Уметак за затезне стропове: 8 посебности избора по раскрсници

Умеци за затезне плафоне не само да маскирају празнину, већ и дају унутрашњост ентеријеру. Побољшани материјали имају различите облике и декор. Међутим, систем затезног плафона има једну карактеристику - након инсталације постоји мали размак између багета (зид) и стропне основе, такозвани технолошки жлијеб, који се појављује као резултат причвршћивања филма не на сам зид, већ на профил.

Украсни уметак: карактеристике при избору материјала

Уметак, који се још назива камуфлажна трака, шкрипац, пунило, ствара мекани прелаз између стропа и зида. То је профилиран профил са тешким делом.

Главне предности уметака су стубови:

 1. Сиеменс (ако је потребно, промените тапет или делимично раставите плафон, на пример, када је поплављен, могуће је уклонити утикач и затим га уметнути на место);
 2. Једноставан за уградњу (посебан део вам омогућава да лако поставите уметак);
 3. Разноврсне форме за нестандардне затезне стропове (у асортиману уметака постоје флексибилни профили који се монтирају на грубу површину).

Украсни уметак крије карактеристике конструкције напетости, складно ствара вишеслојне прелазе у затезном систему и маскира храпавост површине

У зависности од ширине, затварајући технички жлеб, уметак може преклапати размак, између багета и зида, у случају врло неравне површине.

Какоматеријал за овај профил се користи:

 • пластика;
 • гума;
 • Пена;
 • полиуретан;
 • Дрво.

У зависности од материјала који се користи, уметци имају своје карактеристике и намењени су за одређене услове. Слично томе, материјал утиче на начин на који је уметак уметнут.

Стретцх стропови са уметком: разне врсте

Да би се исправно покупили штапови за системе затезања, морате знати њихове сорте и основне разлике. Често, инсталација плафона захтева употребу неколико врста уметака, у зависности од ситуације и услова просторије.

Типови поклопца Т и Ф су намењени искључиво за једнаке површине

У зависности од пресека штапа, постоје:

 1. Т-облик;
 2. Ф-облик;
 3. П-облик (меки чепови);
 4. С-облик са сортом СЛ;
 5. Л-облик;
 6. Капиталк-клинасти облик са конструкцијама за затезање димњака.

Умеци као што су С погодни су за неравне зидове, као и велике украсе на зидовима у облику декоративне жбуке или винилних тапета са приливом.

Врсте уметака типа С су чепови са широком траком, која су означена као СЛ-облик.

Утикач врсте Л-зидни угао, симулира плафонску плочу. Меки уметак у облику слова Р користи се за конструкције постављене на харпун.

Пластични плафонски уметак: опсег

Понекад произвођачи затезних конструкција производе и прибор који је погодан за бетонбренд, укључујући и уметке. Али најчешће морате да се крећете сами и да изаберете прави штап за одређени профил.

Флексибилност встављања зависи од материала који се користи у његовој производњи

Приликом одабира уметка вриједи обратити пажњу:

 • за компатибилност пресека уметка са багетом, који су постављени дуж обода;
 • о флексибилности уметања, са заобљеним облицима површинских и слојевитих напонских система;
 • Густоћа причвршћивања утикача са профилом тако да нема празнина и спречава накупљање прашине;
 • Монтажа, која би се требала одвијати без љепила и бртвила;
 • Избор боје (уметак, који служи као плафонска плоча, може се одабрати под бојом стропа или засјенити строп на контрасту, може се комбинирати с бојом зида).

Ако постоје неједнакости на површини зида, онда ће их врло мекани уметак поновити, а теже украсти. Пластични чепови могу лако маскирати неправилности зида. Такви уметци се не могу деформисати при високој влажности и могу издржати високе - ниске температуре.

Затварач од полиуретана и гумени уметак за плафон

Полиуретански и гумени уметци називају се мекани чепови јер су пластични и флексибилнији од пластичних уметака. Таква маскирна трака се користи на заобљеним површинама и за вишеслојне системе затезања. Такве траке можете инсталирати помоћу посебне лопатице без оштрих ивица, како не бисте оштетили подлогу за затезање.

 1. Полиуретански уметак је издржљивији од гуме (гума је подложна влази и температурним разликама, што смањује њену еластичност и чини материјал крутијим);
 2. Животни век полиуретанског уметка је већи од гуме;
 3. Гумени уметци имају хетерогену композицију и присуство природних компоненти које чине материјал флексибилним, смањује животни век материјала;
 4. Корозија и абразивно трошење више подлежу гуменим уметцима.

Гумени филери на пазарот се состои од само две стандардни - бела и црна

.

Полиуретански уметци су најпопуларнији не само по својим радним карактеристикама, већ и широким избором боја.

Поред украсних уметака, можете користити и друге опције да бисте сакрили техничку празнину.

Украсна врпца је плетена, плетена или уплетена тканина која се користи за маскирање утора и украшавање унутрашњости. Постоји широк избор палете боја и текстура декоративних каблова за конструкције затегнутости. За уградњу таквог уметка, кабл се уредно уметне у отвор без употребе алата за резање.

Те опције вкључујејо:

 • Украсна врпца;
 • Плафонски вијенац.

Стропни вијенац такођер прикрива технички утор, али је фиксиран на зид без могућности демонтаже. Такав вијенац има додатну предност: приликом постављања вијенца неколико центиметара испод стропа у простору, којиКада се једном формира, можете монтирати осветљење по ободу просторије.

Како уметнути уметак у напонски плафон: правила инсталације

Монтажа огранка за конструкцију затезања може се обавити независно. Видео записи са упутствима и детаљним фотографијама детаљно описују овај процес.

Могуће је уметнути уметак у сам напонски плафон, без искуства у овом случају

Значениа инсталации:

 1. Придржавајте се дужине уметака, уредно поравнатих углова у спојевима;
 2. Инсталација почиње од углова просторије;
 3. Уметак са пресеком се убацује у зазор притиском и притискањем поклопца;
 4. Ако је потребно, размак се подмазује козметичким вазелином;
 5. Ради лакшег рада користи се специјална лопатица која нема акутни део.

За конструкције за затезање тканина, профили се користе са "пинсетс", који сами по себи маску празнину. Зидне и стропне игле се разликују по начину уградње.

Прегледни прегледи за тензионе стропове (видео)

Стропни уметци за конструкције за затезање су погодно постављени, ефикасно се носе са потребом да се сакрију празнине, као и да имају значајну предност кроз систем за монтажу који се може уклонити. А уз помоћ широког колор лима лако се покупити под било којим ентеријером.

Примери уметака за затезне плафоне (унутрашња фотографија)

)