Како уклонити црни калуп у купатилу?

Вероватно сте се бар једном једном суочили са таквом манифестацијом као калуп. И, нажалост, може бити не само на производима, већ и на зидовима. А ако се пљесниви парадајз може лако избацити, то нећете урадити зидом или плочицом. Стога ћемо се данас фокусирати на важну тему, наиме како уклонити црни калуп у купатилу.

узроци појаве

Прије свега, морате знати да је плијесаннајстарији микроорганизам на планети . Њена старост се израчунава на хиљаде милиона година и она се брзо размножава у повољним условима. Али не треба вам много тога - влажност, топлина и мање сунца. Зато је купатило савршено место за његово рођење и раст.
У правилу, купка је увијек топла, нема сунчеве свјетлости, а често и вентилација оставља пуно жељеног. Али то није једини разлог. Понекад се плијесан може појавити у одсуству хидроизолације и употребе лошег квалитета грађевинског материјала.

Како избећи појаву гљивица током фазе изградње

 • Извођење хидроизолационих радова;
 • На цементно-песковитом малтеру нема плочица, већ на љепилу или мјешавини намијењеној посебно за влажне просторе;
 • Обришите шавове;
 • Немојте прекривати плафон пластиком. При константним температурним разликама, издваја опасне и токсичне супстанце, а између празнина се појављује гљивица.

Шта је опасан црни калуп у кући? У ствари, она не само да квари изглед собе, већ и утиче на здравље особе.
Будући да је плијесан гљивица, онда је спор у питањуима стотине. Непрекидно лете по соби, смјештавајући се на завеси у купаоници или у плућима. Ако имате калуп у купатилу и не радите ништа у вези са тим, очекујте непосредне здравствене проблеме. Међу могућим болестима су: болест зглобова, општа слабост, умор, астма, ринитис, диспнеја, бронхитис, алергије, па чак и болести срца. Ово је далеко од целе листе, јер све зависи од одређеног напора.

Калуп у купатилу

Упркос опасним болестима, постоји једна добра вест - могуће је и неопходно борити се против плесни.

У ту сврху постоје бројне методе, и народне и професионалне:

 • Оперите калуп и осушите каду, остављајући отворена врата. Затим култивишите место где је лискун водоник пероксид. Покрените процедуру три пута недељно.
 • Ако се калуп кује, треба га уклонити и протрљати раствором бакар сулфата. А онда узми нову.
 • Ако има много калупа, на пример, на плафону или на зидовима, боље је узети Цреосот, јер је убица за калуп. Али запамтите да је ова супстанца отровна и опасна за људе. Зато је неопходно радити са њим у хемијској заштити.
 • Оцат. Отопите сирће у води, у омјеру 1: 1, и обришите подручје гдје је калуп. Заувек га се нећеш ослободити, већ као профилактички или привремени лек.
 • Уље чајевца - ова опција је мало скупља од претходне, али добро ради свој посао. Ставите кашику у чашу воде и попрскајте.
 • Бушилица је најсигурнији метод, штавише, не треба је испрати. Треба вам 150 грама супстанце по литру воде. Третирати лезије са добијеним раствором и пустити да се осуши. Нема потребе за испирањем, јер се након третмана појављује невидљиви слој који штити од плијесни.
 • Третман амонијаком је погодан само за добро прозрачене просторије. Не заборавите на мјере опреза, барем радите у рукавицама.
 • Антраценско уље. Добра у превентивним мјерама, али не ослобађа калуп. Плус мирише прилично непријатно.
 • Било који антисептик. Ради у случају да величина сајта није велика. Морате уклонити калуп, осушити каду, а затим нанијети антисептик (на примјер, клорофилип).
 • Ако горе наведене методе не помогну, можете купити специјалне алате као што су: Анти-калуп, "Био Репаир - Заштита од плијесни", Др.Бецкманн "Супер цлеанер" и други. Или, направите санкцију.

Запамтите да ако је гљивица нарасла и апсорбована у материјал, онда ће само поправак помоћи. Због тога не дозволите да се то догоди и видите борбу против гљивица на време.
Сада, знате како да се ослободите плесни у купатилу. Али, као и свака друга катастрофа, боље је спријечити појаву плијесни.
Да бисте то урадили чак и током фазе поправке, користите боје, прајмер и друге материјале са антифунгалним адитивима. Не заборавите на добро проветравање бушотине и побрините се да је превелика влажност (трчање цеви, дизалица) што је могуће мање. Купање је боље купитиантифунгални ефекат. Након сваког прања или прања оставите отворена врата у купатилу да испарите изглед кондензације.
Пратећи сва правила, нећете тражити одговоре на питање - како донети црни калуп у купатило, јер то једноставно неће бити.
В съответствие с текстове, посмотрите във връзка по-долу.