Како изабрати вибрациону пумпу за бунар

Залијевати кревете у сеоској кући или земљишту за домаћинство, наравно, угодно је с пумпом, а не кантом или посудом. Најпопуларнији дизајн у овој ситуацији је пумпа за вибрације за бунар. Има много предности, међу којима су трошкови доступни уз стабилан квалитет.

класификација пумпи

Многе породице троше око пола тоне воде сваки дан. Да би се задовољили ови захтјеви, мала вртна површина ће захтијевати још више текућине. Из бунара га нећете донети, тако да ће помоћник бити пумпе за бунаре.

Постоје две велике класе којима се сви апарати могу поделити:

 • површна;
 • су уроњени.

Вибрационе пумпе за бунаре припадају другој групи. Потребно их је спустити у воду ради ефикасног рада. По правилу, они почињу показивати своје позитивне особине са дубине од преко 10 м, а до овог хоризонта власници бунара могу користити површинске уређаје.

Квалитетан рад је осигуран поузданим заптивањем предмета. Обје његове половице су причвршћене вијчаним спојевима, а шав је заштићен гумираном бртвом. Могуће је пумпати воду из било које дубине која пада у дозвољени интервал произвођача.

Није неопходно спустити пумпу да би бунар вибрирао до дна, јер може бити помало замрачен. То је неприхватљиво за такву конструкцију, јер ће муљ стално растварати и зачепити отворе. Препоручује се подизање 1-2 м изнад дна.

Степен чистоће воде директно зависи од дубине урањања пумпе. Тело вибрира током рада, а талог може ући у одводни отвор, што доводи до кварова.

структурне карактеристике

Структура апарата има мали број саставних елемената:

 • Електромагнет. То је основни радни модул и има компоненту у облику слова П у групи металних плоча. У њега се уграђује епоксидна смола како би се одржало у прописаном облику.
 • Вибратор. Такође је направљен од П-облика у облику магнета. Он фиксира залихе, а на полеђини обезбеђује равнотежу снага малог амортизера.
 • Спрема кавитет. Спојена је са каналима за одвајање флуида. Кроз ову шупљину вода улази у црево.
 • Ограда. Кроз њега је присилни прилив воде унутар вибрационе пумпе.
 • Неповратни вентил. Модул спречава враћање воде у бунар.

Спољни пречник обезбеђује пролаз светлости у бушотини пречника од 4 инча. Спољно кућиште је направљено од издржљиве алуминијумске легуре. Овај приступ има неколико предности:

 • трошкови производње су смањени, јер је алуминијумска гума јефтинија од челика;
 • маса производа која је мања од комада челика;
 • практично без корозивног ефекта;
 • шупљина је сигурније једна поред друге, што обезбеђује бољу непропусност;
 • искључен је утицај пластичних деформација тела на ефикасност.

Типичан дизајн ограде укључује горњу плутајућу локацију. Ово обезбеђује релативну филтрацију течности. Загађење унутрашњости шупљине је заправо сведено на минимум.

Производни циклус

Током почетка рада, одређена количина воде се пуни комором за заустављање. То је због рада пластичне мембране. Она се креће у узвратном ритму.

Вибратор одговара пумпању воде. Приликом магнетизације намотаја долази до његовог привлачења према вибратору. Истовремено се ствара мали вакуум у улазном дијелу, који усисава дио воде.

Ефект магнетизације се смањује и вибратор се помера на своје место. У исто време, повратни вентил је затворен у улазној комори, а вода се појавила у шупљини, пролазећи са повећаним притиском у шупљини грејања. При последњем притиску се повећава магнетизација језгра, што доводи до даљег померања дела течности по треб.

Обично, у минути, до стотине таквих циклуса. Иако је део воде мали, али значајна фреквенција обезбеђује довољан проток течности.

ВИДЕО: Како ради вибрациона пумпа

Оперативна безбедност

Ако се вибрациона пумпа исправно користи, она може ефективно трајати више од једне сезоне. Да бисте то урадили, морате следити нека једноставна правила:

 • Уређај треба да буде обешен у средини како би се смањило трење на зиду;
 • дубина његове инсталације треба бити 1-1,5 м изнад нивоа днабушотине;
 • неопходно је опремити модул са заштитом од плутања како би се минимизирали ефекти падајућег нивоа течности;
 • у електрични круг укључују термостат који ће се секвенцијално искључити када се прекорачи дозвољена радна температура;
 • вреди узети пумпу повремено како би је очистили од грабље или ослободили одводни отвор.

Неки корисници узимају заштиту од плутања како би пумпа радила дуже и искључивала се рјеђе. То смањује вијек трајања неколико пута. Немогуће је пратити ниво воде у бунару, као и спречити празан ход у његовом одсуству.

Методе инсталације пумпе

Потребно је знати да се вибрациона пумпа може инсталирати не само у бунар, већ иу бунар. Показује своју ефикасност и када црпи воду из резервоара. Предуслов за њега је константна позиција испод нивоа воде.

Избор за кућну употребу се заснива на следећим факторима:

 • коначна висина подизања течности;
 • Максимална дозвољена дубина испод пасоша инструмента;
 • водовод у кући.

Код пумпе, по правилу, купите дугу флексибилну цијев, као и спојне елементе. Непожељно је снизити пречник снабдијевања водом, како се пумпа не би преоптеретила. Избор цеви се заснива на пречнику отвора.

У води, морате га полако спустити, држећи се за главну цијев или цријево. Они су у стању да издрже велики напор. У радницимаспецификације предвиђају дозвољено статичко оптерећење до 650 кг. Ово не значи масу пумпе, слично "залихе" је направљено тако да се пумпа може извадити из бушотине без оштећења ако се заглави.

ВИДЕО: Како добити вибрациону пумпу из бунара

Строго је забрањено обесити вибрациону пумпу за електрични кабл!

Уређај је нужно опремљен сигурносним каблом од нерђајућег челика или од издржљивих умјетних влакана. Да бисте га поправили на кућишту постоји посебна петља. Можете користити уређај за пригушивање да бисте смањили осцилације и смањили ниво буке. Главни елемент је еластична гума или дуга мека опруга.