Како очистити микроталасну од масти. Лично искуство

Скоро сви у кухињи имају овај неопходни електрични апарат. Али мало људи размишља на тренутак о томе како очистити микроталасну од масти. Тачније, његов унутрашњи део, јер спољашност изгледа уредно у вези са периодичним генералним чишћењем. Барем код мене.

И сада, у једном тренутку, погледао сам у њу батеријском лампом. Благо речено, није било баш пријатно од онога што је видио. Ако не обраћате пажњу на ово, мислим да је време. Након што сам се јасно увјерио за себе, одлучио сам да је вријеме да га уредим и пожурио да гледам интернет на тему како очистити микровалну пећницу.Од оних пронађених варијанти, само методе са соком и оцтом су ми биле на располагању (јер су само та средства била у кући). Прва верзија је одмах одбијена, јер вјерујем да унутар микровалне пећнице има посебан премаз, који под механичким утјецајем зрна соде може бити уништен. Постоји начин употребе сирћета.

Радите све како је написано у упутству. Наиме: ставите у микроталасну посуду са раствором сирћетне киселине.И укључили смо га у право време.

Након пола измјереног времена, вода је већ прокухана. Пара раствора се јасно осетила у ваздуху. Чак и превише ... Дисање је постало теже. Али сам чекао до краја па чак и ставио посуду у микроталасну да задржи своју пару тамо. Али, нажалост, то се није догодило. Чудо се није десило чак ни са активном везом за тканине и копче, упркос томена чињеницу да је кожа на његовој руци "изгорјела" од добијања сирћета на њој. Једина ствар која је дала ову методу је тешки мирис у кући.Након вентилације просторије направљен је још један неуспјели покушај чишћења унутрашњег простора. А када је дошло до разочарења, мокра тава ми је погодила очи, што ме је навело да оперем микроталасну од масти. Била је испуњена водом и капљицом детерџента за прање посуђа.

Рећи ћу вам како сам успио постићи своје. Чак и ја ћу то учинити у облику приручника.

  1. Обришите сунђер и капајте на њен детерџент. Након тога, стисните га без напора. Пуно воде је опасно, јер може ући у отворе, које су у изобиљу у микроталасној пећници. Сув сунђер не може да влажи замрзнуту маст.
  2. Пажљиво прскајте пену на зидовима микроталасне пећнице. Ударио сам је и одозго и са стране, иза и на дно. Онда ходамо 5-10 минута.
  1. Уклањамо пену са врећом или спужвом и масноћу смо уклонили заједно с њом. Ја лично нисам покушао да загребем прљавштину. Било је довољно да то урадим док експериментишем са сирћетом. Стога, ако тражите начин да лако очистите микроталасну, а не посебно напрезање, онда вам овај метод може бити користан. Ако од првог пута није било могуће уклонити све наслаге, онда поново ставити пену. Морао сам то да урадим три пута.
  1. Дивимо се резултату. Сада знамо како да чистимо микроталасну од масти! И трчимо до продавнице за поклопац за микроталасне пећнице, како бисмо се спасили од таквог рада у будућности.