Ветроотпорна мембрана за кров и зидове

Вјетроотпорна мембрана (непропусна за заштиту од вјетра) је материјал који се састоји од више слојева који обављају сљедеће функције:

 • хидроизолација;
 • производња није отпухана (висококвалитетна заштита од вјетра);
 • формирање дифузије паре.

Овај материјал чини заштиту од утицаја ветра, климатских падавина, ултраљубичастих зрака (директна сунчева светлост). Мембрана отпорна на ветар се недавно појавила на грађевинском тржишту.

Њена популарност је почела да расте, због изградње кућа од скелета. У овом чланку ћемо размотрити главне типове мембрана отпорних на вјетар, њихове особине и примјене. Такође, разговарат ћемо о детаљним упутствима за монтажу овог материјала.

Намена употребе мембране отпорне на ветар

Мембрана отпорна на ветар неутралише различите токове ветра:

 • Мембрана је способна да држи грејач.
 • Алат дели две зоне. Прва зона је хладна напољу и топла унутра.
 • Захваљујући овом материјалу, заштићени су влакном гријача. Заштићени су од пухања.
 • Овај алат представља препреку за ефекте климатских падавина.
 • Губици топлоте су много мањи. Захваљујући томе моћи ћете да уштедите новац за грејање просторије.

Подручја употребе мембране отпорне на ветар

Размотрите сваки регион посебно:

 • Овај материјал се користи за топлотну изолацију крова, поткровља и преклапања поткровља.Отпоран на ветарМембрана пружа заштиту топлотном изолатору за вријеме монтаже кровног покривача. Због тога, "колач" не продире у кондензат током рада.
 • Наноси филм отпоран на ветар за зидове и фасаде куће.Овдје главну улогу има функција: дифузија паре, као и хидрофобност. Стаклени лек вам омогућава да направите вентилацију, захваљујући којој ће површина моћи да "дише".
 • Користи се за стропове и подове од лага.У овом случају, погодни филмови који могу проћи само пару, а не воду.
 • Хидроелектрични филм се користи за преградне рамове. Овај материјал помаже у спречавању "прскања" честица минералне вуне. Такође се ствара заштита од кондензације. Повећава се ефикасност непропусности преграда.

Варијанте мембране отпорне на ветар

Најјефтиније варијанте овог материјала су полиетиленски филм и пергамент. Пергамон има значајне недостатке. Прво, овај алат има кратак радни век. Друго, пергамент има низак ниво биостабилности. Због тога се пергамент најчешће користи за стварање привременог премаза.

Полиетиленска фолија такође није намењена за дуготрајну употребу, јер овај алат садржи не само струје ветра, већ и парове. Због тога ће се топлотни изолатор, који накупља кондензат, временом срушити.

Најефикасније су мембране турбина на ветар, које се састоје од више слојева.Спољни слојеви чине материјал јаким истабилан, захваљујући њима, влажни филм се не ломи. Унутрашњи слојеви делују као пар дифузије. Захваљујући чињеници да вишеслојна ветроизолациона мембрана има посебно дизајнирану импрегнацију, овај материјал се може користити као кров за одређени период или фасадно покривање.

Врсте мембрана отпорних на вјетар:

 • Прва врста је мокра и отпорна на вјетар.Посебна карактеристика је да имају висок степен паропропусности и низак ниво водонепропусности.
 • Други тип је супердифузија. Њихова пропустљивост за пару почиње од 1000 г /м2. Такође могу издржати више од 1000 милиметара воде.

Размотримо сваки тип одвојено.

Мокре и отпорне на ветар мембране

Овај заштитни тип се састоји од два слоја. Спољни слој је глатка, што је заштита од прскања и прашине. Унутрашњи слој је порозан. Мокра и отпорна на вјетар не само да уклања влагу, већ чини и премаз отпорним на притисак зрака.

супердифузионе мембране

Овај тип је најучинковитији за подручја гдје постоји велика количина падавина.​​Због чињенице да се уређај састоји од три слоја, ствара се јединствена паропропусност, при чему се обезбеђује изолација од кише (кише или снега), ако се врши недовољно заптивање. Иако је овај тип скупљи од полиетиленске фолије, међутим, због великог радног века, можете искористити свој потрошени новац.

филм од Ондитуса

Поред тога, размотрите филмовеОндитусГлавна предност ових филмова је да задржавају свој квалитет, чак и ако температура падне на -40 степени Целзијуса. Такође, филмови могу издржати температуру од +80 степени Целзијуса. Постоји висок степен отпорности на климатске падавине.

Укупно постоје четири варијације:

 • Прва варијанта је А100. Ова варијација је високог квалитета, јер је у стању да издржи пуцање од 125 Н. Пропусност пара је 3500 г /м2. Вриједност отпорности на воду почиње са 215 милиметара воденог ступца.
 • Друга вариациа е А120. Овај материјал има посебан премаз, који има висок ниво отпорности на ултраљубичасте зраке. Варијација А120 може заменити фасадни панел за три месеца. То је могуће због чињенице да А120 има водоотпорност од 250 милиметара воденог ступца. Прекидно оптерећење - више од 140 Н.
 • Последње две варијанте су А100 Смарт и А120 Смарт. Ова два филма су надограђена верзија прве двије варијације. Већ имају монтажне траке на спојевима.

Предности употребе мембране отпорне на ветар

Размотримо главне предности овог уређаја:

 • Производ је потпуно еколошки материјал.Филм не наноси штету људском здрављу, као ни околном свијету.
 • Филм има висок ниво ватроотпорности.Отпорност на ватру формира посебно дизајниране адитиве који су у облику средстава. Ови адитиви искључују појаву сагоревања.
 • Овај материјал је једноставан за употребу.За инсталацијумогуће је у било којој сезони, а материјал не мора бити индивидуално заштићен.
 • Техничке карактеристике.Као и јединствена отпорност на ултраљубичасте зраке, отпорност на влагу, еластичност, отпорност на различита механичка оштећења и оштре температурне разлике.
 • Огроман период експлоатације.Производ не губи своје високе техничке карактеристике чак и након неколико деценија.
 • Мембрана се може причврстити на различите дијелове куће.

Шта изабрати мембрану отпорну на ветар?

Пре него што изаберете овај или онај материјал, морате обратити пажњу на следеће нијансе:

 • Прва тачка је токсичност. Мембрана са паропропусном мембраном која је отпорна на ветар треба да буде еколошки прихватљива и не емитује токсичне супстанце.
 • Друга тачка је техничка својства. У том случају, потребно је обратити пажњу на вриједност чврстоће, УВ отпорности, допуштеног распона температуре.
 • Трећа точка је период експлоатације материјала.

Такође, многи обраћају пажњу на вредност робе. Најскупље су супердифузијске мембране, али имају најбоље карактеристике. У плану инсталације не постоје разлике, сви филмови се монтирају једнако.

Инсталација мембране отпорне на ветар

Пре инсталирања овог алата, морате пажљиво прочитати његове упуте на роли.Такође је неопходно уочити следеће нијансе:

 • Влажне и отпорне на ветар филмове који немају отисак могу се инсталирати апсолутнобило која страна топлотног изолатора.
 • Ако изводите монтажу супердифузионих мембрана, онда овим поступком, страна на којој је приказан логотип мора бити монтиран напољу.
 • На крововима топлотне изолације потребно је направити двоструки отвор за вентилацију. Размак мора бити између изолације и филма, као и између филма и кровног покривача. Величина вентила је пет центиметара.
 • Током вертикалне монтаже, материјал се чврсто држи топлотног изолатора. У овом случају, вентилациони размак се прави између мембране и спољашњег омотача. Величина овог отвора за вентилацију је три центиметра.

Размотримо опште упутство за инсталацију за мембрану ветробранског стакла:

 • Прво морате припремити неопходне грађевинске алате и материјале. Да бисте заштитили заштитну фолију, биће вам потребан специјално дизајнирани кламерица. Да би се поправио премаз од Оресетина (лати) требаће одвијач, као и одговарајуће учвршћење. Ако мембрана нема љепљиви слој, онда је потребна додатна монтажна трака за заптивање спојева.
 • Затим, треба да окренете ролну и да је исечете на платно жељене дужине. Да бисте применили маркуп, можете применити обичну оловку.
 • Правац полагања пруга је од дна до врха.
 • Требало би бити бакље око 15 центиметара. Проводити заптивање помоћу монтажне траке. На клизаљкама, зидовима и угловима мора проћи додатна трака мембране.
 • Искључити формирање малих отвора. Све секције треба да прођу процедуру печаћења. Због тога је неопходно направити рез у мембрани са словом Х, која треба да се сузи на дно. Затим је потребно да се горњи и доњи вентили фиксирају на облогу Оресетина (лати). Бочне вентиле треба повући и држати на дијелу.

суммари

Често се поставља питање. На пример, која је страна потребно да се фиксирају мембране отпорне на ветар? Ако се минерална вуна користи као гријач, производ се мора причврстити извана. У већини случајева, напротив.

Шта држати овај алат? Истегните се и причврстите са кламерицом за градњу. Али ово је само неко време. Такође морате да затегнете шине одозго. Ако се обављају радови на фасадама са шаркама, поступак причвршћивања је компликованији.

У ком периоду не можете затворити филм? Иако произвођачи увјеравају да филм може дуго остати отворен, након шест мјесеци филм ће изгубити своје техничке квалитете.

Стога је препоручљиво затворити материјал готово одмах након инсталације. То би требало урадити, јер честе кише могу бити тако да агент почне да прескаче влагу. Стога, након постављања сваког елемента куће, покријте филм облогом.

Погодна мембрана за зидове, фасаде, кровове, преграде. Ови једноставни савјети ће вам помоћи да инсталирате мембрану отпорну на вјетар.