Землирика: пхото анд десцриптион хов то фигхт?

Врло мали сисар је дробилица. Фотографија и опис како се носити са штеточином са различитим методама - све ово ћете сазнати на доњим информацијама. Главна област активности ове мале активне животиње је копање вишеструких пролаза у градовима и сеоским подручјима.Друго име животиње - кормило (зуби су тамне нијансе) или бели зуб (бели зуби). То су представници две подфамилије породице кишних глиста, али у својој природи има око 300 сорти. Такође, због вањске сличности често се назива мишји трн, иако су они представници различитих јединица (глодара и инсеката).

опис резача

Црви у спољашњости помало личе на миша. И планине су сличне њој. Главна разлика од кртица је издужени нос и реп. У географским ширинама са умереним климатским условима, подељене су две врсте: патуљасто пуно зуба и сићушно кормило. У нашој земљи, представници друге врсте су се више навикли.

Посебне карактеристике и атрибути помирења:

  • у глодавцу издужену главу са покретним танким пробосом;
  • мало тело са кратким слојем тамно браон боје са сивим нијансама величине око 30-50 мм;
  • реп је нешто дужи и дебљи него код мишева;
  • баштенске дробилице су веома покретне и паметне, раде прилично брзо, под земљаним лабиринтима, ходају као кртице;
  • Генерално, звер живи у средњим географским ширинама. Брод-пас воли мочваре, гдје можете наћи кочију - то је колиба, град, врт, а понекад може продријети у сеоску кућу.

Храна мале штеточине није биљна храна - то су различити инсекти, водоземци, гуштери, црви. Међутим, глодари могу оштетити и вртне биљке.

Која врста штете доводи до земљанина

Нажалост, инсекти нису једина храна ове слатке животиње. Није ни чудо што је дугачак пробоски једна од особености структуре тела такве животиње као што је дробилица. Шта још једе ова животиња? Са својим дугим носом, дробилице копају земљу и гризу шаргарепу, репу и друге корене, као и оштећују корење паприке и парадајза. Они их не гнушају и семе култивисаних биљака. С обзиром да се умножавају у геометријској прогресији, мјере за њихово уклањање треба узети одмах након што се открије најмање једна звијер. Не живе краткотрајно - само 1,5-2 године.Међутим, женка достиже пубертет годину дана након рођења. У једном тренутку она може донијети до 14 младунаца, који већ за неколико мјесеци започињу одрасли живот. Живи остаци сами. Сваки појединац има своје ловиште са површином од 500-900 м2. Кртице самостално ове животиње ретко плаше, јер су њихове ноге веома слабе. У шуми се укопавају у легло палог лишћа. На отвореним просторима могу се сакрити у мрачним или искривљеним напуштеним јазбинама. Мирис и додир ових животиња су се веома добро развили. Ецхо поништење је још једна способност која има затварач. Како се носити с тим, погледајмо даље.

Борба са дробилицом са отровима

Борба против отрова. Отарасити се резача са отровом није јако хуманометода Али ако је штета узрокована животом штеточине веома велика, онда алтернативна метода може бити ефикасна.

За ове сврхе отров за мишеве је савршено погодан. Може се сијати у минки у врту или оставити у облику мамца испред улаза. Када користите отрове, морате бити изузетно опрезни, јер дјеца или кућни љубимци могу патити од отровног лијека.

Народни лекови за земљане радове

Народни лек за сјецкалице је најједноставнија и најповољнија опција за свакога да се ослободи штеточина.

Најчешће коришћени вртлари аматери практикују заливање трња уситњене воде. У неким случајевима могуће је ријешити се звијери, ау некима није - штеточина само копа нове потезе.

Будући да дробилица тражи храну са врло деликатним мирисом, сваки иритирајући мирис их иритира.

Можете користити керозин, нафталин и друге супстанце са оштрим, упорним мирисом. Поред хемикалија, постоје и биљке против резача, које емитују специфичне мирисе који плаше животиње из врта или врта.

Физичка метода борбе против земљаних радова

Ако парцела почне копати бичевске покрете, како се с њом носити помоћи? Можете направити неколико грамофона, материјал за који ће послужити лименке лименки и дрвени штап. Ротација овог самопроизведеног подводног моста преко пола преноси вибрације на тло и плаши штеточине. Борба са дробилицом се може извршити и уз помоћ уграђене узамка или замке.Постоји и ефикасан начин да се повремено копа земљиште на локацији на дубини од најмање седамдесет центиметара. Поуздана физичка метода, у којој ће борба против дробилице бити ефикасна, постоје и заробљени дуж обода мјеста лима или шкриљца. Материјал треба ископати до дубине од једног и пол метра. Такођер можете залити штеточине које су закопане водом. Метода је веома ефикасна у одсуству великих гранања.

Хемикалије за спречавање скупљања

Контрола штеточина уз помоћ отрова и хемијских средстава је могућа само у случају да се дјеца не играју на лицу мјеста, домаћи ученици и не постоји опасност од тровања отровима. У продаји можете пронаћи специјална средства за уништавање резача, који се третирају ензимима који имитирају мирис меса, који мами грабљивце. Такви омотачи, смола, бутоксиди. Међу сељанима је још један начин контроле штеточина - "гасне бомбе" или таблете које се полажу у рупе. Разграђени под утицајем влаге, хемијски препарати испуштају отровни гас, негативно утичу на штеточине. Али, треба напоменути да је ова метода потпуно неефикасна и непотребна за врло разгранате тунеле.

Борба против дробилице хемијским средствима не може се назвати хуманим и сигурним за друге. Ефикаснија и апсолутно сигурна метода застрашивања земљом из градова и села је модерна метода - ултразвук. Ултразвучни уређаји су широко заступљени на тржишту, користе се на отвореним површинама, сигурни суљуде, биљке, животиње и инсекте и хумане у односу на саме штеточине. Принцип уређаја је да ултразвук, изазивајући мале варијације у земљишту, подземне животиње перципирају као опасност и присиљене су напустити територију. Радијус ултразвука може досећи и до 10 хектара.

Спречавање појаве шиндри

Није лако извадити оранице из тог подручја, тако да је боље не водити случај у рат, већ користити превентивне мјере. Превенција је хуманија и јефтинија од уништавања животиња.

Ако су се сусједи појавили на резачима, дуж границе њиховог подручја потребно је инсталирати заштитни систем од хватача звука. Уређај је ухваћен у земљу и стављен у батерије. Ландерси, заједно са цаппуццином и мишем почињу да заобилазе партију као заплет, јер не воле оштре звукове који се чују у подземљу.