Како очистити бунар властитим рукама, како очистити бунар

Да ли имате бунар или бунар? Али обратити се професионалцу нема могућности? Не брините, чишћење ваших бунара рукама није најтежа лекција, тако да је можете поднијети. Ради се о овоме и биће расправљено у овом чланку. Али одмах се спремите, јер овај процес траје доста времена, а ви ћете морати да уложите много труда. Структура мора бити очишћена од било какве контаминације, то јест, морат ћете се ријешити пијеска, глине и муља.

Обратите пажњу!Пре чишћења бунара сопственим рукама, морате проверити акумулацију гаса. Доноси велику штету људском здрављу.

Како проверити има ли плина у бунару

1. Замотајте свијећу на конопац, упалите је и спустите на дизајн. Ако изађе, онда је у бунару гас, он се накупио на дну и тамо је немогуће спустити се.

2. Мора се очистити специјалним усисивачем. Онда поново проверите гас.

3. Можете користити буржоазије, вероватније је да спасите бунар од гаса. Морате узети цев и спустити један крај на површину воде. Други крај је причвршћен за потопљени. Сада је вријеме да попунимо пећницу. Гас ће почети да расте.

Обратите пажњу!Потребно је темељно познавати сигурносну опрему, посебно је важно када сте у руднику (дубоко). Водите рачуна о свом здрављу чим се осетите слабо - само се попните горе. Главни услов јеприсуство партнера приликом чишћења.

Како очистити бунар или бунар

Чишчење бунара састоји се од неколико фаза:

1. Пажљиво се повуците у рудник , узмите металну решетку са собом. Набави јој сву прљавштину која се накупила. Обратите посебну пажњу на слуз која прелива све површине. Исперите очишћене површине неколико пута водом.

2. Уклоните смеће са дна,помоћу мале металне мреже. Ако постоји филтер, треба га очистити, ако је потребно, заменити га.

3. Дезинфекција.Да бисте завршили овај корак, морате знати његов волумен. Сва вода треба пумпати, површину обрадити раствором (1 л воде +30 грама избељивача). За чишћење воде у бунару користити раствор друге конзистенције: 1 л воде + 250 мг хлорног креча. Треба га заштитити и излити у други контејнер без опсаде. Затим сипајте у бунар, а сам дизајн затворен поклопцем, тако да избељени креч не почиње испаравати. Тако и неколико дана. Тек тада се вода може испумпати до потпуног нестанка мириса хлора. За 14 дана вода се не може напити. Онда ће морати да се прокуха.

Ако се бунар није користио дуго времена, онда вода у њој стагнира и немогуће је пити. Да не би стагнирала дубоко у бунар, спустила би се вентилациона цев пречника око 25 центиметара. Један крај цеви треба да буде изнад површине воде за 20 цм, а други - преко бушотине од 1-1,5 метара. Горњи део цеви треба да буде покривендебеле мреже и причврстите специјални конус да би га заштитили од атмосферских утицаја.