ТВ на зиду сухозида

Гипс је веома издржљив материјал за компресију, али крхак на прекиду. Посебно ако је његова дебљина 12,5 мм, као у сухозиду. Он нема нокат, али обичан типли или сидро под оптерећењем може да избије са комадом ГКЛ-а. Стога, да би се ријешио проблем "како објесити ТВ на зид сухозида", потребна вам је посебна монтажа или додатна конструктивна рјешења.

Колико тежи мали ТВ

У питању "како поправити телевизор на зиду сухозида користећи типле" захтијева одређену јасноћу.

Не ради се о старим моделима са електронским снопом, већ о равним телевизорима и панелима. ЛЕД /ЛЦД телевизори мало теже. Чак и модели плазме који су престали производити све главне произвођаче до краја 2014. године, нису много већи од текућих кристала. Али њихова разлика је у томе што плазма модели почињу са 42 инча, а течни кристал од 19 инча (аутомобил и преносиви ТВ се не узимају у обзир).

И сада, најважнија ствар - колико теже ЛЦД телевизори:

 • Дијагонала 19 инча - мање од 3 кг
 • 22-24 инча - до 3,5 кг
 • 28 инча - до 5 кг
 • 32 инча - до 7 кг
 • 42-43 инча - до 10 кг
 • 48-49 инча - 12-14 кг

За поређење, "плазма" са дијагоналом од 42 инча тежи око 15 кг.

Ово је нето тежина самог уређаја, али и носачи мало теже, и што је најважније - расподељују оптерећење између тачака за фиксирање и равни на којој лежи.

Чак и конвенционални вијак може држати у једном слојузидови оптерећења сухозидом до 3 кг. А ако узмете у обзир да се такве тачке причвршћивања најмање две и да носивост сухозида може да се повећа са специјалним носачем, онда је питање "да ли можете да обесите мали ТВ на сувом зиду" решено због правилно одабраног кола или сидра.

Како објесити мали телевизор на типлу

За прерасподелу оптерећења потребни су типлови. Што је већа површина приањања за причвршћење на материјал или контактна површина потпорног дела на тачки монтаже, већа је тежина која може да издржи ГКЛ без лома.

Постоји неколико врста причвршћивача који се могу користити за причвршћивање телевизора на зид сухозида без хипотека:

 • Диубел Дрива

У писму се чува на рачун великог и великог оштрица велике резбарије. Друго име је Схнеков. Два типа материјала и три варијанте уређаја. Дужина пластике 23 мм и метал - 33-44 мм. Пластика може бити са бушилицом и без ње се метал ослобађа само бушилицом. Производи са сврдлом се причвршћују без отвора. За један слој ГКЛ једна тачка може да виси до 6 кг.

 • Пластиц буттерфли довел

Причвршћивање се дешава када се угради вијак за увртање вијака. Оптерећење се редистрибуира због чињенице да се на полеђини вратила плоче састоји од три тачке у облику двије широке "латице". Ограничавање перформанси у радном комаду не дозвољава да се клинови „увијају“. На једну точку монтаже можете објесити до 10 кг.

 • Молле Доубел

Принцип рада је сличан лептиру, али има већу носивост због пет откривених латица. За причвршћивање на површину сухозида у горњем дијелу налази се мала подлошка (огрлица) са два шиљка. Може се објесити до 15 кг.

 • Доубел Хартмут (Кнауф) или сидро ТОЛА (Сормат)

Најпоузданија опција, ако сумњате, стајат ће на зиду сухозидних телевизора. Оба типа монтаже су мало другачија, али принцип рада је исти. Лежајни део је мали метални профил, који има навојну чауру у средини, као и најлонски држач са покретном подлошком. Завршни профил је направљен у рупу унутар омотача, стегнута пластична дршка до рупе, спуштена до рупе кроз осовину и завртањ вијка у навојну чахуру. Једна тачка за причвршћивање се може обесити до 35 кг.

Пажња!Произвођачи указују на већу носивост причвршћивања. И они су уземљени, ако је потребно да се објекат причврсти на двоструки, а не на само један омотач.

С обзиром на чињеницу да је монтажни носач са неколико тачака за причвршћивање, да се објеси мали ЛЦД ТВ на зид сухозида може и без хипотекарних елемената.

Али сви ови прорачуни су добри за "статичко" оптерећење. Ако се случајно додирне кућиште телевизора или носача (на пример, када се монтира), суви зид можда неће моћи издржати. Нарочито када је инсталиран модел са великом дијагоналом. У овом случају, раме од тачке везивања до тачкевезивање силе ће већ бити значајно.

Такође је тешко проценити ризик ако је носач ротациони. Дакле, причврстите модел са великом дијагоналом или малом, али на окретној руци, на зид сухозида је бољи од другог плана.

ницхе

Поузданији начин да се телевизор објесити на зид сухозида је да му се обезбеди ниша у фази поправке или изградње.

Ниша се може направити унутар оквира за облагање зидова и као конструкција са ГЦЛ у облику избочине на зиду.

Предности овог метода су многе:

 • Заграда за хипотеку
 • Ограничења на тежини намећу само носивост прикључка
 • Телевизор је унутар нише и не може се случајно заглавити или гурнути
 • Зид са нишом ће имати оригинални дизајн
 • За комплетан сет ТВ, аудио и видео опреме можете уредити неколико ниша

Пажња!Да би се осигурала осигурана хипотека за костур, боље је користити побољшани профил УА или двоструки ЦВ профил на овом мјесту.

Постављање хипотеке

Постоје две опције за фиксирање телевизора на зиду од гипсаних плоча помоћу хипотека:

 • Ако је површина плоча летвица израђених од профила УД и ЦД-а, хипотеке су причвршћене са неколико типли на главни зид. У зависности од материјала, изаберите тип типле или сидра: за бетон, циглу или шупље грађевинске блокове. Део шипке или дебљину даске треба одабрати тако да се залоге налазе на истом нивоу као исусједни рацк профили
 • Ако је зид на којем се фиксира телевизор, преграда сухозида, онда се хипотекарни закупац поставља на "вазор" између профила регала. Дужина греде или даске се подешава у величини, причвршћена са неколико вијака на лим и додатно причвршћена на сам профил. Уградња хипотеке врши се када је преградна страна превучена, на којој је одлучено да се све то објеси
 • .

Како нацртати ожичење

У случају да је место за телевизор већ идентификовано у фази пројектовања, не би требало да буде проблема са његовим прикључком - мрежни и сигнални каблови су еродирани чак и током изградње преграде или зидног поклопца.

Ако је ТВ монтиран на зид од гипсане плоче са постојећим декоративним завршним слојем, онда је неопходно положити или подни кабловски канал или користити постоље са кабловским каналом за његово повезивање. И да би се сигнални кабл унутар облоге проширио до тачке причвршћивања, избушите два отвора један изнад другог: испод, испод подне плоче, и изнад, насупрот задње стране телевизора са конекторима за повезивање сигнала (ТВ, видео, аудио и Интернет) . Затим у горњу рупу спустите чипку са теретом, повуците је кроз доњу рупу, прикачите каблове, истегните их и уклоните у горњем отвору.

Пажња!Могу се поставити само сигнални каблови. Мрежни кабл мора проћи у ребрастој цијеви у прегради, под плаштом од бетонског или цигленог зида иу металној цијеви испод плашта дрвеног зида.

У чланку се даје општи одговор на питање "Да ли је могуће поставити ТВ на суви зид?". Али избор начина монтаже и начина причвршћивања зависи од његове величине и тежине. Само треба да следимо препоруке за избор типли у сваком случају.

И гипсана плоча, причвршћена на летву или оквир - довољно чврст материјал да издржи расподељено оптерећење од 85 кг на 1 м2 - постоји видео експеримент на мрежи, када је таква тежина фиксирана на једном омоту хоризонталне равни. И вертикални зид се може још више учитати - вектор силе на повлачењу носача је усмерен окомито на осовину за монтажу.