Суви зид у кади - карактеристике употребе

Обично се купка изнутра третира са дрветом. За пару се ради о традиционалном материјалу, који нема алтернативу. Није јасно из поштанског жига - многи бирају плочице, које не морају бити фиксиране ни на камену, већ на равну површину. Стога је релевантно питање "да ли је могуће користити сухозид у кади".

Примена сувог зида у третману купки

Једино мјесто гдје се користи сухозид је чак теоријски бесмислено - пара. Ако купка није дрвена, а од цигле, пјенастог бетона или монтирана према техници оквира, зидови и стропови парне купатила су обавезно прекривени дрветом.

У дворишту, простору за одмор и пошти ГКЛ се може користити као материјал за изравнавање за раван зидова за облагање плочицама, плочицама од природног или умјетног камена. Без обзира на то који материјал је коришћен приликом конструкције купатила. Једино питање је избор жељеног типа сухозида и исправне инсталационе технологије.

Која врста ГЦЛ се може користити

ОГЛЕДАЛО, ако није дио парне купељи, у радним увјетима и влажности је слично купаоници у обичном стану. А ту је и најнеповољнија област - то је ограда у уграђеној туш кабини.

У овом случају, може се користити само модификација сувог зида отпорног на влагу. Али то није довољно. Чак и плочице на сухозиду у смолној купки и полагање шавова са водоотпорним затрикама штите материјал само од директног контакта са водом. Још увек постоји ефекат водене пареса стране собе. И премда је ГКЛВ због хидрофобних адитива дизајниран за високу влажност, прије полагања плочица у комину мора се обрадити цементном хидроизолацијом. А за зидање користите љепило од водоотпорног цријепа.

Голуб се може поредити са ходником, а дневна соба - из дневне собе. Ако регион има нормалну климу, подручје "сухо" и кадица не стоји на обали резервоара, онда режим влажности ових просторија омогућава употребу чак и обичног сухозида. Али поузданије је одабрати ГЦЛ отпоран на влагу.

Постоји још једно место где се може користити сухозид, али већ у ватроотпорним (ГКЛП) или отпорним на влагу (ГКЛВО). Ако је дрвена облога близу пећи, онда је један од могућих начина да се дрвена површина спријечи од загревања и паљења заштитни омотач са облогама отпорним на ватру. И сама плочица не делује као топлинска изолација. Да би се спречило прегревање дрвета, облога је направљена у облику трослојне конструкције са вентилисаним отвором. И то изгледа овако: зид, јаз, носива раван ватроотпорног материјала, ватроотпорни цријеп. Материјал носиве плоче може бити отпоран на ватру.

О причвршћивању сухозида на дрвене зидове

У купатилу од блокова од цигле или пјенастог бетона ГКЛВ ће се традиционално причврстити. На решетки од стропног профила при облагању зидова или оквира стоичких профила при распоређивању преграда и туш кабина.

У дрвеном купатилу распоред решетке и плаштаМатеријали од лима под облагањем плочица имају своју властиту технологију. Трупци или трупци су дуго суви, посебно када се дрво користи за природну влагу. Стога, купка даје скупљање и круто фиксирање на зидове решетке за ГКЛ не може бити.

Профил куке треба да има "плутајући" зидни носач, који обезбеђује компензацију за промену геометрије зидова без угрожавања стабилности носеће конструкције за суви зид.

Постоје различити начини постављања независног оквира у дрвеној кући или купатилу до монтажног фалсхтена. Али једноставне опције су:

  • Примена специјалног клизног причвршћивања облоге
  • Употреба додатне дрвене калдрме са "плутајућим" хоризонталним шипкама, на које су метални профили чврсто причвршћени

Употреба алтернативног прибора

\ т

Сам причврсни елемент је галванизовани угао, који има дугу уздужну жлијебу на једној страни, а на другој низ округлих рупа. Ово је свестрани чвор погодан за монтажу решетке од дрвених греда или стоичких профила.

На дрвени зид причврстите страну угла дугим жлебом. Вијак је уметнут заједно са металном подлошком и закретан "без напора" тако да се може помицати у жлијебу док се зид скупља.

Причвршћивање профила може се извести директно на дрвени зид ако има равну површину која је изложена окомито. На пример, када је сауна из греде или зида прекривена даском.

До зидова трупаца, вертикални носачи су равниНије увек могуће консолидовати се. Због тога се ради о додатној вертикалној зидној облози са шипком од 600 мм, чија површина на палуби се обрађује на више мјеста на начин да се обезбиједи ниво у цијелој равнини.

Инсталација почиње са екстремним шипкама, усмјеравајући их у једној равнини. Затим поставите међустанице. И они су монтирани на стабилне металне профиле на клизном причвршћивању.

Решетка са плутајућом хоризонталном шипком

Ако су зидови направљени од трупаца, прво монтирајте и вертикалне шипке како бисте обезбедили ниво.

Затим монтирајте хоризонталне плутајуће шипке од дрвеног калдрме. Да би се то урадило, они праве пресек кроз овалне отворе који омогућавају спајање. Вијци се убацују у рупе помоћу металних плоча са уздужном рупом и извлаче их без прекомерне силе, тако да се главе метала могу померати вертикално.

Распоред хоризонталних шипки се такође изводи у кораку од 600 мм. А ако је раван плашта дугачак, онда, након фиксирања сваке шипке, она се реже између регала на два или три места како би се обезбедио већи степен слободе клизања овог дела траке.

Водилице су причвршћене на доњу и горњу хоризонталну шипку, а између њих - у стабилном профилу.

Ако се купатило не загрева

Гипс се не боји ниских температура. Компанија Кнауф у опису ГКЛ наводи једино ограничење на нижу температуру - минус 10 ° Ц. Али то се односи на процес монтаже грађевинских плоча.

Ако постоје сумње,онда можете користити фасадни сухозид од фирме Кнауф. Његова разлика од отпорности на влагу само код обраде картона са једне стране посебне полимерне импрегнације (на полеђини - обичан, не хлапљив картон).

Сумње у могућност употребе ГЦЛ отпорног на влагу у третману купки (осим за парну собу) су неутемељене. Посебно је дизајниран за радне услове влажних и влажних просторија. Додатна хидроизолација подручја са директним контактом воде омогућава да се она користи за распоред туш кабина у вилама.