Шта хранити кризантемама?

Хризантеме украшавају наше баште јарким бојама од јула до касне јесени, када је већина других биљака већ дуго процветала. Упркос киши, ветру и хладноћи, маса светлих цветова са хладном, горком аромом држи се на грмљу кризантема све до дубоке јесени. Латински назив за хризантему је хризантема, изведена из грчког. ?????????????? - "Златотсветнаиа"; због цветова жуте боје.

Хризантема - род годишњих и вишегодишњих зељастих биљака породице Аистроу, или Слобода, у близини родова Деревии и Пизхмо, које често покрећу многе врсте кризантема.

Када се хранити кризантема на пролеће

Ако је тло густо, слабо пролази кроз воду, онда га треба наносити у једнаким дијеловима тресета и ријечног пијеска да би се побољшало земљиште у којем ће хризантеме расти. Најбољи од ових цветова расте на неутралним тлима са пХ од око 6.0. Ако је тло врло кисело, онда се он убризгава дрвеним пепелом - веома корисно ђубриво, које не само да смањује његову киселост, већ и обогаћује тло многим вредним минералима - калијумом, фосфором, калцијумом, магнезијумом, бакром, гвожђем и многим другим. Једини елемент неопходан за изградњу вегетативне масе цвијета је душик.

Али азот се налази у стајњаку. Осим тога, уводи се у прољеће у облику сложених гнојива, који садрже и калиј и фосфор.

После садње резница кризантема у пролеће, потребно их је хранити ђубривом једном у 12 - 15 дана. На овај начин хранљиве материје улазе у земљуомогућити биљкама да расту активније, доприносе брзом расту вегетативне масе. Захваљујући пролећној хризантеми постају јачи и јачи. Зато све до средине љета интензивно цвеће почиње цветати и цветати дуго.

Када треба хранити кризантему у јесен

У јесен, под грмљем са хризантемама, потребно је додати фосфатна ђубрива у земљиште, користећи суперфосфат за ту сврху. А љети, фосфор не може хранити цвијеће и оплодити кризантеме амонијевим нитратом крајем јуна, али то овиси о разноликости кризантема када се храни.

Калцијум фосфатна ђубрива се користе током цветања, ако нисте унели фосфор. И у периоду клијања цвијета с нитратним гнојивима, као што је њихова уреа, амонијев нитрат, врло добар сумпорни калиј тијеком формирања пупољака у цвијећу кризантема.

Када се храни хризантема током цветања

Хризантема је посебно потребна за ђубриво у време садње и током цветања.

Већина сорти цветних јесењих кризантема је углавном била из две врсте, стога препоручујем да се заустави селекција у раним (цветањем од краја јула до почетка августа) или средњим (цветањем од средине септембра) сортама. Лонци за хризантеме Ова група хризантема одликује се лепим сферним обликом ниског грмља и обилним цветањем, они су добри за моје посуде за кризантему почну да цветају од краја августа, током последњег потеза 20. јуна.

У цвјећарству постоје методе помоћу којих можете убрзати или одложити почетакцветање, продужите период цветања. Соба Цхрисантхемум. Персиммон Цветни аранжман. Након што је већина пупољака у жбуњу пожељно резати цвијетне стабљике, то ће убрзати формирање подлога и, међутим, треба имати на уму да штипање уклања услове цвјетања кризантема око 10 дана.

Како наставити цветање кризантема? Ако се током цветања кризантема држи на хладном, они ће бити раскошни и дужи за цветање, али у октобру је боље ставити лукове и покрити биљке филмом, онда ће цветање трајати још мјесец дана.

заливање хризантема

Цвијет захтијева сталну подлогу супстрата у умјерено влажном стању, а сушење земљаних груди је неприхватљиво. Стога се учесталост и великодушност наводњавања одређује појединачно. Главна ствар је да не падне у екстрем, јер ће сувише сирова земља проузроковати натапање тла и појаву гљивичних инфекција.

Минерална ђубрива са хризантемама

Једна биљка је довољна за 0,3-0,5 л инфузије краве. Органска је корисна за комбиновање са комплексним минералним ђубривима, на пример, Кемира Универсал или Кемира Лукури. Уз недостатак воде, стабљике кризантема су грубе, а лишће и цвијеће изгледају мање прилекателно. Хризантема воли "јести" органски и осјетљив на минералну исхрану. За ђубрење кризантема можете купити различита готова минерална ђубрива.

На почетку узгоја младих хризантема боље је користити азотна ђубрива како би се повећала зелена маса, а затим фосфор-калијум за најбоље цветање.Запамтите: они који ударају у листове минералних ђубрива ће изазвати опекотине. Азот утиче на висину биљке, број изданака, интензитет боје листова и цвасти, величину цвијета. Недостатак азота узрокује клорозу (жуту боју) листова, док хризантеме формирају мале ненаметљиве цвасти.