Аспидистра: Хоме Царе Пхото

Аспидистра се односи на непретенциозне собне биљке, јер у природним условима живи у хладовитим и хладним шумама. Домовина травнате листопадно-листопадне биљке су субтропи и тропи источне Азије. Тамо је Аспидиструс дао друго име "Поинтер змије". То је због чињенице да када змија пузи између лишћа, они нестају, као да указују на опасност. Код куће, биљка се може узгајати у готово сваком углу собе, при чему се придржава одређених правила бриге о Аспидистри.

Опис цвета Аспидистри код куће

Људи аспидистре се називају "пријатељском породицом" због великог броја писама и њиховог блиског смјештаја.

Листови су крупни, тамно зелени, крути, кожасти, широко копљасти, на танкој дугачкој петељци. Аспидистри, изгледају као лишће ђурђевка, само знатно веће.

Неки људи вјерују да ова биљка никада не цвјета. Али има цвеће. Цвијет се појављује усред зиме на ризомима који нису прекривени земљом. Цветови су седећи, са браон-љубичастим тврдим шест издвојеним периантом, који имају шест или осам прашника и очински са стигмом у облику грла. У бојама, изгледају као неке љуске на ризому. Какво дивно цвеће! Не могу загађивати вјетровима или летећим инсектима. Да ли инсекти виде такво цвијеће негдје на тлу, између лишћа, поготово зато што немају атрактиван мирис? У међувремену, ови цветови у природи опрашују се инсектима, само инсекти пузе по земљи, као и пужеви. Акопреносимо полен са једног цвијета на штап другог, онда ћемо моћи да добијемо јаје величине голуба од голуба, али у облику крушке.

Температура за аспидистри код куће

Оптимална температура садржаја - 18-22 ° Ц љети, + 14-16 ° Ц зими. Лети, на повишеним температурама, често је потребно да се простор хлади прскањем цвећа два или три пута недељно. Аспидистра се негативно односи на високе температуре. У топлом времену лишће може бити жуто и суво.

Ниска температура не плаши цвеће, осећа се одлично на + 5 ° Ц, па чак и може краткорочно смањити температуру на нулу. Оштре температурне разлике такође немају негативне ефекте на њега. Препоручује се да просторија аспидиструс у пролећно-јесенском периоду постави на лођу, балкон, башту.

дистрибуција корена

Забринути цвећари, почевши са трансплантацијом аспидистрија, потребно је прегледати њен ризом. Ако је довољно нарасла, можете добити нове биљке тако што ћете поделити корен (само ако садржи више од 8 листова). Заједнички трансфер и репродукција неће толико повредити аспидистру.

Пропагацијски процес:

  • Узмите одраслу аспидистру, оштар нож, велики лонац за пресађивање главне биљке, и мали за одвојени.
  • У резервоару, сипајте дренажу и подлогу, влажите је.
  • Узмите аспидиструс из лонца, одвојите ножем део корена од 3-4 лишћа.
  • Резање огуљеног огуљеног огуљеног материјала како би се избјегло труљење.
  • Главна биљка и земља су засађене у земљишту.
  • Одвојите део воде и покријте филмом, паковањем или транспарентном пластиком, ставите на топло место (18-22оС). У таквом стакленику, млада биљка се брже прилагођава и укорјењује.

У бризи о најважнијој ствари - не попуните корене. Показатељ добре живости - појава новог листа.

Мјесец дана након одвајања биљка се може напојити. Затим се побрини за одраслу Аспидистру.