Израда степеница властитим рукама: 4 важна корака

Продуце једноставан дрвени мердевине може да буде независно, најважније - пажљиво припремити за процес изхотовленииаПри изградњу објеката, нарочито вишесеспратнице побољшање потреба мердевина по којима ће људи крећу од пода до спрат. Степенице могу се наручити приликом градње куће, и да им се коришћењем различитих алата и опреме. Чак и ако Владимира регија има професионалну експерта који граде величанствену степениште у кратком року, а ако финансије не дозвољавају, а затим прикупи сву машту и вештине, као и сам систем, иако удаљени, али под десним рупе, иако је боја грожђа од полипропилена цеви . Ево, све је могуће.

Степенице са рукама, корак по корак упуте за израду

Успостављање степеница у кући са сопственим рукама, иако не баш једноставан процес, али, ипак, да је могуће, што је још важније, када креирате мердевине да одреди угао и како треба да степени. Често, степенице са рукама направљен од дрвета, јер не захтева никакву посебну знања и вештине, придржавајте а корак по корак правцима.

Пре него што почнете да правите степенице са рукама, мора рачунати све унапред и направити грубу распоред будућег производа

, односно:

 1. Обрачун целе структуре је таква да је висина степеница је растојање између спратова, с обзиром дебљине плоча. Висина корак мора бити једнак 200 мм да ли ће кућа смјештај дјеце и стараца,затим 150-180 мм, ширина степенице треба бити једнака 20-25 цм
 2. Темељи степеница или носивих конструкција (коосури) морају бити израђени од густог и висококвалитетног дрвета, јер ражњићи не би требали само одржавати тежину цијеле конструкције, већ и одржавати тежину људи. Из густог картона изрежите узорак, нанесите на радни предмет, заокружите контуру. Направите резове који одговарају величини степеница, а нагиб је једнак куту нагиба степеница.
 3. Када је ознака спремна, листови тестере се пресецају кроз тестеру, третирају се брусним папиром, у овој фази треба пробати коосури на мјесту гдје ће степенице стајати.
 4. Следећи корак је производња степена. За њихову производњу потребне су плоче дебљине око 35-40 мм, а дужина степеница треба бити једнака ширини степеница, обично од 80 цм до 1 м 20 цм
 5. .

Када су сви детаљи спремни, можете наставити са монтажом степеница: прво, један ражањ је постављен на место и причвршћен за врх пода и на под. У изрезаним жлебовима уметнут је степенасто лепило, након што су фиксирани у другом ражњу.

За поузданост, могуће је додатно причврстити кораке дугим вијцима. Полица испод степеница ће уштедети простор, може ставити плишане играчке мачке и тако даље

Како направити лестве од бетона

У присуству упутстава, могуће је лако направити степенице од бетона, посебно стварне степенице са опремом уличне улазне групе. Изградња таквих степеница треба започети набавком потребних материјала, ових плоча,полиетиленска фолија, фитинг, плетива жица, па наравно и сам бетонски раствор.

Можете чак направити бетонске бетоне, ако се упознате са упутствима и саветима професионалаца

Следователно треба да се изврши:

 1. Почетак изградње степеница је да се узоркује тло, земљиште треба да се одабере на дубини од најмање 20 цм, а падина може бити положена на туцану белу циглу или камен.
 2. Од арматуре, помоћу жице за заваривање или плетење, израђује се метална конструкција која је намијењена за ојачање бетона. Боље је, наравно, направити такав дизајн, тако да ће бити јачи.
 3. Бродски под је израђен од дасака, плоча се међусобно повезују, не дозвољавајући пукотине, а на вањској страни плоче додатно се повећавају размаци. Унутрашњост плоче је прекривена полиетиленском фолијом, потребно је не само да је ставите, већ да је исправите и фиксирате малим клинчићима. Ово је неопходно да би се осигурало да су, након што је бетон запечаћен, степенице равномерне, и да ће бити лакше уклонити целу оплату.

Када је спремно, могуће је почети сипање бетона у цијелу структуру. Неопходно је одмах сипати све љестве, као да попуњавате дијелове, бетон ће лежати неуједначено.

Да се ​​бетон не распукне када се осуши, посебно на врућини, његова површина мора бити затворена влажном крпом. Када је све спремно, неопходно је наставити изградњу и обрадити такве степенице плочицама, вештачким каменом итд.

Како направити љестве са металним рукама

Да бисте то урадили, морате бити у стањурад са металом, као и контактирање заваривача за заваривање челичних конструкција и са другим алатима. Пре него што почнете да радите са металом, морате да нацртате цртеж на којем ћете записати све димензије будућих мердевина, јер грешка у прорачуну може довести до обраде целокупног дизајна и цене метала.

Да би се направиле лепе и квалитетне мердевине, боље је потражити помоћ специјалиста

Процедура:

 1. Основа степеништа је канал бр. 10, који је, према цртежу, исечен на потребне дијелове, а потом је из њега прикупљен потребан дизајн.
 2. На бочним странама готовог оквира коцкице метала, које ће касније бити учвршћене, од дрвета или од лима. Углови треба да буду постављени паралелно један другом, а на растојању један од другог, који је једнак висини степена, обично је од 15 до 20 цм и могу се фиксирати након што су главни косоори већ инсталирани, што ће им омогућити да их правилно заварују на десно. дистанце
 3. Након тога, можете наставити са инсталирањем степеница, било из метала или са дрвета. Када су постављене са дрвета, оне се причвршћују вијцима на углове.

Након што је све спремно, конструкција се мора третирати брусилицом, очистити неправилности, мјесто заваривања, након чега се цијела конструкција може обрадити антикорозивним прајмером и бојом.

Таква стубишта се могу користити не само унутар просторија, већ и на улици, на примјертако да можете ићи горе и доље на тераси.

Ако је потребно учинити степенице лаким и преносивим

У кућици или у било којој приватној кући, најчешће је потребна потреба за лаганим и удобним љествама. Многи користе куповине, које заузимају мало простора и мање теже, и, ако је потребно, могу се лако пренијети на другу локацију.

Користећи квалитетну дрвену шипку, можете брзо и лако изградити једноставне преносне љестве властитим рукама

Али, ако вам то није потребно, лакше је направити степенице у викенд насељу уз помоћ материјала:

 1. Најчешће се у ту сврху користе дрвене шипке. Као носачи се користе две шипке, у њима на југу жљебова дрвећа су жљебљене на једнаким размацима једна од друге, у које се убацују краће шипке, које делују као степени. Причвршћени су чавлима или саморезним вијцима. Међутим, такве степенице нису посебно дугачке, ако се складиште на улици или служи за спуштање у рибњак.
 2. Да бисте дуже служили степенице и имали малу тежину, можете користити алуминијумски профил, из кога можете саставити лествичасте мердевине А-сопствених руку. Пре него што наставите са радом, потребно је одредити његову висину и, према томе, притиснути профил тражене дужине. Профил је спојен помоћу дугачког метала, који је причвршћен са обе стране матицама.
 3. На спојеном профилу постоје места степени и избушују рупеиспод вијака, даље од тог профила, степенице се режу, чији крајеви су везани за П-облик, и такође избушују рупе. После свега иде конструкција, и тако да су степени разлагања мердевина у хоризонталном положају.

На тај начин можете брзо направити лагану добру љествицу за врт или за друге послове. Такве степенице могу бити привремене или сталне током рада или изградње.

Изградња степеништа за плес и забаву

Поред традиционалних врста степеница које се налазе у кући и које се користе на улици, постоје производи који су декоративни у природи и служе за украшавање нечега, као што су цвеће у клубовима, као и кућне љубимце за забаву, на пример која је или папагај. Прављење таквих степеница је једноставно, само изгледају као узорци цртежа тако да могу брзо да направе нешто своје.

Необично и оригинално у ентеријеру изгледају модуларне степенице светле боје

Навод за израду таквих степеница је врло једноставан:

 1. Из малих барова и дрвених палица стубиште ће бити, може бити различитих величина, па чак и различитих облика, може се обојити како би изгледало спектакуларније. Такве вртне љестве могу бити постављене практично било гдје.
 2. Ако се производе љестве за животиње, треба користити само природне материјале који се морају причврстити помоћу столарског љепила. Избегавајте металне делове током израде.
 3. И за цвеће је могућедолазе са лепим степеницама које могу послужити као ослонац за уврнуте биљке, а такође ће послужити и као додатни украс за цвеће. Овај тип степеница можете користити за игру у дјечјем дому, на примјер, као лутку за лутке.

Ако су вам потребне степенице за забаву или за спорт, да би се повећала реакција и координација, треба користити посебну лествицу (брзу брзину), такав уређај је лествичасти конопац који се поставља на под и вози на основу посебног алгоритма, извршава покрете дозвољава да се повећа реакција.

Како направити степенице за различите потребе

Постоје многе врсте степеница које користе људи, различите су преносиве, висеће, могу се монтирати на зид, могу бити монолитне или растављене итд. Користе их не само да се крећу вертикално, за игре или декор, али постоје и они који служе чак и као разни амулети, на пример, степенице Витмин. Чак и као декор могу се користити степенице-преграде или степенице у боци.

Можете направити и инсталирати степенице властитим рукама, главна ствар је да пажљиво размислите о дизајну конструкције, да припремите алате и материјале за рад

Самоходне мердевине се праве врло једноставно уз минималне грађевинске вјештине, алат и потребан материјал:

 1. Најједноставнија мердевина од дрвета. Довољно је направити одговарајућу ознаку на материјалу, користећи ручно млин за бушење потребних дијелова и њихово прикупљање.
 2. Ако одетенакон скрипања потребно је прво сазнати мјесто шкрипања, а затим уклонити његов узрок, то може бити отклон пода тежине степеница, погрешан склоп, лабав спој на поду и на другом кату. Може се појавити шкрипање због отицања дрвета, на примјер, ако се љестве искориштавају у влажном окружењу, на примјер у кади.

Такође, због неправилне уградње степеница, може почети да гребу гротло, ако је предвиђено у рупи између подова, може се елементално дотакнути степеница након инсталације и лагано шкрипати.

Постоје и друге врсте степеница најразличитијих облика које се такође могу направити властитим рукама, на примјер, постоје сорте као што су конзолне степенице, степенице од степера, степенице уз вентилатор итд. Постоје чак и самосталне лестве од пропиленских цеви. Такве трајне степенице немају посебну снагу, користе се као декор или за базен. Ту су и фантастичне степенице које воде никуда, на пример, степенице Пенросеа.

Степенице сопственим рукама (видео)

Користећи разне шеме, цртеже, као и посебне алате, као што су АРЦХИКАД или 3Д мак студио, можете направити готово свако степениште.

Детаљи: степенице сопственим рукама (примери фотографија)

)