Како садити и узгајати тулипан

Диван секс нашег човечанства је крајње равнодушан према бојама. Укуси су веома разноврсни. Неки воле нешто једноставније, друго, напротив, нешто је префињено. Али постоји један цвет који ће освојити срце сваке жене - тулипана. Тулип је зељаста биљка која припада Одјелу за цвијеће. Из европских језика, реч "тулипан" је првобитно значила тканину из које је израђен наглавак. Касније, сам глава, која изгледа веома слично нашем цвету.

Може се рећи да тулипани воле не само жене, већ и познате мушке личности, као што су филозоф Волтер, писац Ханс Кристијан Андерсон, па чак и цар Петар И, који је потпуно волио ову дивну биљку.

Занимљиво је знати да сваки тулип има своје посебно сакрално значење, јер се у многим дјелима чини као симбол цвијета. На првом месту, то је симбол љубави, нежности, дивљења. Али на исти начин свака боја пупољка има своје посебно значење. На пример, бела је боја нежности и чистоће, жута - боја радости и среће, ружичаста - боја љубави. И тако можете рачунати на бесконачност.

Замислите шта ће ентузијасти осећати пролазници, замотани у шалове и шешире, замрзнути, у очекивању пролећа, у вашој кући ће видети такве топле зелене стабљике и тако сјајне пупољке различитих нијанси.

Како одабрати врсту тулипана погодног за узгој

Да би ваша дјеца била задовољна својом љепотом морају се поштоватиПостоји прилично велик број правила за слетање, али поред тога, потребно је посветити одговарајућу пажњу током читавог вегетацијског периода. Дакле, узгој тулипана је прилично компликована ствар.

Ако сте с нама - онда идите напријед!

Да би слетели наше светле, мирисне лепоте, требаће нам:

- контејнери за цвеће;

- подлога;

- повољно мјесто и потребно вријеме за садњу;

Приликом избора врсте цвећа морају се узети у обзир неке чињенице:

- дати предност ниским цветовима;

- неосетљивост на услове узгоја биљке;

- могућност преношења тулипана на мање поремећаје у њези;

Ако су луковице постројења спремне за дестилацију (а то је у случају куповине материјала), оне се селектирају и обрађују - одмах настављамо са садњом. И у том случају, ако планирамо да свој материјал припремимо сопственим рукама, треба да обезбедимо добру негу: храну, траву, воду.

Дакле, ископали смо луковице, а сада бирамо највеће од њих и шаљемо их да се осуше. Постоји одређени температурни режим, са којим је увек потребно следити: прва недеља + 34 Ц, следећа два месеца + 23 Ц, а последњи месец +17 Ц. Садни материјал сам треба поставити на хладно место. То захтева кутију или врећицу од газе, коју стављамо у подрум (можете у одељку за поврће фрижидера), наравно са материјалом изнутра.

Садња тулипана код куће

Постројења имају услове који су близу природних боја. Више интересаони обраћају пажњу на хлађење луковица, јер након зимске сезоне формирају изданке и цвјетне стабљике. Али предности су у томе што ћемо у сваком тренутку моћи да уживамо у изгледу и мирису овог прелепог цвета.

Дакле, време је да се позабавимокако да узгајамо тулипан код куће:

- искрцавање крајем септембра;

- дубина посуде треба да буде најмање 15 центиметара;

- помијешати супстрат (1 дио), посуду (1 дио) и хумус (1 дио), затим додати дрвени пепео или купити готов материјал;

- пре садње ћемо прегледати сијалице на присуство болести, а затим 30 минута у раствору мангана;

- у посуду стављамо дренажу и пунимо је подлогом тако да до ивице остане интервал три пута већи од величине саме сијалице;

- од врха "мјешавине", луковице се испуштају с дном према доље, размак између њих је 1 центиметар;

- напуните сијалице супстратом;

- заливање и преношење у замрачење просторије са влагом од најмање 80%, и температуром од +9 Ц.

Постижемо цветање и настављамо га

После неког времена, видећемо да су луковице пустиле клице. Када им је дужина око 7 центиметара, морамо их премјестити у топлу собу и почети усађивати на сунцу, затварајући папир у првим данима. Температура би такође требало да постане непримећена. У року од три дана до +18 Ц.

Ако одлучите да се бавите узгојем тулипана зими, ондатреба им обезбедити додатно осветљење у трајању од 10 сати. У циљу повећања цветања потребно је у мраку подићи капацитет на балкону, а током дана прскати листове топлом водом.

Друга могућност за наставак цветања

С појавом "обојених глава" потисните лонац ближе хладноћи (можете ићи до прозора). Температура се смањује, а наш цвијет задовољава наше око својом љепотом много више.

Значајне суптилности:

- биљку треба заштитити од пропуха и јаког сунчевог зрачења;

- Одвојите капацитивност од батерије централног гријања;

- пустити воду само током воде;

- сечени тулипани требају бити на самој површини тла, рано ујутро прије залијевања;

Могуће је поновити узгој, јер је лук снажно претјеран и није погодан за исту сврху, али се може посадити на кревету, а након годину дана опет ће вас задовољити, али већ на гредици.

Сада знамо како да се задовољимо својим омиљеним цвећем, чак иу најхладнијој сезони.

Видео: