Монтажа затварача на пластична врата

У посљедњих неколико година, тенденција да се стара дрвена врата промијене у пластичне колекторе постала је посебно уочљива. То не чуди, јер овај модерни материјал има многе позитивне карактеристике које га чине достојном заменом за дрво. Последња изјава се не односи на оне људе који су на челу еколошки прихватљиве природе. По овом параметру, пластика, наравно, не иде у било које поређење са стаблом. Али многи се не брину због ове чињенице.

Плусеви од ПВЦ врата

Пластична врата добро су задобила љубав купаца, јер су њихове главне карактеристике:

  • једноставност употребе;
  • поуздано заптивање, које је зајамчило висококвалитетну изолацију топлоте и буке;
  • модерни вентилациони и вентилациони систем;
  • привлачност изгледа, јер се ови производи из овог материјала савршено уклапају у модерне интеријере;
  • демократска вредност (посебно ако се упореди са дрвеним моделима);
  • дуги вијек трајања, таква врата могу служити десетљећима према правилима рада.

Али главна ствар коју многи купци воле је отпорност пластичних врата на негативне ефекте влаге, што не значи за производе од природног дрвета.

подешавање уређаја за затварање

Након постављања нових ПВЦ врата, често је потребно уградити затварач врата. Знајући како правилно поставити бочна врата на пластична врата, овим радом можете без проблема да се носите у кратком временском периоду.Главна ствар је да се може користити бушилица и одвијач. За почетак, потребно је да одредите који тип затварача треба да се користи, јер технологија инсталације такође зависи од тога. Постоје три типа затварача врата:

  1. Стандардна верзија са горњом инсталацијом. Истовремено се затварач може монтирати и на саму кутију и на врата. Права одлука зависи од врата на која ће се врата отворити: сама - то значи да се бравица поставља на врата, са унутрашње стране - на кутију.
  2. Опција поднице. Овај метод се користи у случајевима када врата немају кутију. Ормар се уграђује директно у дубину пода док се сами монтирају врата.
  3. Уграђена опција (скривена инсталација). Такви уређаји за затварање се режу у крило врата или се монтирају према врсти шарки за врата.

Најчешће се користе стандардни монтери са горњом инсталацијом. Ручица је причвршћена на кутију, затим је на њу причвршћена направа за затварање и спојена на завртањ који долази комплетан. У том случају вијци морају гледати према сунцобранима. Након тога треба подесити потисак полуге тако да се рупе на вратима поклапају са отворима у затварачима. Ако су врата у затвореном положају, браве морају бити окомите на оквир врата.

Ако се све поклопи, врата треба затворити и још једном провјерити исправност његовог рада. Ако се врата тешко отварају или оштро затварају, затварач врата ће се морати лагано подесити. И у пропису нема ништа компликовано. Главна улогаизвести вијке за подешавање, док је прва одговорна за брзину затварања, а друга за чврсто приањање. Ако врата нагло ударе у кутију, прво окрените први вијак у смјеру казаљке на сату. Да би убрзали затварање, сви раде супротно. Таквим алгоритмом се врши прилагођавање приступа чврстом приањању.

Окретање вијака, главна ствар - немојте претјерати. Све треба обавити благо и полако. Не можете окретати вијак са силом на неколико завоја. Благо уврнуто - проверено ако је задовољно - фино, не - уврнуто друго.

Задатак је компликован ако је затварач врата опремљен додатним функцијама - умјесто стандардних два, ови модели имају четири цијела вијка. У овом случају, пажљиво прочитајте упутства да бисте утврдили који вијак за коју сврху и која функција ради. У суштини, додатни вијци су одговорни за успоравање отварања и закључавање врата у положају "Отворено". Потешкоће у процесу њиховог регулисања такође не би требало да се јављају.

монтажа ручке

По правилу, нова врата се испоручују кући купцу у потпуности монтирана, што се такође односи и на ручке. Али понекад се дешава да овај елемент, из одређених разлога, не успе и ручка мора бити замењена новом. Узроци неуспеха могу бити донекле, али ако се проблем реши тешким и оштећеним унутрашњим механизмима, боље је само заменити оштећени елемент новим и не губити време, снагу и живце.

Често се дешава на вратима која су постављена на балконили логгиа, ручка је инсталирана само на једној страни. По жељи, може се уклонити и инсталирати помоћу вашег двосмерног модела. Прво морате раставити стари елемент. Да бисте то урадили, окрените заштитни јастук близу ручке за 90 степени. Ако је све урађено исправно, испод њега ће бити видљив прикључак, због чега се ручка држи иза оквира прозора. Морају бити уредно одвијени.

Ако је на старо место уметнута обична једнострана оловка, она се једноставно мора заврнути на ослобођену површину и заштитна плоча се ротира. Ако постоји замена једностране ручке на двострану, онда је потребно бушити рупу. За то, без скидања фитинга, потребно је пробушити пробушену рупу кроз танку бушилицу. Затим можете скинути спојнице и заврнути резултирану рупу већом бушилицом. Након тога потребно је запазити положај вијака и направити рупе испод њих са шест-милиметарском бушилицом.

Следећи корак је уградња арматуре. Ако је потребно, рупе се могу подесити и подесити дужину вијака. Затим инсталирајте нову оловку. Након тога, морате провјерити његов рад. Ако изненада ручка приликом отварања врата утиче на заптивну гуму, она се мора пажљиво исећи на месту где је детектована експозиција.

Нема компликација у инсталацији уређаја за затварање, нити у замени ручке. Према томе, свако ко жели да поправи или доведе своја пластична врата у свој ум лако ће се носити с тим послом.