Греенбоард за профил за дривалл: 5 корака за израду

Из профила за суви зид можете направити стакленик, који се разликује по облику и величини.Учините стакленик властитим рукама - није ствар једноставног, поготово ако се морате суочити с њим по први пут. Лако је направити стакленик од металних профила, који има при руци јефтине материјале и уобичајене елементе за причвршћивање.

Расадник од профила за сухозидом: за и против оквира

Поцинковани профил за причвршћивање сухозида - одличан материјал за израду стакленика било које величине. Веома је практичан у монтажи, додаје крутост и трајност дизајна.

Метални профил за суву градњу није страшна падавина - не боји се влаге и влаге, није страшна гљивица и плијесан.

Међу предностима стакленика из профила заслужан је дуги вијек трајања и поузданост

Оквири профила стакленика имају мале недостатке - малу тежину постоља, морају бити чврсто причвршћени за темељ, а приликом састављања оквира треба бити посебно опрезан. Ако су профили погрешно повезани, оквир може изгледати нестабилан и слаб.

Предности металних профила:

 • Једноставна инсталација. Приликом састављања конструкције од профила, неће бити потребно кухање метала или посебног везивања, материјал се монтира ексерима и вијцима.
 • Оквир профила се може транспортовати од места до места - довољно је лаган.
 • Галванизирани профили нису подложни корозији. Није потребно да се обоји или омота тканином када се филм протеже на оквир.
 • Ниска цијена материјала - велики плус у одабиру оквира за стакленик. Метални профили за суву градњу могу се наћи у свакој трговини грађевинске робе.

Профил је погодан за креирање стакленика који се умочава или има једну шарку, рад на засвођеном стакленику ће трајати доста времена и донијет ће много муке.

Зглоб од профила за суве зидове властитим рукама: неопходни елементи

Они који су се икада суочили са сухозидом у својим животима, знају да се он састоји углавном од оквира. Снага и поузданост структуре зависе од оквира. У већини случајева, оквир је прекривен слојем сухозида. Но, неки обртници прилагођени да би од гипсаних плоча профила не само лукови и Перестенко, али и стакленика. Имајући искуство искуства са профилом за суву градњу, можете сами изградити наткривени стакленик.

Профили долазе у различитим величинама с различитим намјенама и, према томе, именом.

Најчешћи профили:

 • ПП - плафон са конкавним унутрашњим ивицама;
 • ПС - стабилан, има и савијене крајеве;
 • ПН - водич, са равним странама (може убацити ПП и ПС профил).

Ови профили су сасвим довољни за сакупљање стакленика или стакленика. Ипак, за већу издржљивост конструкције боље је користити гипсани профил 50/50 (ПС) и усмјерити 50/40 (ПН). Дужина профила је око 4,5 метара. Сви профили су поцинковани и стога заштићени од влаге.

Из профила сечењем можете направити било који елемент стаклене баште

Стални профили се користе за постављање вертикалних дијелова стакленика, водилица - за хоризонталне пресјеке.

За монтажне профиле можете користити вијке величине 4.2 к ​​19 и 4.2 к ​​16 мм

У зависности од величине будућег стакленика, можете користити друге профиле. Приликом одабира главне ствари обратите пажњу на квалитет материјала - приликом савијања добар профил се не савија, већ ће се вратити на свој првобитни изглед.

Гаража сопственим рукама из профила за суву градњу: цртежи

За независне стакленике потребно је израдити профиле за суву градњу, поликарбонат за покривање оквира, равни, металне маказе и причвршћиваче. Први и најважнији корак - стварање цртежа будућег стакленика. Мора се навести димензије конструкције - ширина, дужина и висина, одредити положај прозора и врата, израдити прорачун материјала.

Приликом рачунања важно је узети у обзир величину профила, тако да је, на крају, дизајн пропорционалан.

На Интернету постоји много цртежа који се могу користити за сакупљање стакленика. Ако не можете сами да нацртате слику, можете изабрати најпогоднији модел на градилишту за пластенике, који ће задовољити све захтјеве.

Цртеж стакленика са профила може се наћи на интернету или самостално да би се направила употреба компјутерског програма

На цртежима су прецизно дефинисани стакленици, спојне тачке главног и водећег профила. И цртежиразмотрити да ли ће бити инсталиран систем гријања стакленика. Ова фаза рада мора се обавити прије монтаже оквира.

Неопходно је доследно направити збирку пластеника - за сваки одељак посебно одсеците профил и спојите га један са другим. На крају спојите готове дијелове у један одличан дизајн.

Након склапања оквира мора се поставити и причврстити на градилишту, али тек онда наставити до његовог склоништа.

Како да направите пластеник са профилом за суве зидове сопственим рукама

Пре свега, пре него што наставите са радом, треба да одредите локацију инсталације пластеника. Ако постоји основа или чврста основа на територији - то ће бити сјајно. Сам профил није тежак, а оптерећење на површини, које ће се наносити на стакленик, што неће бити значајно. Можете користити дебели сноп, који треба мало копати на тло, али нужно на нивоу.

Пре сечења материјала и уградње конструкције, потребно је очистити локацију стакленика од смећа, а пожељно је и да се она поравна са земљом.

Напредовање курса:

 1. Вођење цртежа, постављање и сечење профила на тлу. Могуће је сакупити мале структуре на земљи, а затим их дјелимично надопунити цијелим дизајном стакленика.
 2. Размак између профила је унутар 50-100 цм, иначе конструкција не може издржати јак удар вјетра.
 3. У контури озелењавања ископајте јарак у којем можете поставити основу за боље фиксирање конструкције.
 4. Свака секција сакупљене стаклене баште треба одмах проверити.Хоризонтални попречни пресеци на нивоу, вертикални сталци - на падини.
 5. Након сакупљања оквира, у зависности од материјала премаза, могуће је наставити са постављањем и резањем премаза.

Одлично решење је третман стакленика са профилом поликарбоната

Поликарбонат је савршено прикладан као поклопац за такав стакленик. Не треба заборавити да завршетак поликарбоната мора бити затворен.

Можете да користите угао из продавнице, али можете да растворите један од профила дуж дужине и затворите два угла из њега.

Сада је популарност да се стакленици праве из профила сухозида са кровом који се може уклонити. Овакав приступ може повећати вијек трајања стакленика за много година.

Након прекривања стаклене баште пожељно је омогућити да се покривни материјал уклопи у конструкцију профила. Након једног дана можете донијети тло у стакленик и засадити кревете.

Плоча стакленика за гипсане плоче (видео)

Греенбоард од гипсаних гипсаних профила - једна од најбољих опција. Она није само економична у раду, већ је и једноставна за инсталацију и инсталацију. Упркос крхкости профила, уз правилну производњу и рационалну употребу, овај стакленик ће трајати неколико сезона.