Како направити шаблон за линолеум узорак

Данас ћемо на примјеру описати како направити матрицу за слику код куће с материјалима из материјала. И почнимо са чињеницом да након обављања поправних радова на фарми, увијек постоје неки остаци грађевинског материјала који су или избачени или леже у ормару, на балкону или на неком другом мјесту без посла. И линолеум у том смислу уопште није изузетак. Он ће бити потребан за даљи рад. На основу тога ћемо размислити како да направимо шаблон својим рукама.

Материјали и алати:

  • остаци линолеума;
  • оловком или оловком;
  • чврсте маказе.

Па сада, само како направити шаблон од линолеума. Помоћу оловке или оловке нацртајте слику на полеђини линолеума. На пример, цвет.

Одрежите га чврстим маказама.

Испада шаблон цвијета.

Ваше дијете може узети такву шаблону, ставити је на лист бијелог папира, заокружити и обојити бојама, оловкама у боји или маркерима. То ће усадити љубав према ликовној умјетности, када дијете лако може добити лијепу и уједначену слику.

По истом принципу изрезати из линолеума и других шаблона. На пример, стабло ...

...

... лептири ...

... кућа.

Дете не може чак ни да се креће тим цифрама, већ их једноставно положи на равну површину и креира мобилне слике. На пример, у близини куће је аутомобил идрво расте Могуће је допунити слику сунцем и облаком.

Нека дете исприча шта се дешава на слици. Ова техника развија мишљење, машту и обогаћује речник.

Други пример је букет цвећа у корпи.

Цвеће може бити различитих облика и величина, до 10 комада. Клинац ће проучавати математику, рачун, просторне односе.

Стога, не журите бацати подне облоге након поправке. И даље могу бити корисни не само на фарми, већ и за ваше дијете ...