Како сакрити жице у стану

Завршетак поправака у кући или канцеларији, као и пажљиво маскирање постојећих жица, не би требало да ослаби власнике. Причвршћивање на зид новог телевизора, замена рачунара, инсталирање сигурносног аларма или додатног ожичења за напајање електричних уређаја доводи до новог укључивања. Све то носи са собом додатне ризике за децу, животиње и изглед ентеријера. Које методе маскирања су најефикасније? Како сакрити жице у стану уз поштовање правила сигурности и очувања дизајна? Размотрите ове детаље детаљније.

Унутрашње маскирање

Најбоље је сакрити кабл у фази великих поправки. Постоји неколико начина овде.

Прерушити жице у зид. Таква технологија се може примијенити на или чак након лијепљења тапета. За почетак, папир се реже оштрим ножем, након чега се ивица расипа по странама и фиксира иглама. Затим, чекићем или ручно, направљен је ремен за маскирање. Након тога се заврши рад у припремљеном продужном каблу, а жлијеб се затвори алабастером или глином. Завршна фаза подразумева постављање лепка за тапете и њихово причвршћивање на место.

Како да сакријемо жице испод тапета приказано је овде:

Сакријте жице у поду. Овде постоји неколико опција.

 • За маскирање жица у подном постољу, гдје постоји ћелија за жице. Приликом куповине важно је обратити пажњу на дизајн производа у чијем централном дијелу би требало бити посебнопродубљивање То је у њему и полаже жице. Овај начин је различит и једноставан за извођење.
 • Сакријте кабелски свежањ. Овде је принцип исти као у случају монтаже на зид. Помоћу чекића, врши се продубљивање тамо гдје се примењује непотребна комутација. Након тога се шипка пуни цементом и поравнава се до нивоа са подом.
 • Сипати цементом. Ако квалитет пода у просторији остави много да се пожели, можете направити нову кравату тако што ћете у њој сакрити жицу. Ово последње мора бити у набору.

Уклоните ожичење на плафону. Варијанте две:

 • Сакријте жице у сухозидној ниши, постављене око обода.
 • Сакријте жице у размаку између тканине за затезање и главног стропа. У другом случају, ваља унапријед упозорити мајсторе на њихову одлуку, а иначе ће морати примијенити друге опције.

спољашња маска

Ако горе наведене методе нису доступне за имплементацију, не треба да очајавате. Да бисте лепо и интелигентно сакрили бројне жице, можете користити супротан метод, што значи екстерно маскирање. Ако дођете до питања мудрости, бројне жице ни на који начин неће упропастити унутрашњост, већ напротив, додати ће му ексклузивност и необичан изглед.

Размотримо како сакрити жице извана. Опције су:

 • Симулирајте грану дрвета. Компјутер или телевизијска жица може се лако украсити стварањем мале гране украшене домаћим цвијећем, лишћем илиптице Ово решење ће трансформисати ентеријер, дати му јединственост и сјај.
 • Направите дрво. Ако је жица дужине од једног и по метра или више, не морате је сећи - добићете слатко "дрво". За причвршћивање кабла користите специјалне причврсне елементе, којима се поставља жељени облик.
 • Електрана. Љубитељи оригиналног дизајна могу опонашати носаче, на којима ће се причврстити жице. На овај начин можете ријешити два проблема - учинити жице ненаметљивим за очи и створити основу за обуку њихове дјеце.
 • Софистицирани цртежи. Са слободним временом и маштом, можете сакрити жице на зиду стварањем оригиналног пејзажа. Овде је главни фокус на контрасту између нијанси тапета (боја) и кабла. Поред тога, вреди размислити о елементима који омогућавају изолацију ожичења.
 • Ограда. Једна од најбољих опција је да причврстите жице на врх лајсне. Али да би их сакрили од очију, потребно је направити дрвене гредице, које су у облику ограде, а затим их причврстити на двострану траку. Ова метода је погодна за ходник или спаваћу собу за дијете. За већу оригиналност, сваки елемент "ограде" може бити украшен различитим бојама.
 • Стаза за кола. Ова опција је најинтензивнија, јер је потребно вријеме за њено провођење. За израду пута се користи картон, из којег се изрезује потребан предмет. Тада је папир уређен у одговарајућој боји према унутрашњости.
 • Други начини. ОсимГоре наведене опције, жице се могу чистити испод врата, за собне биљке, под тепих или за намештај.

Имајте на уму да план за маскирање ожичења треба унапред боље развити, а затим га јасно придржавати.

Многе креативне опције за маскирање жица приказане су у овом видеу:

Скривање каблова од рачунара

Упркос популарности и доступности бежичних технологија, многи уређаји и даље морају бити повезани преко жица. Један од њих је компјутер, након чега читава мрежа каблова сакупља системску јединицу са монитором који напаја мрежу, штампач и друге уређаје.

Како уклонити све каблове испод ваших ногу, а да не разбијете цјелокупни дизајн просторије. Неколико опција:

 • Сакријте жице и продужни кабел у посебној кутији. Да применимо довољно замишљено да нађемо кутију одговарајуће величине, направимо неколико рупа у њој, и онда прикријемо сву комутацију у њој. На пример, дозвољена је употреба Плуг Хуб кутије специјалне пластике. Његова особина се састоји у одсуству дна и на врху отвора. Таква "кутија" може бити причвршћена на под или на зид.
 • Фиксирање каблова испод радне површине. Најједноставније опције укључују преклапање маскирања испод стола, што ће захтијевати везива и кратке вијке. Уверите се да је дужина последње 20-30% краћа од дебљине горњег дела стола. Прво, за столом се причвршћује продужни кабел, након чега се проводе жицеодлазак на стезање и стезање помоћу везива фиксираних вијцима. Постоје и друге опције - причвршћивање каблова за напајање уз помоћ кламерице (користе се специјалне обујмице) или уобичајених вијака. У овом другом случају, жице се увлаче у заједничку стезаљку и фиксирају на ногу стола. Део уклапања, који иде од постоља, може бити затворен пластиком, покупљен под бојом подне облоге. Подножје филтера треба сакрити испод стола, причврстити га на широку чичак (посљедњи је причвршћен вијцима). Да би се искључио телифинг жица, разводна табла је затворена у мале кабловске канале, које се фиксирају помоћу изолационе траке или једноставног фластера.
 • Креативни приступ. Као што је горе речено, кабл не мора да буде скривен негде. Једна од опција је да се причврсти на зид помоћу штипаљки са накнадним "причвршћивањем" реза птица из часописа. Ако постоје слободна средства, ружне пуњаче треба замијенити производима на оригиналнији начин.

Фиксирање жица испод стола помоћу везива је приказано на овом видеу:

и друга опција:

Корисни савети за помоћ

Правилно скривене жице - шанса да се побољша дизајн ентеријера, елиминише ризик од електричног удара од стране деце и кућних љубимаца, и да се ослободе "мреже" испод стопала. Међутим, поред већ разматраних тајни, потребно је узети у обзир низ препорука:

 • Неопходни каблови су важни за правилно одржавање. Да бисте то урадили, сви прелазак са префикса, телефона,компјутер и друга опрема је у посебној кутији. Да би се избегла забуна у будућности, потписивање сваког кабла је потписано. Да бисте избегли ожичење, треба користити вијке.
 • Ако вам је потребна жица редовно, можете је закључати по ободу стола са дна радне плоче. Са таквим прикључком, кабл се може лако подићи у било ком тренутку и прикључити на уређај.
 • У процесу маскирања, важно је означити сваки кабл са једне и друге стране. Ова предрасуда избегава конфузију у будућности, када је сврха сваког од комутационих елемената већ заборављена.
 • У грађевинским радњама представљен је широк спектар специјалних кутија, изведених у различитим стиловима и способних да испуне задатак. Лако се могу сакрити жице и не бринути о дизајну ентеријера.
 • Када се користи плетеница од тканине, важно је да се уверите да се не савија. У супротном, ризик од паљења се повећава, а изглед таквог производа оставља пуно жељеног.
 • Кабл за напајање је што је могуће краћи. У овом случају, ризик од повреде од шока се смањује, а процес маскирања је поједностављен. Ако мала деца живе у стану (кући), вреди се сетити опасности коју носе каблови. Зато скривање жица пожељно одмах након инсталације опреме.
 • Каблови који обављају различите функције морају бити одвојени. Да, жице за напајање рачунара, штампача, музичког центра и другихУређаји се прикључују одвојено од каблова за напајање који примају напон. Због таквог предвиђања, могуће је минимизирати буку која узрокује буку и сметње.

резултати

Доношење унутрашњости куће и осигурање ваших фаворита маскирањем жица је лако, јер постоји много учинковитих начина да се то уради. Главна ствар - да се одлучите на одговарајућу опцију, добро размислите о схеми пребацивања јастучића, купите потребне материјале и слиједите савјете наведене у чланку.