Демонтажа стропа од пластичних плоча

Не постоји ништа вјечно, укључујући распоред станова, трговина и уреда. Из разних разлога, усуђујемо се да поправимо или реконструишемо своје просторије, а демонтирање пластичног плафона - почетак рада у великој већини случајева. Демонтажа стропа од пластичних плоча је једноставна за самосталан рад, а ми ћемо рећи, јер је то практичније и сигурније.

Алати

Да бисте раставили пластични плафон, требаће вам:

 • одвијач
 • равни одвијач
 • маказе
 • Инструмент за рад са електричном опремом (обавезна изолација!)
 • Лестве (са великом дужином панела је сигурније од стабилног стола)

У зависности од начина уградње и професионалних способности претходних радника, могу бити потребни алати опште намене (секира, чекић, електрична осовина, УХМ). Демонтажа пластичног плафона не захтијева строгу посебну технологију, стога алати могу бити замјењиви, али не на штету сигурности (изолиране ручке и стабилне љестве)!

Фазе рада

 1. опрема за електрично осветљење
  Пражњење ожичења, демонтажа опреме за осветљавање и вентилацију (лустери, рефлектори, електрични напе). Уз пажљив професионални приступ, то ће омогућити секундарну употребу свих потребних компоненти и значајно смањити трошкове.Рад саелектрична опрема захтијева повећану пажњу.
 2. постоље
  Пластични постоље се уклања врхом ножа или одвијачем. Ако је уградња плафона направљена у складу са технологијом, онда је темељна плоча профил за причвршћивање, а приликом демонтаже потребно је то узети у обзир! Одвијачем и клијештима извадите држач који се фиксира дуж панела и уклоните га дуж крајњег постоља. Уклоните остатак подне плоче након коначног распакирања панела.
 3. панели
  Потребно је покренути демонтажу са задњег панела, обрезати и не уметнути у почетни профил. Технологија панела је фиксирана помоћу кламерице, а демонтажа је згодна и сигурна за ношење на једном панелу, уклањањем носача равним одвијачем и клијешта. Након уклањања бравица, одаберите непрекидан положај у средини панела и, клизањем уз плафон, клизите до зида. Сваки следећи панел ће бити уклоњен лакше него претходни! Уз уредну демонтажу можете користити панеле за изградњу викендице или гараже.
 4. Суспензије, гуме, углови
  Након завршетка главног дела посла, видећете како су монтиране суспензије, гуме и углови. Начини, као и интегритет извођача, су различити. Само властитим очима, видећи начин чишћења, може се одредити методом демонтаже. И овде очување суспензија, гума и углова иде у позадину, уступајући место очувању базних зидова и плафона. Одвијач, убодна тестера и штапови су чекали у своје време! А твоја памет је твоја. Све што се може одврнути -унсцрев Све то се не искључује - лагано сече. Све што остаје у зиду - покушајте се удавити чекићем. У екстремним случајевима, користите ницкове, који могу неочекивано и подмукло скинути комад жбуке. На тај начин ћете избјећи оштећење зидова и још једном смањити непотребне трошкове.

Коначно један савјет: не покушавајте да савијате панеле ради лакшег уклањања на депонију, то неће радити! Изрежите шаблону или бугарску на комаде од једног и по метра, и они су чврсто упаковани у било коју врећу или снопом. Оперите руке и држите се новог плафона!