Лунар Календар за Фебруар 2018 Флористс

Календар цвећара, састављен према фазама Месеца, је опис сваког месеца у години у смислу развоја и раста биљака и колико далеко доприносе сателитске фазе. Он одражава не само "понашање" сателита, већ и знакове зодијака, који такођер утјечу на цвијеће и тло, идентифицирају повољне дане за сваку врсту посла, било да се ради о садњи, њези, заштити од штеточина, жетви.

Сви цвећари се могу условно поделити у 2 групе: баштованске и хортикултурне вртларе који раде са биљкама на отвореном тлу. Месечни календар за цветну башту у фебруару 2018. године могу у потпуности да користе вртлари, јер је утицај сателита и знакова зодијака на биљке исти. Ово је посебно корисно за оне који раде са "кућним" и вртним биљкама. Мале разлике могу бити повезане са више стакленичких услова у растућим собним биљкама.

Мјесечни календар за Фебруари 2018 оф тхе фловер гарденер

У последњем месецу, зимски дани су дужи, тако да многи вртлари почињу садити и дистрибуирати корење. Треба напоменути да је у фебруару 2017. помрачење Месеца и Сунца.

Пазите на календар тако да семе не посејете узалуд. Плодни дани за цвеће од 1 до 10, од ​​26 до 28

Зли дани за цвеће од 12 до 25

Не може посадити 11, 26

Имајте на уму да је цветање семена боље да се засади од 26. фебруара до 29, коврчава од 26 до 28, лук од 8 до 12.

Како Месец утиче на раст биљака

Човечанство је дуго уочило утицајсателит Земље на процесима који се одвијају на Земљи. Штавише, чак је и научила да из њих извлачи корист: постојале су хидроелектране плиме и осеке, које су тренутно распрострањене, углавном у подручјима окруженим великим количинама воде. Можда сада ово није најпопуларнија врста алтернативног извора енергије, међутим, можемо рећи да је то будућност.
Ротација ноћног светла око наше планете директно утиче на биоритме свих живих бића, било да је у питању човек или биљка. Истраживачи су одавно установили да клијање биљака у потпуности зависи од лунарног циклуса. На основу резултата, креирани су лунарни календари за различита подручја активности.

Лунарни циклус се састоји од следећих фаза:

  1. Мјесец је прва фаза, која се састоји од три дана: дан прије, дан и дан послије. Сматра се одличним тренутком за покретање нечег новог. По правилу, током овог периода, сакупљање лековитог биља, као и обрезивање пацијената и суво лишће.
  2. Прва четвртина - неки се називају њеним "младим мјесецом". У овом периоду препоручује се обрада земље, исхрана биљака, пресађивање и жетва биљака. Вјерује се да ће због тога постројење брже добити снагу и бити здравије.
  3. Прва четвртина - у овом периоду се посматра најинтензивнији раст биљака и цвећа.
  4. Пун месец - као и младић, траје три дана: дан пре, дан пуног месеца и дан после. У овом тренутку, требало би да се бавите сакупљањем семена, уклањањем лежајева и уништавањемкоров Строго забрањено обрезивање и инокулисање биљака.
  5. Последња четвртина - током ове фазе, сателит почиње да се креће ка потпуном нестанку. Ових дана се препоручује да садите и садите биљке корена и легуминоза, жетву, жетву поврћа и суво воће и печурке.

Трансплантација биљака и цвећа

Пријевоз зими није могућ ни на који начин. Боље је то радити током љета, током раста нових изданака.

Прије пресађивања потребно је уклонити све пупољке цвјетања како би се избјегло таложење сјемена.

Такође је неопходно одрезати суве гране и очистити биљку од сувог лишћа. Присуство на деблу младих бубрега значи добро здравствено стање биљке.

Након уклањања биљке из лонца, ризом се мора протрести са бивше земље. Учините то пажљиво, без оштећења корена. Алтернативни начин - можете уронити корење у насељену воду.

Ако је некадашња земља чврста, мора се резати, не више од 2 цм, ау потоњем ради малих отвора, што ће омогућити брзу клијавост корена. Није неопходно да се корени изолују независно, како би се избегло оштећење, боље је држати у води неко време пре садње.
Тада можете поставити нови супстрат.

Месечна прогноза карактера елемената

Елементарни знаци зодијака су:

  • пожар;
  • вода;
  • земља;
  • Ваздух.

Када организујете своје време, потребно је имати на уму опште препоруке о томеодређени временски период.

Дакле, за знак "кретања" (Стрелца) елемента Ватре у јануару се препоручује да се одржи његова енергија и жар, посебно у првој половини календарског месеца. Међутим, Овану и Леву је дозвољено да показују амбиције и активности без икаквих ограничења.

За елемент воде се пројектују мир и спокој. Ракови, Шкорпиони и Рибе "угрожавају" стабилност и предвидљивост, што је често боље него лоше.

Знакови Земље (Бик, Јарац, Дјевица) могу рачунати на страст, романтику и финансијске приходе. У овом импулсивном Таурусу потребно је мало обуздати жар, а духовити Виргини - бити попустљивији за вољене људе.

За елементе ваздуха (Акуариус, Либра, Твинс) обећава подршку плановима рада, добром здрављу. Неопходно је уздржати се од тренутних одлука и слиједити унапријед планиране кораке.

Лунарни календар за фебруар је пун оптимизма. Генерално, 2018. не предвиђа природне аномалије или катаклизме. Фокусирајући се на знакове које је поднео Месец, можете и не научите да заобиђете било какве потенцијалне проблеме, уживајући у виталној енергији универзума.

Народни знаци жестоке

1. фебруар - Дан Макарјева. Какво ће то бити време?

6 феврала - Ксениа Мидгут. Какво је данас време, то ће бити пролеће. Ако је јасно, извор ће бити црвен.

10. фебруар - Дан Ефраима. Вјетровито време најављује мокру годину.
14. фебруар: ако је небо ноћу звезда - то је до касно пролеће.

15. фебруар - рођење: зимаса пролећа и лета упознао. Ако погледате у сунце, први састанак је одржан у пролеће зиме, а не пееп - очекују више хладно. Јутро снег - до бербе раних усева, у подне - значи, у вечерњим сатима - касније.

19. фебруар - Вакула теле. Клаузуле које дан обећање бурна пролећног, суво и топло лето.

21. фебруар - ЗахарииСерповидетс. Је хладнији прошле недеље фебруара, топлији у марту.

24. фебруар - Бласиус. Бласиус изливања нафте на путу - зими за чишћење стопала. Лонг леденице крајем фебруара - на дуже извора.