Како уклонити стари кит са стропа

Гит је материјал у праху или пасти. Добија се мешањем везива, гипса, креде, уља за сушење у одговарајућим пропорцијама и користи се за изравнавање и изолацију различитих површина у просторијама.

Често, поправке подразумевају укидање старог кита. Потешкоће настају приликом уклањања кита са плафона, чак и више проблема ако се стари слојеви добро положе. Неће их бити лако скинути.

У сваком случају, потребно је уклонити стари кит са стропа и како га уклонити

Пре него што кренете да уклоните кит, уклоните завршне материјале: тапете, плочице, боје. А онда се и сам пуњач чисти. Може се уклонити у цјелини или дјеломично, на мјестима пукотина.

Потребно је пажљиво испитати покривеност. На местима где је кит напукнут или делимично урушен, стругач ће вам добро доћи. Може се користити за одређивање да ли ће материјал пасти даље или чак и ако се структура не промијени. У овом случају, могуће је поправити површину кроз прајмер мрља и поново напаклеват.

Али ако има пуно пукотина и надутости на стропу старог кита, тада козметички поправак не може, нови спацклинг неће помоћи. Морате очистити цијели слој. Можете куцати на строп помоћу ручке за лопатицу. Постоји могућност да се премаз оссеплиетсиа барем дјеломично или почети отргнути. Али ако се то не догоди, биће потребни други, поузданији и доказани алати.

Потребни алати за уклањање кита са плафона

Специјални алати за уклањање кита са плафона могу се поделити у два типа.

Први ручни алат:

  • четкица на металу
  • метални стругач у облику ђона

Други тип су механички алати:

  • перфоратор + млазница-длето
  • Бугарски са резном плочом на бетону и металној четкици-млазници
  • брусилице три врсте: ексцентричне са карбидним млином; трака са назхдачком траком; Вибратион Диамонд Месх

Прво, на спојевима плоча на плафону и спојевима зидова са стропом са бушотином са длетом, уклоните раствор. Даљи фронт рада зависи од дебљине премаза и чврстоће материјала. Потребно је радити са алатима:

  • мануелним начином - помоћу стругача направите резове и почните да чистите малтер, ако имате потешкоћа да користите четкицу на металу;
  • механичка метода - зависи од дебљине слоја: на слоју од 0,5 цм ће бити потребне ексцентричне брусилице са млином; више од 0,5 цм - бугарски са диском на бетону; у случају посебно јаког слоја китова, потребна вам је трака или вибрациона брусилица.

Како уклонити кит са стропа

Ц коришћењем раствора скроба

Пре него што почнете да скидате кит, морате се добро припремити, јер након рада остаје доста прашине и прљавштине. Намештај треба да се носи, под треба покрити старим тапетама, новинама и полиетиленом.

Након утврђивања стања китом - слој, дебљина,Последњи датум поправке - можете одредити фронт даљег рада. Ако спатула или стругач не помогне, можете користити раствор скроба. Дозирање: Две кашике скроба по литру воде. Добро промијешати.

Добијену мешавину треба нанети на плафон равномерно са спрејом, четком или ваљком. Да бисте добили раствор, оставите га 15-20 минута. Стари кит би се требао претворити у слободан лист. Овде ће вам требати шпатула, пожељно металик. Све је спремно; може да се избрише

Да би било практичније, предњи део вашег рада може бити подељен на мале сегменте и један по један да ради на сваком од њих. Ако лопатица не заузме гитару између стропова, вриједи узети длијето и чекић.

И завршна фаза је опрати третирани плафон топлом водом. Мало савета: парцијални остаци се добро уклањају брусним папиром.

Ц користећи бугарски

Ако је слој кита сувише густ, он се уклања ударцем. Сломи и најјачи слој.

Перфоратор "опасност" може бити бугарски са дијамантним кругом. Њен диск треба да буде паралелан са површином. Тако ће слој кита бити равномјерно исушен.

Ово је најбржа опција, али најпрљавија. Заштитите плућа и заштитите очи и респиратор.

Будите опрезни са струјом! За време рада потребно је раставити просторију, јер у стропу могу бити електрични каблови.

Из целокупног издувног система је јасно да је употреба тешке опреме при раду са плафоном великапроблем је За рад са бушачем, Бугарином, машина за брушење треба вештину, јер у усправном положају то није само неугодно, већ и опасно, а такође захтева доста времена. И раствор скроба не може увек помоћи. Дакле, сви ће се руководити својим поступцима, на основу ситуације. Гоод репаир.