Карактеристике флексибилног профила за гипсане гипс плоче

У модерном дизајну, много закривљених и криволинијских облика, који изгледају веома импресивно у перформансама сувог зида. За креирање конструкција са овим обрасцима треба користити посебан флексибилни профил.

Користећи такав профил могуће је чак и сопственим рукама да креирате дизајне било које сложености и да их исцртавате листовима сухозида.

Опште информације

Данас је Флект лидер у производњи флексибилних профила. Производи овог произвођача представљају јединствени метални профил, који има добру флексибилност. Захваљујући овој функцији, профил обезбеђује бржу и удобнију уградњу елемента оквира при креирању различитих кривочелних структура било које величине и сложености. Истовремено, постоји могућност да се уштеди на процесу инсталације, јер се све може лако урадити својим рукама.
Карактеристика Флект-а и његових производа је да је универзална. Профил је промишљен до најситнијих детаља о карактеристикама дизајна. Дакле, производ може лако да ради као професионалац и искрен аматер у грађевинарству. Флексибилни оквирни елемент данас ценовна политика је доступна већини људи који сами раде поправке.
Флектов флексибилни метални профил је састављен од два идентична половине које имају облик Г. Између њих се повезују браве на којима се налазекрајеви сваке половице. Поред тога, производ има бочне жљебове који омогућавају повезивање половина профила у један елемент оквира жељене дужине. Овакав уређај омогућава његову помоћ да направи криволинијске форме било које сложености и величине. Помоћу бочних жљебова могуће је спојити његове конструкцијске дијелове у затвореном облику.
Када је профил повезан, могуће га је обезбедити потребном конфигурацијом. Фиксирање елемента настаје услед сабијања бочних жљебова. За савијање можете користити класичне клијешта.

Обратите пажњу! Употреба клијешта у овој ситуацији неће дати 100% фиксирање еластичног елемента оквира.

Осим клешта, да би се постигла 100% фиксација, потребно је направити редовне мале резове са специјалним металним маказама.

На овој функцији, структура таквог профила оквира је готова. Треба напоменути да је ова Флект компанија у складу са сухозидом. Стога је његов обим потрошње директно одређен нивоом куповине сухозидних плоча.
Такав елемент оквира не кошта много са високом функционалношћу. Њиме можете сами направити не само плафон сухозида, већ и лучну или зидну фигуру.

карактеристике производње

Произвођач Флект је користио напредне производне методе за стварање флексибилних елемената оквира. Захваљујући овом приступу, компанија данас производи два система за производњуфлексибилни профили за суву градњу, као и изградња спуштених стропних конструкција.
Флексибилни метални профил Флект-а је фундаментално нови модел конструкције бројних елемената оквира за суву градњу.
Производња флексибилног елемента оквира врши се методом хладног ваљања траке од меког челика.Поред поступка хладног ваљања, може се користити и метода жигосања.Компанија производи своје производе само од квалитетних сировина, које служе као поцинковани челик. Зато што ће резултујући производ имати следећа својства:

 • снага;
 • еколошки прихватљивост и сигурност;
 • висока отпорност на хабање.

Због ових својстава, флексибилни профил који се појавио на грађевинском тржишту наше земље релативно недавно је већ био у могућности да стекне велику захвалност од купаца и постане веома популаран.
У развоју овог производа, компанија се придржавала принципа максималне оствариве једноставности уређаја, што је омогућило постизање:

 • лакоћа рада;
 • једноставна монтажа;
 • једноставност додавања дизајна жељеног облика.

Такође је важно напоменути да су сви производи компаније тестирани на квалитет и безбедност тако да сви 100% задовољавају постојеће захтеве потрошача. Због тога се савитљиви метални профил савршено показао у унутрашњости свих просторија.

Техничке карактеристике

Обликовани или флексибилни профил може бити направљен од следећих типова:

 • ЦД;
 • УД;
 • УВ-75.

Обратите пажњу! Највећа потражња данаскористите ЦД и УД моделе.

Надаље, постоје сљедеће измјене:

 • "Стандард" - има дебљину од 0,45 мм. Има највећи индекс крутости - 20%. Препоручује се за монтажу спуштених плафонских уређаја, сложених и великих закривљених конструкција. Овај профил треба одабрати за плоче дебљине сухозида од 12,5 мм и више;
 • "Светло" - дебљина је 0,4 мм. Користи се за стандардне и лаке конструкције било које намене.

Због ових карактеристика, производ се може применити у неколико области завршних радова.

Шта се може изградити

За људе који нису јако одушевљени конструкцијом и имају само површне идеје о томе, питање шта се може урадити уз помоћ флексибилног елемента оквира је веома важно.
Флектов профил компаније, који се понекад назива лучни или фигурирани, може се користити у следећим ситуацијама:

 • конструкција заобљених облика без непотребних спојева;
 • значајно поједностављење уградње висећих и висећих висећих конструкција;

 • уградња криволинијских и фигуралних преграда, које су декоративни елементи унутрашњости;
 • стварање сложених уређаја (сводова и купола);
 • јединствени дизајн ниша у зидовима.

Све ове радње се лако могу урадити својим рукама.Примена флексибилног металног профила у овој ситуацији омогућиће не само квалитетну монтажу конструкције, већ ће је учинити веома брзом, * и уз минималне трошкове.
Производи као што су лучни зидови и углови познати су већ дуго времена, али је флексибилни профил појавио релативно недавно. Истовремено, одмах је постао одлична опција за квалитативно и оперативно фиксирање закривљених и кривудавих облика.
Фигурирани или закривљени облици данас постају главни "чип", врхунац савременог поправка, посебно када се користе сухозидни лимови. Стога, сваке године популарност таквог производа стално расте, што вам омогућава да утјеловите чак и најсмјелије фантазије и жеље.
Правилна употреба елемента оквира ће вам омогућити да украсите свој дом разним закривљеним структурама са испрекиданим линијама и свим врстама нестандардних завоја без посебних проблема. Уз њихову помоћ биће могуће створити заиста јединствен дизајн сваке просторије.