Шта хранити астере након слијетања у земљу

Нашу цветну башту је немогуће замислити без љепотица-астера. Ова биљка, са светлим пјенушавим пупољцима, користимо за украшавање цвјетних гредица, резница, рубњака. Постоји много варијанти астера, које се разликују по боји и облику цвасти, висини, нивоу отпорности на болести и прехладе, условима цватње. Као и свака култура, Астра има своја правила агротехнике, чије поштовање ће вам омогућити да лако уживате у цветној лепоти сваке године. Данас ћемо вам рећи како да нахраните астму након слијетања у земљу.

Приликом храњења астера

Постављено на плодно тло Астурија са добрим заливањем и периодичним храњењем савршено ће процветати до веома хладног. По први пут цветни кревети са астерром обогаћују пуну минералну ђубриво недељу после две после пресађивања садница на цвету, а током формирања пупољака и цветања користе се ђубрива без азотних ђубрива. Органска ђубрива се примјењују само на сиромашним тлима.

Гнојива за тло за искрцавање астера у отвореном тлу

Пожељно је припремити простор испод цвјетног врта од јесени. За почетак, ископ тла до дубине бајонела сјечива уз истовремено увођење органске материје - компоста (зрелог) или краве (нужно перепррилого, јер свјежи стајњак домаћих животиња, закланих под астерима, може изазвати пораз цвијећа уз фузариозу).

Поред тога, препоручује се обогаћивање земљишта минералним ђубривима по стопи од око 10 грама суперфосфата и 8 грама калијумове соли по квадратном метру. слетања Кисела земљатреба да се испира. За ову касну јесен, тло је кречено на основу прорачуна да је полагање 400 грама влакана угљендиоксида на лутке по квадрату. метар повећава пХ за 1.

Пролећно копање се врши у случају да локација није припремљена на јесен. У исто време праве баштенски компост (1/2 канте по квадратном метру), суперфосфат и калибар магнезиј (10 г /м2). Уместо калијумских ђубрива дозвољено је коришћење дрвеног пепела (200-400 г /м2).

У другим случајевима, тло се отпушта до дубине од 18 цм, а припрема тла се врши месец дана након садње цвећа на отвореном. За то време зимзава сјемена корова изникне, што омогућава да се дан након садње посади квалитетан коров, да се на дубини од око 6 цм попусти и да се површина тла поравна са грабљама.

Како правилно напајати астере у отвореном тлу

Ако земља садржи довољно хумуса, они нису потребни. Чак ни астери не толеришу гној, нарочито свежи. Зато је боље хранити минералним ђубривима. У почетном периоду два пута азот, у фази пупљења - комплекс (нитроамофоска, Кемира) и на почетку сушења пупољака фосфор-калијум. Храњење асте може се поделити у неколико фаза. Свака од њих игра важну улогу. Погледајмо их детаљније.

Прва дорада астера у отвореном тлу

Прва дорада астера се врши одмах након укорјењивања. Ако видите да је астер укоријењен, појављује се грицкање жутих листова и нових листова, онда можете направити први прељев. Прво добротоппинг је отопина краве, која се припрема у омјеру 1:10 (за 1 дио краве узимамо 10 дијелова воде).

Астму треба оплодити након заливања. Земља не би требала бити суха, иначе је могуће сагоријевати још не јаке биљке. Да би се отопина равномјерно распоредила, треба је добро измијешати у канти и ставити у дио (канта или други прибор с ручком). Крава снабдева биљке читавим низом хранљивих материја. Захваљујући таквом пуњењу, астере постају јаке, жаоке, што је кључ њиховог активног гранања, формирање великог броја пупова и пуно цветање.

Још увек је добро оплодити пепеловину. Садржи низ елемената у траговима који ће позитивно утицати на развој цвијећа. За квадратни метар ће бити потребно до 300 грама пепела.

Друго облачење астера на отвореном тлу

Друга обрада се врши 14 дана након садње садница (ако је семе посејано, а затим након разређивања).

  • калијум сулфат 10 г /м2;
  • суперфосфат 50 г /м2.

Грануле се расипају по површини. Број супстанци се израчунава на 1 ск. м. Ако сипате грануле на суво тло, не треба очекивати добар учинак. Тло се залије прије оплодње и бит ће потребно мало га просути.

По жељи, сви састојци могу бити разређени у канти воде. Тако се концентрат зали у претходно влажном земљишту. Заливање се врши пажљиво, тако да концентрат не пада на цвеће, већ само на земљиште.

Тхирд дрессинг аст

на отвореном тлу

Када изгледају пупољцитрећи довод Током овог периода, биљка има много виталности. За храњење користите:

  • Минерално фосфатно ђубриво - 60 грама. Коријени расту и расту, крухови се формирају јаки, ау великом броју развијају се нови изданци.
  • Калијум сулфат - 60 грама. Ствара имунитет у бојама. Чини их нерањивим за мноштво болести и напада штеточина.

Број компоненти се израчунава на 1 квадрат. м.

Четврта обрада астера у отвореном тлу

Четврта облога је уведена идентично, као у трећој фази. Такође се може распршити у сувом облику или растворити у канте. Већ припремљеним прељевом можете отићи у цвећару. Искусни продавци ће препоручити потребна средства. Упутства за употребу су назначена на паковању. Након сваког храњења, одржавање астера се не мења, залијевају се и размножавају од корова.

У будућности, брига о астерима се своди на наводњавање и плијевање. Уз правилну бригу о астеру дуго ћете бити задовољни својом љепотом. Може да изгледа одлично у цветном врту, у резаном цвету, у декорацијама на балконима. Пошто се астер у цвету може засадити у било ком тренутку, може се засадити поред избледелих биљака сијалице ране пролећне грознице, док се корени Астурија разгранавају, прекривају биљке луковице од прегревања и корова.

Погледајте ове чланке

Шта да се храни астерима на отвореном терену