Прибор за стаклена врата и преграде

Кориштење стаклених врата у унутрашњости омогућава освјежавање просторије, као и значајно ширење визуално. Међутим, ниједан систем врата неће моћи да ради без употребе специјалних причвршћивача. Због тога је прибор за стаклена врата важан дио дизајна, који захтијева посебну пажњу при одабиру.

Класификација производа

Елементи окова, као један од најважнијих делова у целој структури, обезбеђују правилан рад свих компоненти, као и трајност и лакоћу употребе. У случају стаклених врата, посебна контрола је потребна при избору свих механизама. Такве мере су неопходне, јер делови лошег квалитета могу озбиљно оштетити тканину.

Холистичка стаклена врата за врата већ дуго нису новина и често се постављају. Захваљујући својим својствима и карактеристикама, материјал се може користити као преклопна ролетна у готово свакој просторији и соби. Међутим, у производњи стаклених конструкција кориштене су посебне компоненте, које се могу подијелити у неколико група:

  • причвршћивање у облику петље;
  • Уређаји за закључавање;
  • Ручке за стаклена врата;
  • Прибор за прибор.

Детаљи о арматурама се донекле разликују када се користе у системима врата различитих принципа рада.

Елементи надстрешница

Врата руде имају неколико механизама завршне петље, којису опремљени уграђеним механизмом за затварање. Овакав систем може значајно повећати квалитет квалитета свих врата и њихових механизама. То се постиже спречавањем затварања врата и затварањем врата без учешћа особе.

Детаљи о вратима типа клатна

Царински систем са стакленим блоковима има прикључке за стаклена врата, омогућавајући да се платно отвара у оба смјера: и изнутра и извана. Ово је олакшано механизмима, аксијалним петљама или прикључцима. Принцип рада је посадити платно на оси доње и горње шарке, дуж које је осовина ротација. Да би се вратили у првобитни положај затвореног затварача одоздо, користи се специјални носач у облику петље са уграђеним механизмом за затварање.

Посебност система клатна је могућност постављања петљи не само на бочни крај врата, већ иу зону доњег или горњег угла. Такви производи су веома погодна опција за употребу у пословним просторима.

Прибор за клизне системе

Елементи прибора за стаклена врата и преграде са клизним отварањем практично се не разликују од механизама који се користе у стандардним конструкцијама израђеним од других материјала. Принцип рада је да се смањи кретање ваљкастих платна, која су усмјерена помоћу механизама ваљака. У овом случају, сами механизми, у већини случајева, постоје.

На неким системимамеханизми ваљка остају скривени када се помера платно у нишу лажног зида. Већина клизних система има спољашњу површину за отварање затварача. У овом случају, елементи спојних елемената у облику моторних механизама на котачима се скривају постављањем посебне декоративне облоге. На тај начин се обезбеђује не само естетско побољшање изгледа конструкције, већ и заштита од блокирања рада конструкције када се уливају у смеће и стране објекте. Такође, инсталација таквих система вам омогућава да одбијете употребу трауматских прагова.

ротациона врата

Производи ротационог типа са стакленим капцима често се користе у хотелским комплексима, пословним зградама, забавним и трговачким центрима. Употреба дизајна овог типа у стамбеним просторијама је ријетка појава.

Производи имају неколико врата међусобно повезаних на више мјеста: на врху, на дну и на средини. Ротација врата стаклених врата ротора се одвија искључиво око његове оси.

Прибор за комплексне системе

Стаклена врата са комплицираним принципом отварања опремљена су мноштвом петљи, као и покретним колицима. На основу потребе да се дизајн монтира на више места истовремено, користи се и уградња специјалне опреме за стаклена врата. Производи овог типа укључују специјалне механизме за намјештај.

Главна карактеристика таквих причвршћивача је њихово причвршћивање на површину врата, а некористећи рупу за њу. Тиме се осигурава интегритет стаклене траке, што знатно повећава отпорност на хабање.

елементи за причвршћивање

Одржавање стаклених врата у конструкцији је осигурано употребом различитих причвршћивача. Оне укључују:

  • Лооп механизми;
  • Поправите игле;
  • Вијци.

У детаљном испитивању, угаони зглобови причвршћују профил крила крила са профилним плочама, док притискањем различитих интермедијарних материјала обликују силиконски, гумени или гумени јастучићи. То осигурава поуздано стезање тканине. Такође, густина хватања се врши захваљујући стезању стакла у подручју лумена профила или делова који су истурени.

Поред петља који се уграђују компресијом, потребни су конвенционални производи који захтевају бушење мреже. Причвршћивање таквих елемената прибора за стаклена врата врши се помоћу вијака који пролазе кроз припремљене монтажне рупе.

Један од најоригиналнијих начина за постављање платна од стакла је уградња скривених петљи. У овом случају, производи се не одбијају од таванице или пода. Међутим, упис таквих уређаја у петље је веома условљен из више објективних разлога:

  • Елементи колона и пинова су уроњени у плафон и сексуалну раван. У овом случају, налазе се на једној аксијалној вертикали;
  • Погледајте крајеве колонадопуњена ротирајућим елементима - спојницама;
  • Врхови врхова имају избушене отворе - жљебове у којима се стаклена трака поставља стезањем.

Захваљујући таквој вертикалној компресији, увијање крпе је осигурано приликом отварања и затварања врата.

Главни произвођачи прибора за прибор за стаклена врата су компаније: ЦАСМА, ДОРМА и Премиер Сетс. У исто време, минимална цена за специјалне механизме петље почиње од 14,60 долара.

Браве за стаклена врата

Главна карактеристика механизама за закључавање, који су уграђени на површини стаклене траке, је употреба стезног принципа причвршћивања. Укратко, постоје двије врсте браве које се могу користити за постављање стакленог крила врата: централног и периферног.

Механизми који се односе на централни тип налазе се у средишту вањске зоне крила. У том случају, одговарајући део је причвршћен на другу покретну или непокретну врата. Системи за закључавање периферног типа налазе се у доњој крајњој зони крила врата. Одговарајући део у виду посебне ћелије постављен је у сексуални омотач или на плафон, директно на месту самог дворца. Главна предност производа периферног типа је њихова невидљивост.

Будући да је стакло прилично крхки материјал, употреба система брава је неприхватљива, јер је такав принцип монтаже практично немогућ и изузетно непоуздан. Поред тога, такви дизајни могу озбиљно да наруше изглед производа.

Најефикаснија употреба система за закључавање је видљива на стакленим вратима клизног типа. То је због високих особина отпорности на хабање стаклених блокова. Овај материјал, попут стакла, једноставно преузима оптерећење у компресију и истезање. У овом случају, детаљи прибора за стаклена врата у облику браве су представљени једноставнијим механизмима од комплета намењених за уградњу у стандардне блокове и од других материјала.

Најједноставнија блокада функционише по следећем принципу: окретањем кључа у запорном запорном делу, кука се причвршћује на системски део који је одговор. Квачило куке не дозвољава да се набори склапају и гурају. Најјефтинија опција за врата од стакла је производ по цијени од $ 8. Просечна минимална цена за буџетске моделе почиње од 12,80 долара.

Ручке за стаклена врата

Употреба утопљених квака за врата у производима од стакла није могућа. Према томе, у било којем од могућих система стаклених врата, допуштено је користити двије врсте ручки. Ту спадају ручице и ручице.

Кваке су веома масивни делови фитинга, што омогућава постављање механизма за браве или мале браве у њима. Употреба ручки се препоручује у јавним и пословним просторима. Овај опсег примене ће бити објашњен обезбеђивањем високог протока у стакленим вратима са сличним ручкама.

Минимални трошковипроизвода зависи од присуства функције закључавања у ручици. Тако да обичне ручке почињу по цени од $ 8.

Помоћне арматуре

Додаци за стаклена врата, који се односе на помоћне елементе, користе се за ефикасну заштиту профила од разних повреда. Производи ове врсте помажу да се спречи трошење платна и његово уништавање.

У процесу каљења стакла, процеси који промовишу јачање врата, фокусирајући се на обод производа, као и на њену предњу страну. Дакле, крајња страна је једна од најосјетљивијих и најосјетљивијих зона. Осим тога, стаклена врата не садрже пунила за изолацију топлоте.

Решење ових проблема је склапање производа са заптивном траком. Овај део дизајна не одговара само густини уградње врата. Средство за заптивање у процесу затварања платна апсорбује настале вибрационе процесе и тако штити од пуцања најугроженијих зона. Такође, због тога је осигурано уклањање скица и обезбеђивање топлотне изолације простора.

У случају уградње тешких, допуњених специјалним заштитним премазима стаклених врата, на мјестима његове интензивне употребе, монтиран је побољшани сустав затварача. У овом случају, принцип монтаже је кроз стезање стакла.