Изабери коситар полена

Овај алат је одавно престао да буде новина на тржишту инструмената. Поред уобичајеног назива "тестера" често се назива и "угловима". Све више се користе и за професионалну употребу и за кућну употребу. Главна сврха такве пиле - да се попије под датим углом. Наравно, можете изрезати материјале и друге алате, али да би направили савршено прецизан угао уз њихову помоћ неће радити. Па како да изаберете пљувачу за рад или за кућну употребу? Читајте даље.

За који се рад користи

Будући да овај алат чини савршене резове под углом, то ће несумњиво бити корисно за завршну обраду и израду столарије. Њиме ћете лако и тачно исећи лајсне, плоче и друге декоративне детаље. Такве тестере користе углавном за рад са дрветом, али чак и такве материјале као пластичне или металне профиле. На таквим тестерама постоји посебна ознака, а понекад и ласери, како би се тачно измерила локација резања. Припрема чврсто причвршћена на алат, не вози и не помиче се у страну, али се сама чврсто причвршћује за стол, тако да можете бушити и једну руку.

Главне карактеристике крајева

Као и код већине електричних алата, главна карактеристика љуштења прашине је снага. Што је виши, то је задатак теже извршити алат. Просечна цифра која ће вам омогућити да се носите са већином радова је 1600-1800 В. Повер тоолутиче на друге карактеристике. На пример, брзина листа тестере. Што је већи, чистији и бољи ће бити рез. Код модела са просечном излазном снагом, брзина ротације мора бити најмање 3000 о /мин. Веома важни показатељи су дубина и ширина реза. Изаберите их на основу материјала са којима ћете радити. Посебно високе перформансе у моделима који имају функцију повлачења. Ово је када се резни део алата гурне на специјалне шине.

Додатне функције

Разноврсни гадгети који долазе са сечивима пива могу значајно поједноставити ваш рад. На пример, систем за уклањање прашине. Може бити у облику врећице за прашину или рупе за повезивање усисивача. Помоћу ове функције лакше је обавити посао, јер смеће неће ометати, а животни вијек алата значајно се повећава због тога. Такође, неки модели пива су опремљени ласерским показивачем, који показује гдје ће се извршити рез. Ова функција вам даје прецизност у послу. Позадинско осветљење радне површине је још једна корисна функција. Захваљујући томе можете радити у освијетљеним собама.