Карактеристике ЛЕД СМД 2835

ЛЕД СМД 2835 је један од најбољих научника у области чврстих извора светлости за површинску монтажу. Од својих претходника карактеришу високе перформансе и једноставнији начин инсталације.

Карактеристике

Данас се СМД 2835 може позиционирати као планарна ЛЕД, чије је тело скривено у најбољем квалитету, преузето из претходних модификација:

  1. Ширина и дужина ЛЕД-а потпуно се подударају са величином СМД 3528. То поједностављује произвођаче ЛЕД трака задатка постављања производне опреме. У овом случају, висина елемента се смањује на 0,8 мм, што смањује трошкове његове производње и проширује подручје његове употребе.
  2. У погледу електричних и оптичких параметара, СМД ЛЕД 2835 је у великој мери у складу са 0.5В СМД ЛЕД 5730. С обзиром да је СМД 2835 мањи од 1,7 пута, он има исти излаз светла као и СМД 5730, што значи да је боље прилагођен дизајну ЛЕД светала високих перформанси.
  3. Облик фактора углавном подсећа на један напреднији ЛЕД СМД 3014. Површина која емитује има правоугаони облик и потпуно је прекривена фосфором. Кућиште је направљено од споја отпорног на топлоту беле боје са малим резом у једном углу, што указује на катоду. За разлику од СМД 5630 и СМД 5730, функција топлоскупљајуће подлоге врши се анодом и катодом. Сада су њихови закључци постављени не само са краја, већ и на дно случаја. Ова карактеристика дизајна може се занемарити приликом компајлирања ЛЕДсветиљке сопственим рукама.

Кратак опис и примена

ЛЕД чип је погодан за конструкцију лампе широког профила: лампе на тракама, рефлектори, уличне светиљке. ЛЕД СМД 2835 заслужено је замијенио мање живописне моделе с индексом 3528 и 5050. Изузетак је РГБ СМД 5050, који још увијек није алтернатива у једном случају. Треба напоменути да се ЛЕД СМД 2835 може слободно купити у стандардној палети боја, ау додатној (љубичаста, тиркизна, наранџаста). Визуелно осетите дубину боје и осветљеност се може постићи коришћењем ЛЕД траке у боји на овим чиповима.

Спецификације

Електрични и оптички параметри, погледајмо примјер СМД 2835 свјетлосне диоде, сјаја бијеле боје с температуром боје од 5500 ° К. Овисно о саставу луминофора, бијели СМД 2835 се производи у топлом, неутралном и хладном бијелом свијету с брзином пријеноса боје од најмање 75%. Максимална дозвољена једносмерна струја је 180 мА, импулс - 400 мА са ширином импулса до 10% периода. Истовремено, ширење директног напона може достићи 2,9-3,3В. Емитовани светлосни ток достиже 50 лм са 120 ° дисперзионим углом. Када ради на номиналној струји, ЛЕД СМД 2835 распршује око 0,5 вати снаге и захтева додатно хлађење. Опсег радне температуре ЛЕД-а је од -40 до +65 ° Ц.Све горе наведене карактеристике односе се на употребу ЛЕД-а са индексом 2835 на собној температури Та = 25 ° Ц. Међутим, у стварности, чип ради у много мање удобном стању.услови. Уклањање топлоте спречава заштитни слој силикона, дифузор лампе, а температура у просторији је понекад виша од 25 ° Ц. Колико је критично видети графиконе испод.Први графикон показује да се номинална струја од 180 мА може давати на ЛЕД само при Та = 0 ... 30 ° Ц. Како температура расте, радна струја се мора спустити тако да се не прегреје кристал. Већ на 80 степени струја би требала бити ограничена на 50 мА, као и мало познати кинески произвођачи ЛЕД производа. Без бриге о ефикасном хлађењу, они намерно подцењују радну струју.

Други график доказује зависност светлосног флукса од температуре околине са стопостотним повратком у тачки Та = 25 ° Ц.

Још јаче директна струја утиче на светлосни ток. Графикон показује да је 100% излаз светлости могућ само на 180 мА. А ово захтева савршену дисипацију топлоте. Ако узмемо у обзир, на пример, слабе кинеске ЛЕД лампе, где је стварна струја на једном чипу око 50 мА, тада релативни светлосни ток неће бити већи од 25% од номиналне вредности.

Поред тога, излаз светлости се полако смањује током рада ЛЕД диода и након 3000 сати ће бити око 95% од првобитног стања. То је јасно приказано на следећем дијаграму.Смањење светлосног излаза и радне струје није показатељ кривотворења, ови параметри карактеришу стварне услове рада ЛЕД-а у СМД 2835 чипу.