Изаберите профил за затезне стропове

Плафон у унутрашњости сваке просторије игра важну улогу. Глатка и атрактивна површина затезног стропа ће додати шик и нагласити љепоту стана, наши дани су растезљиве тканине врло популарне. Стретцх стропови су врло практични и издржљиви. Приликом уградње затезних плафона потребно је обратити пажњу на избор профила, јер ће то овисити о стабилности цијеле конструкције. Профили за затезне стропове израђени су од ПВЦ-а и алуминија. Сви багуети су конвенционално подељени на универзалне, зидове и плафоне. Сваки од ових типова има своје особености.

Шта је хипотека за напонски плафон

Стропна хипотека је посебан прстен од пластике са високом термичком стабилношћу. У овом дизајну постоје отвори у које се убацују извори светлости. Поред тога, приликом постављања затезних плафона, под стрехом се праве специјални малтери.

Ако инсталирате растезљиве стропове, онда као извор свјетла најбоље одговара спот свјетлима. Под њима можете лако направити хипотеке користећи металне привјеске. Инсталирање хипотека требало би да се изврши тек након што сте одобрили профил за напонски плафон.

Прата фаза на инсталациата на стропа на напълност е вградба на хипотека. Хипотеке су направљене од пластике и имају рупе за уградњу уређаја

Процес постављања основних елемената:

 1. Прво, потребно је навести места на којима ће се поставити расветни уређаји.
 2. На места на којима се налази лампаПодножје је потребно причврстити на привјесак. За то морате користити вијке и типле.
 3. Затим морате приложити хипотеку на фиксне суспензије. Не заборавите одсећи избочене ивице вјешалица.

Да би се уградио вијенац на затезном стропу мора се обавезно причврстити на конструкцију крутог носача. Стручњаци препоручују да се као залог стави комад дебеле шперплоче.

Алуминијумски профил за затезне стропове: предности и карактеристике

Алуминијски профил се користи много чешће од пластичног затезача када се поставља затезна тканина. Чињеница је да је много лакше извршити монтажу конструкције уз помоћ багета од алуминијума.

Најзначајнија предност алуминијумског профила на плафону је његова крутост и трајност. Овај тип багета се може користити за причвршћивање затезног платна на плафон или друге хоризонталне површине.

Алуминијумски профили за затезне стропове добро се савијају и држе у облику таласа, овала и спирала

Због чврстоће материјала, дозвољено је да се причврсти за зидове са интервалом већим од 50 центиметара. Минимална удаљеност од угла треба бити најмање 5-6 центиметара. Алуминијумски профил вам омогућава да поставите посебну декоративну шипку. Таква ванредна одлука ће се допасти свакој особи.

Које су технологије за причвршћивање и типови профила за пластичне прозоре

Постоје 3 главне врсте багета: универзални, зидни, преградни и кутни. УниверсалПрепоручује се да се користи ако радите са криволинијским конструкцијама. Зидни профил се може рационално користити ако причврстите затезну тканину на било који зидни дизајн.

Одвојени профили који се користе само за обраду великих просторија. Уз помоћ таквих багуета могуће је монтирати тканине за затезање са неколико секција. Постоји и флексибилан профил. Користе се за заобилажење колона.

Угловни профили се користе на:

 • Монтажа вишеслојних стропних конструкција.
 • Нужност да се заобиђу сви елементи зграде.
 • Инсталација криволинијских спуштених плафона.

Постоји неколико начина за причвршћивање затезног плафона: спатки, харпун или клин

Постоје три врсте технологије монтаже за висећу тканину:

 1. Шпатула.Ова технологија подразумева уградњу ПВЦ листова на малој удаљености од подлоге. Са спатикои технологијом, растојање између висеће тканине и стропа је само 1,5 центиметара. Начин причвршћивања је најјефтинији, али најмање поуздан.
 2. Клинова.Ова технологија укључује монтажу металног профила на удаљености од око 2-3 центиметра од главне површине. Након тога растезљива тканина се загријава и учвршћује у профил помоћу специјалних клинова. Затим се платно затегне и одсећи вишак ПВЦ-а. Метода цепања је поузданија од лопатице.
 3. Харпоон.Ова технологија је доступнанајпоузданији. То подразумева стварање границе на ободу ПВЦ фолије. Помоћу овог дизајна врши се инсталација мреже у профилу.

Својим рукама монтирамо оквир за затезне стропове

Инсталирајте оквир стропа за затезну тканину властитим рукама. Прво морате израчунати потребан скуп материјала. За монтажу, потребна вам је суспензија, сет попречних профила, носећи профил, зидни угао и декоративне плоче.

Направите ознаку прије почетка рада. За то можете користити водени или ласерски ниво. Приликом обележавања, имајте на уму да носиви профили морају бити постављени симетрично у односу на уздужну осу просторије.

Након одабира профила, потребно је инсталирати оквир затезног стропа

Възможността на трупата се изработва по следното алгоритам:

 • Прво морате припремити зидни угао.
 • Затим морате нанијети кут на зид и користити оловку да означите мјеста за рупе.
 • Избушите рупе у зиду и причврстите угао на зид помоћу вијака.
 • Поправите игле. Не заборавите претходно попунити рупице за типле.
 • Причврстите профил на вјешалице.
 • Осигурајте игле за плетење.

Након завршетка радова, инсталирајте лампу. На мјесту гдје ћете га инсталирати, одрежите цијев и извуците жицу. Онда треба да ставите панеле.

Шта је водич за напонски плафоннајпоузданији

Правац је редовна пруга. Из багета се прави оквир за уградњу затезног лима. Обично се израђују алуминијумске водилице. Овај материјал има високе чврстоће, али је у исто вријеме прилично лаган и јефтин.

И водилице су направљене од челика. Такав багет је обично прекривен цинком. Трошкови усмереног челика су мало скупљи. Предности таквих багета су висока чврстоћа и отпорност на корозију.

Најпоузданији водич за затезне плафоне је водилица направљена од алуминијума

Цене за профил воде ће директно зависити од произвођача. На пример, профили фирме "Прозет" коштају око 220-360 рубаља. С друге стране, трошак стропа профила ЦД-60 (земља-произвођач Украјина) - 100-150 рубаља. Трошковни профил КП 4050 (производња Русије) - 155-165 рубаља.

Ширина и висина профила за пластичне прозоре

Величине профила су од велике важности. На пример, ако користите стандардни видљиви пластични профил, корак његовог причвршћивања не сме бити већи од 200 милиметара. Видљива ивица багета треба да има ширину од 26-27 милиметара. Причвршћивање багета таквих димензија је потребно помоћу видљиве мреже са харпуном. Приликом употребе пластичних багета таквих димензија не треба да се користи маскирна трака.

Ако желите да правите криволинијске делове стропа без видљивих степена, можете користити невидљиви багует. Висина преласка таквог багета са плафона је око 2-3центиметара

Поставка за монтажу за напонски строп зависи од врсте и величине профила

Приликом постављања затезног стропа можете користити:

 1. Видљиви профил # 3.Интервал причвршћивања таквог багета је 20 центиметара.
 2. Зидни профил №5.Монтажни интервал мора бити најмање 15 центиметара.
 3. Профил подјеле број 6. Препоручљиво је користити ове врсте багета за формирање мостова неколико платна. Дужина овог профила је око 2,5 метра. Ширина преградног профила 6 може варирати.

Да ли је могуће уградити напонски плафон у оквирној кући

Могуће је уградити напонски плафон у оквирну кућу, али је потребно узети у обзир низ нијанси. Као што знате, мрежа за затезање је непропусни материјал. Због тога се калуп може формирати на трупцима и даскама.

Да бисте то избегли, потребно је пре почетка рада обрадити трупце специјалним импрегнацијама. Таква решења ће помоћи да се избегне не само формирање калупа, већ и спречавање паљења.

Пре постављања затезног стропа у кућицу, потребно је третирати трупце са посебним рјешењем против стварања плијесни

Въздушна стропа се монтира в рамкариа в съединение:

 • Прво морате ставити ознаке на зидове уз помоћ хидрауличког нивоа.
 • Причврстите шипке по ободу стропа.
 • Затим затегните линију за риболов.
 • Затим можете спојити главно свјетло.

Игле ипрофил зазора за затезне стропове

цлип-цлип је веома популаран. Такав багет добро држи растезљиви филм и лако се савија. Са пин исјечком можете инсталирати у најкраћем могућем року.

Главне предности штипања су:

 1. Значајно смањење висине просторије.
 2. У процесу инсталације можете повећати површину одвојеног листа.
 3. Место повезивања затезног плафона са зидом не мора бити покривено багетом.
 4. Необичан систем за монтажу вам омогућава да направите необична дизајнерска решења.

Клип-клип се може брзо инсталирати, лако се савија и држи савршено платно

Ако желите да направите необичан дизајн, имат ћете профил без размака. Дизајнерске карактеристике производа омогућавају вам да подесите необично позадинско осветљење на крају прелаза. Поред тога, када се користи профил без размака, нема потребе за уградњом декоративне траке.

Уградња профила затезног стропа (видео)

Велики избор профила ће вам омогућити да лако одаберете најбољу опцију. Ако је ваш буџет ограничен, преферирајте ПВЦ профиле. У супротном можете користити багует од алуминијума или поцинкованог челика. Пре уградње, изаберите најбољу технологију монтаже. Ако желите да направите издржљив дизајн, користите технику харпуна.