Како очистити перилицу из мириса

Како очистити перилицу из мириса? Таква питања обично постављају власници опреме са дугим животним вијеком. Обично се у овом случају препоручује употреба посебних средстава, чији је циљ елиминисање сличних проблема. Али они не помажу увек. Чак и након неколико поступака чишћења остаје мирис из машине за прање.

Разлози за овакво стање ствари могу бити:

- мирис из канализације;

- решетка је блокирана;

- наслаге блата унутар окна.

Са канализацијом све је јасно! Није тако тешко проверити да ли је то извор мириса. Можеш само да одеш до цеви и њушкаш. Ако је узрок неугодних мириса, одмах ће постати очигледан. Тада треба предузети одговарајуће мјере како би се уклонио извор мириса.

Што се тиче филтера, није толико далеко. Можете га добити без парсирања технологије. Његово место - у доњем десном углу, на месту округлог отвора (види слику испод). Филтар са лопатицама је место где се све оно што је некада заборављено у џеповима и још једно велико смеће накупило. Све ове наслаге могу се једноставно угасити, што може послужити као извор дренаже. Постоји велика вероватноћа да ће чишћење филтера помоћи да се елиминише непријатан мирис из машине за прање веша.Према томе, филтер се може извући и очистити. Изгледа као прање и чишћење елемената филтера: пумпа, црево које води до филтера, сам филтер и поклопац од њега се одвајају.ПАЖЊА! За чишћењефилтер не мора потпуно да демонтира машину за прање веша, може се засебно ставити у ред.

Ако чишћење филтарског елемента није помогло, онда можете уклонити ТЕН са дна бубња. За то је потребно пуно труда. Након уклањања, овај елемент се може очистити од пјене. Наравно, уклањање мириса у машини за прање рубља не помаже таквој мјери, али ће омогућити продужење живота Тене. Само имајте на уму да је грубо механичко чишћење неприхватљиво, јер га, напротив, може оштетити.Следећи корак је растављање бубња.Ово је врста са уклоњеним вратима и манжетама. На ивици бубња, посебно у доњем делу, јасно се виде слојеви прљавштине.

За скидање бубња и резервоара, машина за прање рубља може се окренути бочно. Сам тенк има снажне куке на опругама. Да бисте уклонили камење-протутеже и уклонили куке, морате се потрудити. Куке на фотографији леже у кутији, са леве стране, и са бубњем са појасевима погона - одоздо.У овом случају, облик спољне стране бубња никога неће оставити равнодушним. Ако унутрашњост бубња сија, онда са спољне стране има слој вишегодишње прљавштине, остатке детерџената, олош - све што може да изазове непријатан мирис. То значи да је чишћење бубња машине за прање рубља неизбјежно.Очистите сваки део бубња, одводно црево, црево за довод воде. У цревима ситуација није боља. Прљавштина значајно смањује клиренс у њима, што може негативно утицати на проток и испуштање воде. Као резултат - стагнација воде, што може бити и узрокнежељени мириси.

Након што су предузете све мјере чишћења, можете сакупити опрему обрнутим редослиједом и уживати у чињеници да је било могуће очистити перилицу из мириса.