Изаберите прибор за затезне плафоне

Одабир компоненти мора почети са избором профила.Већина људи преферира да инсталира напрезање плафон са својим рукама, јер је то једноставан процес. Пре почетка инсталације потребно је припремити потребне алате и материјале. Избор компоненти мора почети са избором профила, јер ће они директно зависити од чврстоће дизајна. Такође је потребно одабрати одговарајуће декоративне елементе, термалне прстенове и платно.

Спојни елементи за затезне плафоне у малопродаји

Без сумње, причвршћивачи су најповољнији за куповину у малопродаји. Постоје 3 начина монтаже: харпун, спајалица и клин. Такође можете користити бешавно причвршћивање.

Кадровски систем причвршћивања затезних плафона - јефтин начин причвршћивања

Најјача и најтрајнија је харпунска технологија. То подразумева уградњу металних кука које се носе са ПВЦ фолијом. Пре напињања тканине, ПВЦ панели се загревају.

Ако тражите јефтин начин причвршћивања, можете купити компоненте за инсталацију статичког система. Елементе овог система производе многи руски произвођачи.

Предности система за слагање су:

 1. Јефтинија градња.
 2. Једноставна инсталација.
 3. Мало растојање између тканине за затезање и главног плафона.

Технологија клинике се користи релативно ријетко. То укључује инсталирање металних профила по ободу просторије. Након тога се тканина загреје истегнути у специјалним клиновима. Беспрекоран систем за рационално куповање на мало само ако користите тканину. Овај систем подразумева инсталацију пластичног багета.

Којиот производител на стропови на напетето е боља

Стручњаци препоручују да европски произвођачи више воле. Они производе боље и трајније тканине. Најбољи европски произвођачи компоненти су Ектензо, Невмат, Цлипсо.

Европејски производителите предварителите на русските производители, като додатки за тензионни стропови

.

Ако сте почетник, преферирајте компоненте које производи француска фирма "Ектензо". Ова компанија производи системе за затезање на такав начин да се могу лако инсталирати са размаком од 3 мм од површине стропа.

Невмат је један од лидера на тржишту грађевинских материјала више од 20 година. Компанија производи висококвалитетне материјале у складу са европским стандардима.

 • Индекси високе чврстоће.
 • Трајност дизајна.
 • Способност одабира различитих схема боја платна.

Цлипсо је један од првих који је почео производити полиестерске тканине. Плочице се третирају специјалном полиуретанском импрегнацијом. Добар је заштитни материјал и даје платну прекрасан изглед. Цлипсо производи дизајне који се могу причврстити клипсом. Такав системПомаже да инсталација буде брза и квалитетна.

Укључено у сет напонског плафона за самосталну уградњу

За само-уградњу затезне тканине потребно је покупити профиле, причвршћиваче, платформе и термо-прстен. Као елементе потребно је користити типле и вијке.

Да би се избегло прегревање мреже, користите платформе и термопарове за постављање тачкастог извора светлости

Постоји пет типова профила:

 1. Зид. Он се причвршћује директно на површину зида. Када се користи зидни профил, плафон ће бити мањи за 5-6 центиметара.
 2. Плафон.Пожељно је користити их само ако није могуће користити зидне профиле.
 3. Универзално. Могу се причврстити и на зидове и на плафон.
 4. Дивисионал.Овај профил је причвршћен за плафон за везивање тканине.
 5. Угаона.Производи овог типа користе се ако је потребно повезати праволинијске профиле у кутним деловима просторије.

Платформе и термопарови се користе за постављање тачкастих извора светлости. Стручњаци препоручују коришћење универзалних платформи. Приликом избора термалног прстена, дати предност двоструко термоизолационим производима. Они ће помоћи да се избегне прегревање платна.

Шта је још потребно за уградњу затезних плафона

Различити декоративни елементи ће такође бити потребни за монтажу затезног плафона. Они су потребни за уклањање техничких недостатака. ОсимДекоративни елементи помажу да се створи идеалан напонски плафон. Други сет материјала за уградњу затезне плоче садржи посебан уметак.

Декоративни елементи ће украсити ваш ентеријер и затворити техничке празнине и недостатке стропа

Постоје 3 врсте:

 • Конектор.Користи се ако постоји потреба да се сакрију пукотине које се формирају између два платна. Прикључне плочице су причвршћене директно на жлеб спојних профила.
 • Зидни уметак.Користи се за уклањање техничких пукотина између зидова.
 • Умеће Т-облик.Ово су тајни остаци који се користе за маскирање пукотина.

Приликом уградње спуштеног плафона, неопходно је користити посебну плафонску лајсну. Треба га причврстити на зид помоћу лепка. По жељи, може се поставити ЛЕД позадинско осветљење између подлоге и тканине.

Такође, приликом уградње затезних плафона потребне су вам специјалне арматуре. Биће вам потребни харпуни, лукови, специјални уметци и багети.

Оптипласт компоненте за затезне плафоне: предности и карактеристике

Руска фирма Оптимпласт продаје све врсте пластичних производа. Релативно недавно, компанија је почела да производи све врсте прибора за уградњу затезних тканина.

Русски производители изработуваат висококвалитетни материали за монтажу на стропа

Ако тражитеИздржљиво и јефтино савијање цеви, дају предност производима које производи ОптимаЛаст. Пећи које је произвео овај произвођач имају високе коефицијенте чврстоће и могу се користити за ојачавање рупа у стропном филму у премосницама цијеви.

Такодје, овај руски произвођач производи високо квалитетне:

 1. Директне вјешалице.
 2. Универзалне платформе.
 3. Заштитни прстенови.
 4. Термални прстен.

Прибор за затезне плафоне фирме ПилотПро

Руска компанија ПилотПро такође производи висококвалитетне материјале за монтажу на строп. Компоненте које производи ова компанија су веома популарне, јер имају релативно ниску цену и висок квалитет.

За ниску цену материјала из "ПилотПро" добићете добар резултат

Ако желите купити квалитетне ПВЦ зидне оквире, преферирајте производе фирме ПилотПро. Такви багуети су направљени од материјала високе чврстоће.

ПилотПро такодје производи висок квалитет:

 • Систем за монтажу шарки.
 • Системи за монтирање харпуна.
 • Платформе испод лустера.
 • ЛЕД панели округле конфигурације.
 • Повезани прибор, као што су лепак и вијци типа "буг".

Багет на плафону (видео)

Као што видите, лако је покупити одговарајући материјал и опрему за монтажу затезног плафона. Ако имате ограничен буџет, изаберите производе руске компаније ПилотПро и Оптимпласт. Подаци о фирми се производекомпоненти, у складу са свим стандардима. Такође, пре уградње, изабрати арматуре, профиле, уређаје за осветљење, декоративне прстене, завртње и уметке.