Како одабрати профил пластичних прозора?

Добро склопљени прозори штите нас од утицаја околине, обезбеђују изолацију од буке и код нас су визиткарта. Замена прозора у стану врши се једном у деценијама са потенцијалом за век. Главни критеријум за избор су квалитет и трајност.

На шта треба обратити пажњу приликом куповине прозора

Прво, обратите пажњу на компанију продавца. Колико дуго постоји на тржишту Вашег региона, упознате се са повратним информацијама потрошача, проучите пратећу документацију која потврђује активност. Ако је компанија посредник, вреди промовисати, које компаније и даље раде са произвођачем, и изабрати најповољније услове. Добра компанија даје гаранцију на прозоре за најмање 5 година, са свим уговорима и понудама на исправан начин.

Друго, избор профила.
• Минимални потребни параметри за топлотну изолацију и звучну изолацију је профил дубине 60 мм, који има најмање три коморе.
• Приликом избора металнихпластичних прозораса енергетски ефикаснијим параметрима за 15% -20%, петокоморнипрофилса дубином од 70 мм са двоструким стакленим панелом дебљине најмање 32 мм, где једна од чаша има посебан профил енергетски ефикасан премаз.
• Прозори са максималним вредностима за топлотну и звучну изолацију имају профилни профил од најмање 80 мм и двокоморну стаклену плочу од 40 мм са посебним енергетски ефикасним премазом.