај укључи.

Оштра замена и поправка прекидача на видео снимку

Ово је крај наше приче. Сматрамо да је ова информација сасвим довољна да би се схватило како поправити прекидач свјетла без употребе струје. Искоришћавајући овај материјал, можете сами поправити прекидач на кратко вријеме, не само штедећи новац, већ и повећавајући њихов кредибилитет у очима блиских људи.