Како садити и расти бруннер

Ако желите на његовом мјесту узгојити вишегодишњу траву, која не само да штити врт од корова, већ и украшава простор, онда одаберите бруннер. У неким изворима име ове биљке је написано на следећи начин: Брунер. Међутим, то није важно, јер је сама трава трајна сама по себи важна, а не оно што јој име каже.

Минерали расту само у неколико региона. То су: Западни Сибир, Мала Азија и Кавказ. Природа је човечанству дала само три врсте биљака. А онда да укротимо домаће људе могли су само двије врсте биљака: бруннер с великим листовима и бруннер Сибир. Ова биљка се такође користи за декорацију пејзажног дизајна. Садите траву поред ниских граница или као добар додатак миксбордовима.

Опште карактеристике биљке бруннер

Као што је раније поменуто, бруннер се односи на вишегодишње зељасте биљке. На висини досеже око 50 милиметара. Карактерише га присуство разгранатих длакавих стабљика и великих летака, који су по изгледу слични листовима заборавника. Њихова величина је око 0,5-1 центиметара. Такви летци се сакупљају у једно дугачко цват. То је разлог због којег се у људима ова вишегодишња трава назива неткана.

Цветна биљка почиње у априлу, престаје да показује своје цвеће свету у мају. Уз правилну негу, трава може поново процветати - на јесен.

Обратите пажњу!Можете видети на позадини било ког Бруннера који је другачијибиљка од заборава, тако да у њој нема жуте боје, већ бела.

Успут, ова трава доноси дивно воће у облику ораха. Бруннер може формирати задивљујућу густу шикару, не захтијева посебну његу. Не захтева заклон за зиму, јер се сматра биљком отпорном на мраз. Али овде се суша и врућина третирају са посебном ненаклоношћу. Зато покушајте да не осушите земљу, а онда вам трава може задовољити 15 година.

скринсхот_07-03-2018_135747.пнг

Како одабрати подручје за узгој за Бруннер

У природном окружењу, биљка бруннер савршено толерише влагу и хлад, тако да расте дубоко у шуми. На основу тога и потребно је потражити биљку за садњу.

Ако живите у врућој клими, посадите биљку у сјену, иначе ће умријети на сунцу. Ако сте сретни и када сте у врту, онда планирајте бруннер на сунчаном подручју. Само обратите пажњу на чињеницу да цвет треба да буде покривен сунцем само у првој половини дана.

Под директним сунчевим зрацима, трава може расти, само ако је уз њу резервоар.

Како одабрати тло за гајење Бруннера

Земља је потребна за влажну и глинасту биљку. Такође, обратите пажњу на разноликост биљака. Пошто је сибирски бруннер много захтевнији и храбрији од великих листова. Садња се врши средином или крајем лета. У пролеће, биљка се не може пресадити, јер се у том периоду бруннер може покупити другачијеболести и инфекције са тла.

У пролећној сезони могу се пресадити само метле са великим листовима и само велика кома земље. Слетање се обавља рано ујутро или кишно, тако да је биљка засићена са толико влаге колико јој је потребно.

Како ставити бруннер

Бруннер велике величине се пресађује и сади истовремено са поделом грмља. Да бисте то урадили, потребно је да ископате грм који је потпуно процветао, очистите коренов систем од земље. Обавезно је упити у воду. Након неког времена коријени су омекшани и лојални, могу се раздвојити без оштећења саме биљке. Неопходно је пратити природни колапс коријенског система Бруннер. Ако биљка није изложена природном раздвајању, онда можете користити оштар нож.

Обратите пажњу! Сваки део ризома мора остати са бубрегом за будућу репродукцију.

Сви ови делови су посађени у претходно припремљену земљу. Не заборавите залити биљке. Што се тиче Брунера сибирског, он се узгаја уз помоћ сегмената кореновог система, који су довољно близу површини тла. Такође је потребно ископати коријен и уклонити из њега све старе и непотребне процесе. Разбијају коренски систем дужином од око 5 центиметара. Свако од њих треба да обнови бубреге. Затим се све ове парцеле саде у отвореном тлу на дубини од око 20 милиметара. Не заборавите обавезно заливање биљака. Након спровођења овог слијетања требало би битиЗа стварање малча, може бити у облику пиљевине, сламе, талога кафе, пепела.

скринсхот_07-03-2018_135806.пнг

Како бринути за Бруннера

Одмах запамтите да излаз зависи директно од сорте биљке. Она се значајно разликује од Брунера сибирског и Бруннера великог листа. Велики Бруннер се сматра непретенциозном биљком. Она има целокупан период цветања декоративан. И ако је на њеном садјењу све било урађено исправно, онда ће вас задовољити цветањем све до почетка септембра. Запамтите да ова биљка воли сенку и влажну земљу. Међутим, још увијек постоји један значајан проблем. Бруннер великог листа увијек је обрастао огромном количином корова, а стално је потребно и орати. Међутим, будите веома опрезни, јер је коренски систем сувише близу површине тла, радите тако да га не повриједите или уништите.

Сибирски бруннер одмах након цветања престаје да буде декоративан. Њени листови проналазе смеђу нијансу, потпуно пресушују. Усред лета морат ће се сами очистити, ако то урадите, онда ће се мјесец дана касније на биљкама појавити нови листови, који ће трајати до хладноће. Биљка не сакупља велику количину траве око себе, али је боље одбити опуштање, из истог разлога као и код Бруннера. У воденој биљци није потребна, то је сасвим довољно за природне падавине. Изузетак је само превруће љето, о потребама влаге коју ћете тражити од лишћа биљака -они ће почети да бледе пред вашим очима.

Нема потребе да се плашите - расте на овом месту овај диван цвет, и моћи ћете да се похвалите пред својим пријатељима прелепе Бруннерове фотографије направљене код вас.

Видео: