Степенице до другог спрата у сеоској кући - најбоља готова решења за приватну кућу (50 фотографија)

Куће са једном етажом већ дуго су постале потпуно незанимљиве за већину људи. Осим тога, што је већа површина зграде, више је на располагању слободан простор, гдје се простор може организирати на различите начине. Али, да би приступ горњим катовима био приступачнији, направите занимљиве варијанте степеница до другог ката и изнад. Такви производи се не могу купити само у готовом облику од одређених добављача, већ и сами раде!

И ако одлучите сами да направите степениште, креирајте његове појединачне дизајне. Успут, можете користити разне материјале, на пример, стакло, метал, дрво, камен и друге. Избор дизајна у правилу зависи од простора простора који се може издвојити за постављање степеница у посебном случају.

Популарне врсте степеница

Често је могуће видјети љестве марша, које су подијељене у одређене типове, на основу онога што ће бити конструкција. И тако, постојеће врсте:

 • На косару, за производњу којих се користи бетон, метал, дрво. За такве конструкције користе се греде, повезане са базом.
 • На ладицама које се састоје од сложеног дизајна. Степенице су причвршћене на греду, односно на унутрашњу страну.
 • На вијцима на којима се користи челик или дрво, а сваки комад је повезан међусобно помоћу вијака.
 • Верзија вијка која се састоји од сталка са степеницама и рукохватима. За њихову производњу користи се дрво или метал.

)

коосури

Ова врста припада најчешћем и најпопуларнијем. Савршено се уклапају у најразличитије просторије, јер се њихове величине могу мијењати ако је потребно. Они су прилично издржљиви и сигурни. Оне се дешавају са /без субјективности. Како поправити кораке зависи од броја греда које се користе за причвршћивање на базу. Они су у истом броју, или ће их бити два.

Што се тиче клизања, у таквим изведбама могу бити разбијени типови, вијци или директни.

Такви дизајни су различити по конфигурацији. Према томе, можете креирати чак и јединствену верзију степеница, слиједећи предложак који сте сами израдили.

На пример, за класичну унутрашњост, најбоља опција би била камен или дрвено степениште, уз присуство авантура.

И како би вам било јасније, предлажемо да јасно видите како ће такви дизајни изгледати на колекцији фото степеница у приватној кући.

траке

Они су грациозни, могу се сигурно назвати умјетничким дјелима. Посебно ће бити корисни ако је важно нагласити своје осјећаје стила и укуса.

Главне карактеристике ових степеница су:

 • лакоћа кретања
 • сложеност конструкција

Предности производа су да су одличне за класичну унутрашњост и модерне. Успут, степенице су смањенене само у појединачним домовима, већ иу музејима и другим институцијама. У овом случају, кораци су причвршћени за сноп из унутрашњости.

Болтсах

Челик или дрво се по правилу користе за њихову производњу. Елементи су повезани вијцима и клиновима. Такве љестве су прилично једноставне по изгледу, и мало су теже. У исто време, способни су да издрже прилично велика оптерећења, до две стотине килограма! Ова чињеница је због монтаже греде на зид, под, плафон уз помоћ металних шипки.

Стабљике су отворене, затворене, чак и неке занимљиве форме које вам се само свиђају. Ако је потребно, такве степенице се лако могу раставити, поправити, у ствари, то је главна предност производа.

Вертикалне верзије степеница

Ипак, они се називају спирали. Врло су популарни за станове /приватне куће. Базирају се на сталку, као и степеницама са рукохватима. Они су најпогоднији за релативно велике просторије, али још интересантније је да ће уштедети простор.

Такве мердевине су подељене на следеће типове:

 • квадратни облик
 • 8-угол -
 • роунд

)Израђени су од дрвета или метала. Дизајн је јединствен по томе што је монтажа са сваке стране: од једне - до централног сталка, ас друге - до зида.

Степенице од дрвета

Многи људи знајуДа ли сте чули да су такве конструкције честа појава. Заправо, у томе нема ничег изненађујућег, пошто је дрво чврст и дуготрајан материјал, показало се да је најбоље од многих деценија.


 • Завршна обрада фасаде: преглед главних типова фасадног дизајна (90 фото идеја)
 • \ т
  Кућа у стилу Провансе - савршено решење за сеоску кућу (70 фотографија)

 • Приватна кућа у класичном стилу - фотографија модерних дизајнерских идеја (67 идеја)

Али, у ствари, дрво је један од најраширенијих материјала за производњу степеница. Према томе, структура структура се не разликује посебно од оних у другим материјалима. А то је због чињенице да је у дизајну постављено тло, печати, степенице са рукохватима.

Маршеви су у броју 1-3 на степеницама на 2. кату. У исто време, још увек је широко распрострањен сам дизајн два марша.

Ако се размишља о томе како су кораци фиксирани, степенице су подељене на следеће типове:

  \ т
 • 1-али-искривљене, где је један крај степенице причвршћен за зид, а други директно у грло
 • 2-закошено, где се обе стране степеница учвршћују за косоврамс /дравс
 • Без коса нема монтаже на једном рубу, а други крај је причвршћен за зид.

Ако изаберете последњи метод, важно је узети у обзир да цигла треба да буде дебела најмање један и по инч тако да је причвршћивање довољно поуздано.

У складу са свим познатим правилимаБезбедност, у приватним кућама не могу се поставити степенице са више од два маршева. Дакле, конструкције морају бити причвршћене на косор /грудни кош, у којем би горе наведено требало бити промишљено и осигурати висок степен поузданости. Што се тиче дрвета, његов садржај влаге не би требало да пређе дванаест процената.


 • Дизајн стропа са гредама у кући - идеално рјешење за сеоску кућу (70 фотографија)
 • \ т
  Високотехнолошке зграде - 75 фотографија модерних опција дизајна у сеоској кући

 • Дневни боравак са камином у приватној кући - преглед фотографија занимљивих рјешења (55 идеја)

Код јеленских партија љестве изгледају много естетскије. Али, генерално, дизајн је ослабљен резницама у стопалима, и они морају нужно бити присутни на таквим степеницама. Дизајн ће бити што је могуће сигурнији ако користите велики попречни пресјек.

Ширина дрвених производа не може бити мања од 80 цм. Осим тога, за кретање много удобније, ако су степенице шире него уске. Али ако говоримо о дубини степеница, онда то не би требало да буде мање од тридесет центиметара, јер нога на њој мора бити чврсто и поуздано. По правилу, просечна висина степеница је петнаест центиметара, али се понекад повећава гледајући шта их произвођач прави.

За и против металних степеница

Њихови дизајни су веома поуздани, па ако их упоредите са дрвенимконструкције, онда су оне трајније. Исто се може рећи и за то које оптерећење се одржава, посебно ако је производ направљен врло квалитетно. За апартмане, ова опција је једноставно савршена, посебно имајући у виду ниво снаге и сигурности производа.

Захваљујући модерној технологији, металне степенице се могу прилагодити својим величинама. И апсолутно независно, купујете готов производ, или то учините на захтев.

Често се у становима може наћи конструкција од чврстог метала, што дефинитивно попушта водеће позиције опција за комбинована степеништа.


 • Дизајн куће равног крова - фотографија идеје оригиналног дизајна

 • Интеријер поткровља - 70 фотографија идеја као прекрасно уређено поткровље

 • Интеријер дрвене куће - 75 фотографија разних идеја модерног дизајна

Обично се метал комбинује са материјалима као што су:

 • пластика
 • дрво
 • Стакло
 • камен

Степениште се показало практичнијим, а дизајн је лаган. На пример, веома интересантне варијанте степеница, где је оквир израђен од метала, и степенице од стакла, пластике, дрвета.

Ако користите метод комбиновања, радите степенице у свом дому, метална конструкција неће оптерећивати унутрашњост уопште.

Ако говоримо о позитивним особинама степеница, онда се оне могу приписати:

 • Висок степен чврстоће
 • Дуг век трајања
 • Способност комбиновања равних линија са кривинама
 • Понуда широког спектра облика на тржишту
 • Прихватљива политика цијена

Недостаци укључују прилично напоран поступак, током којег специјалне припреме прекривају степенице са заштитном сврхом. Штавише, ово је веома важно, а време и снага окупације траје доста. Али ако се премаз слабо примењује, у будућности се формира корозија метала.

Поред тога, заваривање је важан елемент у процесу производње степеница. Уосталом, уз помоћ њега дизајн ће бити мање сигуран, али под обавезним условом - исправном и квалитетном имплементацијом. Ипак, вредно је поверити овај задатак специјалистима у овој области, како не би нарушили привлачност естетског гледишта.

Данас се металне конструкције могу наручити за индивидуалне дизајне, као и направити тимску верзију производа. Према томе, обе ове опције се веома разликују по вриједности, као и по трајању. Све зависи од комплексности, као и од неопходне опреме за изградњу степеница.

Што се тиче распона цијена, једино што можемо рећи је да ће металне конструкције за вијке коштати мање од оних металних, али само у ожујку.

Како украсити љестве у кући на 2. кату?

У било којој згради од неколико етажа - степениште је неопходно. Ако све радите по правилима, према техничким правилима, и разговарајте о могућностиНаправите дизајн сами, онда сви то могу. Главно је знати правила по којима су направљена.

Наравно, са правилним поштовањем редоследа акција зависи од крајњег резултата, већ ће бити успешан или обрнуто. Због тога се и даље морају поштовати техничке препоруке и одређени редослијед.

Данас, све већи број људи са сопственим кућама, или вишестепеним становима, више воле да граде сопствене степенице. Нарочито у модерним продавницама за то можете купити било шта, апсолутно било који материјал или ИНСТРУМЕНТ. Што се тиче конструкција, свјетска мрежа може пронаћи веома различите понуде.

У сваком случају, док радите степенице властитим рукама, потребно је започети са пројектом који ће даље утјецати на квалитету цијеле структуре. Веома је важно исправно компајлирати, иначе постоје велики ризици неуспеха грешке у исходу, или уопште у процесу рада.

У овом питању важно је разумети и узети у обзир:

  \ т
 • типови причвршћивача
 • конфигурације
 • Сва неопходна мерења, неопходно тачна
 • Материјали /Алати

Прво направите оквир који би требао бити довољно чврст. Требаће вам бетон, метал или дрво.

На крају рада на обради. Дакле, ако су мердевине направљене од дрвета, његова површина треба бити третирана посебном композицијом, да би се спријечилатрули У случају металних производа, антикорозиони материјали су идеални за то.

И опћенито, ако се питање стварања љествице с властитим рукама приступи врло озбиљно и одговорно, испада да у ствари нема ништа комплицирано. Борите се са стрпљењем и жељом, а ваше степенице ће бити најшармантније!

Степенице до другог спрата - 50 идеја фотографија

)