Узорак сухозида на зиду

Многи људи који врше поправке својих домова, желе да имају необичан дизајн зидова. Када се планира дизајн просторије, дизајнери настоје да максимизирају функционалност структура које се планирају подићи. За реализацију практично свих дизајнерских идеја, материјал као што је суви зид је савршен. Прављење гипсаних узорака на зидовима је права одлука. Гипсана плоча је одлична за украшавање зидова. Након што прочитате овај чланак, научит ћете неколико идеја за дизајн простора, као и научити како самостално украсити зидове вашег дома, уреда или било којег другог простора.

Које конструкције могу бити направљене од сухозида?

Гипсана плоча је грађевински материјал, који је два листа специјалног грађевинског картона, између којих се налази гипсано тесто. Материјал је хипоалерген и апсолутно еколошки прихватљив.

Овај материјал је погодан за већину грађевинских радова, и његове различите модификације и уопште чине га универзалним. Посебно се често користи у обради просторија. Постоје многе варијанте конструкција на зидовима које се могу направити од сухозида.

Први пример ће бити различити лукови и преграде. Направити посебан зид на сувом зиду је врло једноставан. Можда ћете морати да промените распоред целог стана или одвојене собе. У ту сврху преградни зидови су савршени. Могу се урадити у оригиналном дизајну и украсити по властитом нахођењу. Зид од сухозида је једноставан за монтажу, лако се може и украситисрушити ако ће у будућности бити потребно промијенити унутрашњост.

Још једна могућност за употребу сухозида у обради просторија су различите полице, полице и нише, изграђене у зиду. Дизајн многих модерних апартмана дизајниран је тако да има минималну количину намјештаја. Такво пројектно рјешење ствара додатни простор за смјештај особних ствари, кућанских апарата и других елемената декорације. Направити засебну полицу или канал од сухозида је врло једноставна. Ова врста декорације зидова ће уштедети драгоцени простор у соби. Од сухозидних плоча можете направити било који чашу која се може користити за смјештај различитих кућанских апарата (телевизори, аудио системи, итд.). Такви дизајни могу бити украшени како желите.

Најзанимљивији дио декор зидова, који се може направити од сухозидом - то је прекрасан узорака. Једина ствар која вас ограничава је ваша фантазија. Након што сте припремили пројекат и све што вам је потребно, можете учинити скоро све. Било која оригинална слика, било који рељефни узорак може се приказати помоћу сувог зида.

Добар примјер ће бити рељефна слика сунца, у којој је изграђено позадинско освјетљење. Или слика дрвета или шуме, која ће такође бити одлична декорација. Можете приказати рељефни талас чије су ивице извор светла у просторији.

Како направити рељефни узорак на зиду од гипсаних плоча

Материјали и алати

Требало би да буде одабрано да обавести ваша писма о захтевимадривалл Различите су у својим својствима:

  • Обични (само картонска и гипсана мешавина)
  • отпорност на влагу
  • ватростални
  • ламиниран

Ово последње је за многе дизајнере откриће, јер не захтева додатну обраду за сопствену инсталацију. Такве плоче ће помоћи да се оригинални зидови сухозида са својим рукама или да украсите већ постојеће зидове.

Потребан вам је и кит, прајмер и антисептик. Први је потребан за отклањање пукотина и неправилности, други ће бити потребан ако су слике предвиђене, а трећи ће значајно повећати вијек трајања и спријечити формирање гљивица.

Затим морате узети одговарајуће алате који ће вам дати прилику да радите са материјалом. Најмањи сет је специјални лепак или специјални лепак од оловке. За суптилније радове можда ће вам требати различити резачи, бушилице, бушилице, крунице, балерине и још много тога што се може резати, резати или бушити на један или други начин.

Поред свега горе наведеног, можда ће вам требати много других алата и материјала. Све зависи од тога шта конкретно желите да урадите.

Радни процес

Прва ствар коју треба урадити је дизајн. Веома је важно унапред размислити о сваком елементу регистрације, осветљења, боја и тако даље. Сви параметри будућег узорка - висина, ширина и дубина, као и висина и дужина зида треба да се наведу на ексези. Важно је одлучити да ли ће се на зиду налазити шаблон који ће бити функционаланили само декоративно.

Припрема зида обухвата следеће кораке:

  1. Очистите радни простор од страних предмета како бисте избјегли њихово оштећење;
  2. Очистите радну површину од прљавштине;
  3. Ставите све пукотине на зид;
  4. Обрадите зид антисептично.

Следећи корак је слика самог обрасца. Зид је тако постављен.

Ако фигура има функционалну вредност, онда је боље креирајте са оквиром. Кроз профилне линије се монтирају профили. Корак причвршћивања и број укрштања зависи од функционалног оптерећења будућег узорка.

Затим је оквир прекривен листовима сухозида, причвршћен на вијке. Корак причвршћивања је 15-20 цм, након што је фигура наслагана, а долази вријеме завршне обраде - бојење, лијепљење тапета, украсни камен и др.

  • Како савијати суву градњу код куће
  • Како резати суву градњу код куће

Сложенији пројекти захтијевају индивидуални приступ и детаљнији план рада. Све зависи од тога шта сте тачно замислили.

Уз богату машту и велику жељу, можете направити апсолутно сваки накит који желите. Материјал вам не намеће никаква ограничења. Сада знате каква је врста сухозида и како га користити за украшавање апсолутно било које просторије.