Монолитни кров својим рукама

Кров са једним нагибом сматра се једним од најједноставнијих типова крова. Такав кров има одређену пристрасност у односу на равну верзију. У овом случају, слободни простор испод крова се користи као таван или таван. Такав кров може бити прекривен монолитним поликарбонатом, који се доказао на најбољој страни као кровни покривач.

Предности крова од поликарбоната

Монолитни поликарбонат је полимерни лим без шупљина и ћелија, који има одређену сличност са силикатним стаклом. Поликарбонат задржава сва своја својства у широком распону температура: од 40 ступњева мраза до 120 ступњева изнад нуле. Овај материјал карактеришу следеће предности:

 • високи индекси механичких оштећења;
 • мала тежина;
 • невероватно широк спектар дизајна;
 • оригинални дизајн;
 • једноставност инсталације;
 • способност проласка сунчеве свјетлости;
 • отпорност на влагу, рђу, температурне флуктуације;
 • пристојан живот (10-20 година).

Монолитни поликарбонатни кров се може поставити тако да изгледа као да лебди у ваздуху. Монолитни поликарбонат је скуп, па многи преферирају целуларни материјал.

Али треба узети у обзир недостатке овог крова. Чињеница је да када оштећење заштитног слоја поликарбоната постане нестабилно на ултраљубичасте зраке. Стога се заштитни филм мора уклонити тек након завршетка свих инсталацијских радова. Још једна нијанса на којојпотребно је обратити пажњу - то је значајан коефицијент експанзије при високој температури. Стога се инсталација таквог премаза врши помоћу специјално дизајнираних вијака за то, с тим да рупе морају имати промјер нешто већи од вијака. Ако то није предвиђено, материјал током операције може бити озбиљно деформисан.

За кровове најчешће се користи монолитни поликарбонат. Довољно је јак да издржи оптерећење снијегом и оштре ударе вјетра. У продаји је монолитни поликарбонат за кров дебљине од 1 до 3,2 цм, а монолитни кров од поликарбоната с максималном дебљином, без икаквих посљедица, издржат ће чак и бушити чекићем.

распоред оквира

Једнослојни кров је веома омиљен због чињенице да не захтева велика улагања и да га је лако инсталирати, чак и ако особа има минималне грађевинске способности. Такав кров се може користити и за стамбене и за стамбене зграде.

За оквир крова испод поликарбонатних челичних елемената или рафтерски систем од дрвених греда. Нагиб једног крова се креће од 18 до 35 степени. Ако је кућа изграђена на подручју са високим падавинама, онда се нагиб треба дати више, у сухим подручјима - нешто мање. Доњи дио крова идеално би требао бити смјештен на завјетрини.

Потребан је минимум алата:

 • чекић;
 • нож са малим зубима;
 • оштар нож;
 • кламерице и спајалице;
 • сјекира;
 • мерна трака и оловка.

Греде се монтирају на удаљености од 70 цм једна од друге до базе мауерлат или сеизмопоја. Треба имати на уму да спој између листова карбоната треба да се налази управо у средини рогова. То је лако, јер је стандардна ширина поликарбоната 2,1 м. Број сплавова израчунава се према броју греда. Резултат рада треба да буде правоугаони троугао, чија је једна страна вертикални грабуљ, а други је греда. Затим морате да поставите косо постављене греде које причвршћују сидра за бетонски појас. У случају мауерлат користе се чавли (100).

Ако желите да кров буде потпуно транспарентан, боље је да користите поликарбонатне профиле који ће створити један слој са кровом. Видео се може видјети детаљније:

даљи рад

Следећа фаза је монтажа крајева монтаже и спојних профила. Након тога, потребно је причврстити заковице заковицама, повући се 20 мм од руба профила. Поликарбонатне плоче се фиксирају посебним профилима или методом точака (удаљеност је око 30 цм). Ако желите да исечете поликарбонатни лист, најбоље је да то урадите помоћу електричног алата или кружне тестере. Приликом резања не дозволити вибрације материјала, иначе поликарбоната пукнут. Брзина резања треба да буде просечна, ако се материјал може резати великом брзином од Флоат-а, чипови се могу формирати на малој брзини.

Шавови су запечаћени посебним мастиксом. Након тога моратеосигурајте поклопце профила и инсталирајте уметак.

Треба имати на уму да, да би се одржао сервис поликарбоната који преноси светлост, треба га прати сваких 6 месеци. У овом случају, не можете користити абразивне супстанце или агресивне агенсе, довољно је сапунске воде. Оштри предмети за чишћење су забрањени.