Како сакрити Озхиномалин за зиму

Озхиномалина је вриједна култура бобичастог воћа, продуктивнија и крупнија од малине, те је, према томе, интерес вртова за њега све већи. Као хибрид малине и купине, у зависности од сорте, или је фекална или са јаким бодљама.

Озниномалинске сорте

Таибери. Ране коке су веома продуктивне. Велике брезе са бачвама од врсте пуца, засађене малим меканим бодљама. Укусне мирисне бобице досежу дужину од 4 цм, а како сазревају, мијењају боју из црвене у црвенкасто љубичасту.

Боисенберриес. Америчке сорте са назубљеним изданцима су две врсте - са бодљама и без њих. Просјечна величина плодова - 5 цм, тежина 10 г. Зреле бобице постају трешње-смеђе боје. Имају изражену арому купине, пријатног слатког укуса са мало киселости.

Логанберри. Биљке ове сорте имају плоче, мршави изданци средње дужине. Дуговјечне бобице црвено-љубичасте боје са киселкасто-слатким окусом дозријевају неједнако. Отпорност на мраз омогућава раст Логанберрија у средњој зони Русије.

Тексас. Сматра се да је сорту произвела Мицхурин селекцијом садница Логанберри. Витки трновити изданци у дужини могу достићи 5 м. Велике издужене бобице током зрења постају тамно-малине боје. Зимска отпорност и принос сорте су добри. Међу недостацима су и дуги шиљци на изданцима и лоше одвајање педунка.

Обрезивање Озхиномалина у јесен

Шта је јесенско обрезивање бобица? Двогодишњи изданци који више неће производити плодове биће уклоњени, а нови изданци, такође, згуснути плантаже. У првом случају, стабљике су лишене корена. Ако то не радите за зиму - долазе штеточине и инсекти.

Млади Озхиномалин, тачније врхови годишњих изданака, посипајте у јесен. То ће повећати ширину грма, а не раст. Колико је потребно за штипање бобице? Избоји постављени вертикално, штипање на висини од 1,8 до 2 м, истезање - 3 м.

Једном када исечете биљку за зиму, потребно је сакупити све непотребне стабљике, смеће и спалити их помоћу вилице или лопате. Време је да се земљиште размножи под тресетном тресету, што неће дозволити да влага испари.

Брига за Озхиномалин у јесен

Опћенито, Озхиномалина је хладно отпорна биљка, али то не значи да не захтијевају додатне процедуре које ће помоћи јачању његове отпорности на зиму. Пре одласка у зимском периоду, изданци тапета се уклањају, слажу заједно и прекривају органским. У таписерији је потребно растегнути најмање 5 редова жице (линију за риболов). Доњи изданци су везани за доње редове, горњи велики изданци су фиксирани на горњим редовима жице. Пуњење биљке на стубове се не препоручује. Бобице су мале, а сама биљка расте у различитим правцима. Без везивања Озхиномалина за годину или две неконтролисано брзо поплави читаву парцелу. Ако живите у подручју у којем зими пада снијег, оборина је обилна, онда се такво склониште не може обављати органском твари,снежни покривач и мамци ће заменити склониште и загрејати биљку.

Храњење. Сорте озхиномалина захтевају азот. Могуће је користити као инфузије коприве, разређеног стајњака. Ако нема таквих компонената, онда можете нахранити карбамид.

Супермаркет материјал за зимско склониште Озхиномалина

Слама, суви листови, пиљевина. Ови, чини се, најпопуларнији малч у случају Озхиномалина - није најбоља опција. Лишће и слама - ово је савршен дом за мишеве, зашто се не бисте озлиједили? Наравно, можете користити мешавину креолина и сунцокретовог уља (пола литре уља - 50 г цреолине) да бисте заштитили купину зими од глодара. Тирса је такође боље не узимати - брзо упијају влагу, претварајући се у ледену брошу са купинастим шлагом унутра.

Фалцон пав. Традиционални материјал за покривање. Дисање и ефективно. Пресовани у земљу пуцају озхиномалин равномерно прекривени са свих страна дебљем слоју. Са врха за поузданост можете бацити траку од неткане или полиетиленске фолије. Метода је погодна за мале површине слијетања.

Кукурузни листови. Крути листови и изданци кукуруза могу послужити као поуздана заштита од прехладе, а није их ни потребно покривати филмом, што је најважније, да је слој довољно густ. Припремају овај материјал за време жетве кукуруза, најприкладнији су за сипање, који су посипали и сушили на природан начин. Изабрани су само они који немају знакове труљења и болести.

Филм. Када покрива Озхиномалинфилм треба да буде положен слој малча између материјала и биљке. То ће вам помоћи да замрзнете гране филма. Треба напоменути да филм не треба да се користи у јужним регионима. То може довести до прекомјерне влаге испод склоништа. Овај материјал се користи само у условима мраза током зиме.

Неткано. Јефтинији ласери или спунбони. Упркос наводној несигурности, жбуње прекривено њима добро зимује и на температурама од -35 ° Ц.

Када и како покрити Озхиномалин зими

Да би се избегло подвораванииа винове лозе због повратка топлих дана, треба да буде покривена непосредно пре стварних мраза, када температура падне испод нуле. У различитим регионима, то се не дешава у једном дану. Али у просеку, требало би да се усредсредите на крај октобра - почетком новембра, када су постављене стабилне ниске температуре.

Али треба планирати рад у башти тако да сњежни покривач још није успостављен, јер је боље омотати винову лозу Озхиномалин на покривач, након чега ће полица попунити слој снијега и до прољећа купине неће се бојати мраза.

  1. Дакле, након што је уклонио штап из носача, он је положен на тло или тик испод његовог нивоа, пошто је за то ископао плитак ров.
  2. Са врха бича, они заспу са земљом или хумусом, али не свежи, већ се преклапају.
  3. Површина винове лозе је прекривена нетканим материјалом.
  4. Испод контуре поклопца треба притиснути цијеви или цигле, тако да не одузима вјетар. Уместо земље можетекористите ревер или картон.
  5. Вишеслојно склониште гарантује купини добро зимовање. Након пада снијега и покривања изградње гране и спанбанда, нећете моћи преживјети озхиномалинску садњу до прољећа.
  6. Али ако се у изградњи склоништа користи полиетилен, морате бити спремни већ у првим топлим данима марта, када он почиње да вришти сунце. Да биљке не би дошле испод филма, уклањају је, остављајући само крило и неткани материјал док снијег у потпуности не нестане.